Supa Minestrone: Rețeta Clasică și Secretele Bucătăriei Italiene – Ghidul Complet. Minestrone, o supă italiană bogată și sățioasă, este celebră pentru diversitatea sa de ingrediente și adaptabilitatea sa culinară. Evoluția din Supele Romane: Minestrone își are rădăcinile în supele bogate ale Romei antice, care erau adesea preparate cu legume, cereale și, uneori, carne. Supa Poporului: […]
Reteta zilei: Pui la gratar cu lamaie verde
PrinteazaPui la gratar cu lamaie verde din: sos de soia, suc de lamaie, usturoi, chimen, boia de ardei, oregano, piper, ulei, pui, lamaie verde.
Ingrediente sos:
- 1/3 ceasca sos de soia
- 2 linguri suc de lămâie proaspăt
- 5 catei de usturoi
- 2 lingurite de chimen măcinat
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura ulei
Ingrediente pui:
- 1 pui
- felii de lamaie verde, pentru servire
Mod de preparare:
Pentru marinarea puiului, amestecati la blender toate ingredientele pentru sos, adaugati carnea de pui într-o pungă mare cu fermoar si se adauga sosul.
Agitati si lasati la marinat intre 8-24 ore.
Se incalzeste gratarul la foc mare, apoi se reduce focul la mediu.
Aruncați sosul din punga, uscati puiul, ungeti gratarul cu ulei, asezati puiul, acoperiti, frigeti 30-35 de minute pe ambele parti.
Serviti cu felii de lamaie verde.
Pui la gratar cu lamaie verde
Pofta buna!
Supa Minestrone: Rețeta Clasică și Secretele Bucătăriei Italiene – Ghidul Complet
Imi place puiul la gratar, mult mai sanatos decat carnea de porc
Ce bine arata puiul la gratar