Reteta zilei: Pui la gratar cu lamaie verde

Printeaza

Pui la gratar cu lamaie verde din: sos de soia, suc de lamaie, usturoi, chimen, boia de ardei, oregano, piper, ulei, pui, lamaie verde.

Ingrediente sos:

  • 1/3 ceasca sos de soia
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lingurite de chimen măcinat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingura ulei

Ingrediente pui:

  • 1 pui
  • felii de lamaie verde, pentru servire

 

Mod de preparare:

Pentru marinarea puiului, amestecati la blender toate ingredientele pentru sos, adaugati carnea de pui într-o pungă mare cu fermoar si se adauga sosul.

Agitati si lasati la marinat intre 8-24 ore.

Se incalzeste gratarul la foc mare, apoi se reduce focul la mediu.

Aruncați sosul din punga, uscati puiul, ungeti gratarul cu ulei, asezati puiul, acoperiti, frigeti 30-35 de minute pe ambele parti.

Serviti cu felii de lamaie verde.

 

Pui la gratar cu lamaie verde

Pui_la_gratar_cu_lamaie_verde_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Supa Minestrone: Rețeta Clasică și Secretele Bucătăriei Italiene – Ghidul Complet

Supa Minestrone: Rețeta Clasică și Secretele Bucătăriei Italiene – Ghidul Complet. Minestrone, o supă italiană bogată și sățioasă, este celebră pentru diversitatea sa de ingrediente și adaptabilitatea sa culinară. Evoluția din Supele Romane: Minestrone își are rădăcinile în supele bogate ale Romei antice, care erau adesea preparate cu legume, cereale și, uneori, carne. Supa Poporului: […]

 

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Gabriela Martin

    Imi place puiul la gratar, mult mai sanatos decat carnea de porc

  2. Ce bine arata puiul la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.