din: orez, fasole rosie, spanac, supa, ceapa, usturoi, vin alb sec, parmezan, ulei de masline, sare, piper, nucsoara. Descoperă o reinterpretare culinară care îmbină tradiția italiană cu elemente nutritive esențiale. Risotto cu fasole roșie și spanac reprezintă o alegere ideală pentru cei ce caută o masă echilibrată, îmbogățită cu […]
Reteta zilei: Risotto cu legume si sos de rosii
PrinteazaRisotto cu legume si sos de rosii din: ceapa, orez arborio, vin alb, rosii, supa de pui, unt, frunze de busuioc, mozzarella, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 ceapa, tocata
- 1 cana orez arborio
- 1 cana vin alb, sec
- 1 cutie rosii, zdrobite
- 2 cani supa de pui
- 1 lingura unt
- 10 frunze de busuioc
- 1 bucata mozzarella, maruntita
- Ulei de masline
Mod de preparare:
Se incalzesc aproximativ 2 lingurite ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu.
Adaugati ceapa, sare si sotati aproximativ 2 minute. Adaugati orezul si gatiti aproximativ un minut.
Incorporati vinul alb si lasati orezul sa absoarba aproape tot linchidul.
Adaugati rosiile zdrobite, lasasi sa fiarba pana aproae clocoteste, apoi reduceti focul la mic.
Cand orezul a absorbit cea mai mare parte din lichid, se adauga aproximativ o treime din supa calda.
Fierbeti la foc mic, amestecand frecvent, adaugand restul de supa.
Dupa aproximativ 20 de minute, orezul ar trebui sa fie fiert.
Opriti focul, adaugati unt si se condimenteaza dupa gust.
Imprastiati mozzarella și busuioc peste partea de sus si se amesteca usor pentru a se combina.
Impartitți risotto între boluri calde. Se stropeste cu ulei de masline si se garniseste cu frunze de busuioc.
Serviti imediat.
Risotto cu legume si sos de rosii
Pofta buna!
din: orez, castane, supa de legume, ceapa, usturoi, vin alb, unt, parmezan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salvie. Acest fel de mâncare aduce împreună cremozitatea caracteristică a risotto-ului cu textura crocantă și gustul dulceag al castanelor fierte, creând o experiență culinară memorabilă. Perfect pentru zilele reci de toamnă sau iarnă, […]
Pofta buna!
Arata foarte bine, o sa-l incerc si eu