Risotto cu ton din: ton, ceapa, supa de peste, orez arborio, vin alb, rucola, lamaie. Ingrediente: 2-3 cutii de conserva de ton 1 ceapa mica 1 1/2 cesti supa de pește 1 pachet orez arborio 1/2 ceasca vin alb 1/4 ceasca de parmezan ras rucola coaja si sucul de la 1 lamaie Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Risotto cu sos de spanac
PrinteazaRisotto cu sos de spanac din: orez arborio, supa, vin, ceapa, usturoi, unt, busuioc, parmezan, spanac, ulei de masline, migdale, ceapa verde, smantana.
Ingrediente:
- 300gr orez arborio
- 6 cani supa de pui sau legume
- 1 cană vin alb sec
- 1 ceapă tocată
- 3 catei usturoi tocat
- 4 linguri unt
- 3 catei usturoi
- 3 cesti busuioc
- 30gr parmezan
- 3 cesti spanac
- 2 linguri ulei de măsline
- ¼ ceasca de migdale
- ceapa verde
- ¼ ceasca smantana
Mod de preparare:
Adaugati supa intr-o cratita si aduceti la fierbere.
Încălziți o cratiță separată, adaugati ceapa și gatiți aproximativ 10 minute.
Se adaugă usturoiul și orezul. Gatiti alte 3-4 minute.
Incorporati supa calda si fierbeti orezul al dente.
Într-un blender adaugati spanac, usturoi, busuioc, migdale, ceapa verde, ulei de măsline și parmezan si procesati pana la omogenizare.
Adăugați câteva linguri de apă dacă este necesar.
Incorporati in orez cand este gata amestecul de busuioc și smântâna.
Se amestecă până se omogenizeaza si adaugati sare, dupa gust.
Serviți imediat.
Risotto cu sos de spanac
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto cu dovleac si cu parmezan
Risotto cu dovleac si parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 1 ceapă 250 g pulpă de dovleac 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de salvie proaspăt tocată 200 g orez 50 g parmezan proaspăt ras sare piper Mod de […]
Pofta buna!