Reteta zilei: Rosii in aluat

Printeaza

Rosii in aluat din: unt, ceapa, usturoi, cimbru, piper cayenne, rosii, zahar brun, sare de mare, , rosii cherry, faina, praf de copt, zahar, piper, lapte, mustar, cimbru.

Ingrediente rosii:

  • 3 linguri de unt nesărat
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingurita cimbru proaspat tocat
  • 1/8 lingurita piper cayenne
  • 3 rosii, tăiate bucăți
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • sare de mare
  • 2 cesti de rosii cherry, înjumătățite
  • 3 linguri de faina

pentru topping:

  • 1 1/2 cesti făină
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 linguriță zahăr
  • Sare de mare si piper proaspat macinat
  • 6 linguri unt nesărat, tăiat felii subțiri
  • 2/3 cani de lapte integral
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Pentru a face umplutura de rosii se topesc 2 linguri de unt la foc mediu-mare într-o tigaie mare, se adauga ceapa tocata si gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 5 minute.

Adăugați usturoiul, cimbrul si piperul cayenne.

Gateste și se amestecă timp de 1 minut, apoi se adauga rosiile tocate, zahăr brun și un sfert lingurita de sare.

Aduceti la foc mic și se fierbe doar până când roșiile încep să se înmoaie, 4-5 minute. Scoateți tigaia de pe foc și se adauga făină și roșii cherry.

Incorporati restul de unt, amestecati si pastrati deoparte.

Pentru a pregati topping-ul amestecati împreună făina, praful de copt, zahărul tos, sare si piper negru într-un bol mediu.

Adăugați untul felii și amestecati untul în făină pana se omogenizeaza.

Adaugati 2/3 cana de lapte, cimbru și muștar la amestecul de făină.

Se amestecă ușor cu o furculiță doar până când se formează un aluat lipicios.

Folosind o lingura de inghetata, adaugati aluat peste umblutura de rosii, ungeti cu lapte si coaceti aproximativ 55-60 de minute.

Lăsați să se odihnească aproximativ 15 minute înainte de servire.

 

Rosii in aluat

Rosii_in_aluat_10

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Interesanta ideea asta

  2. Foarte buna reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.