Reteta zilei: Rosii in aluat
PrinteazaRosii in aluat din: unt, ceapa, usturoi, cimbru, piper cayenne, rosii, zahar brun, sare de mare, , rosii cherry, faina, praf de copt, zahar, piper, lapte, mustar, cimbru.
Ingrediente rosii:
- 3 linguri de unt nesărat
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingurita cimbru proaspat tocat
- 1/8 lingurita piper cayenne
- 3 rosii, tăiate bucăți
- 1 linguriță de zahăr brun
- sare de mare
- 2 cesti de rosii cherry, înjumătățite
- 3 linguri de faina
pentru topping:
- 1 1/2 cesti făină
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 1 linguriță zahăr
- Sare de mare si piper proaspat macinat
- 6 linguri unt nesărat, tăiat felii subțiri
- 2/3 cani de lapte integral
- 2 lingurite mustar
- 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C. Pentru a face umplutura de rosii se topesc 2 linguri de unt la foc mediu-mare într-o tigaie mare, se adauga ceapa tocata si gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoiul, cimbrul si piperul cayenne.
Gateste și se amestecă timp de 1 minut, apoi se adauga rosiile tocate, zahăr brun și un sfert lingurita de sare.
Aduceti la foc mic și se fierbe doar până când roșiile încep să se înmoaie, 4-5 minute. Scoateți tigaia de pe foc și se adauga făină și roșii cherry.
Incorporati restul de unt, amestecati si pastrati deoparte.
Pentru a pregati topping-ul amestecati împreună făina, praful de copt, zahărul tos, sare si piper negru într-un bol mediu.
Adăugați untul felii și amestecati untul în făină pana se omogenizeaza.
Adaugati 2/3 cana de lapte, cimbru și muștar la amestecul de făină.
Se amestecă ușor cu o furculiță doar până când se formează un aluat lipicios.
Folosind o lingura de inghetata, adaugati aluat peste umblutura de rosii, ungeti cu lapte si coaceti aproximativ 55-60 de minute.
Lăsați să se odihnească aproximativ 15 minute înainte de servire.
Rosii in aluat
Pofta buna!
Interesanta ideea asta
Foarte buna reteta