Reteta zilei: Salata de bulgur cu legume si menta

Printeaza

Salata de bulgur cu legume si menta din: bulgur, ceapa verde, rosii, castraveti, menta, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 1 cana bulgur
  • ½ ceapa verde, tocata
  • 1½ cani roșii, tocate
  • ¾ ceasca castraveți, tocati
  • 3 lingurite mentă proaspătă, tocată
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri suc de lămâie
  • 1 lingurita chimen
  • sare și piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Spalati bulgurul intr-o sita. Puneti apoi in apa timp de 15 minute.

Salata de bulgur cu legume si menta

Combinați legumele tăiate și menta într-un castron.

Salata de bulgur cu legume si menta

Scurgeți bulgurul si adăugați peste legumele tocate.

Salata de bulgur cu legume si menta

Amestecati uleiul de măsline, sucul de lamaie, chimenul, sarea și piperul într-un castron mic.

Se toarnă peste salată și se amestecă bine.

Serviti salata rece.

Salata de bulgur cu legume si menta

Salata de bulgur cu legume si menta

Salata de bulgur cu legume si menta

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Salata de bulgur cu conopida si curry

Salata de bulgur cu conopida si curry din: grau bulgur, apa, ulei de masline, supa, conopida, curry, piper cayenne, suc de lamaie, sare, ceapa rosie, nuci pecan, coriandru. Ingrediente:  1 ceasca grau bulgur 3 cesti apă 3 linguri ulei de măsline 2 linguri supa 1 conopidă, rupta în buchetele 1 lingurita curry ¼ linguriță piper […]

 

Salata de bulgur cu castraveti

Salata de bulgur cu castraveti

Salata de bulgur cu castraveti din: bulgur, rosie, castravete, menta, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3/4 cana bulgur marunt 1 rosie 1 castravete 4-5 fire menta verde 1/2 lamaie sare piper   Mod de preparare: Pui bulgurul într-un bol şi torni peste el apă fierbinte, cu 3-4 cm mai mult decât nivelul boabelor. Acoperi vasul şi laşi […]

Salata de patrunjel cu bulgur si menta

Salata de patrunjel cu bulgur si menta din: patrunjel, bulgur, rosii, ceapa, menta, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 2 legături pătrunjel 100 g bulgur 4 roşii tari o legătură ceapă verde o legătură mentă 3 linguri ulei sucul unei lămâi sare   Mod de preparare: Bulgurul se acoperă cu apă cât să-l depăşească puţin şi se […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.