Reteta zilei: Salata de legume coapte cu paste si parmezan
PrinteazaSalata de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei, ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan, dressing, condimente, piper.
Ingrediente salata:
- 1 buchet sparanghel, taiat bucați
- 200-300 gr ciuperci, taiate felii
- 1 ardei roșu, taiat felii
- 2 linguri ulei de masline
- sare și piper negru macinat dupa gust
- 1 pachet paste
- 1/2 ceasca felii groase de ceapa verde
- 1/4 ceasca patrunjel tocat
- 1/4 ceasca parmezan proaspat ras
Ingrediente Dressing:
- 6 linguri dressing, dupa preferinta
- 1 lingurita condiment, dupa preferinta
- 1/2 lingurita piper negru macinat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Puneti legumele intr-un castron si amesteca cu 2 linguri ulei de masline. Se condimenteaza cu sare și piper proaspat macinat dupa gust.
Intr-o tava, puneti hartie de copt si pulverizati ulei de masline. Asezati legumele in taca intr-un singur strat.
Dati la cuptor 15-20 de minute. Intre timp fierbeti apa intr-o oala si adaugati sare. Gatiti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
Scoateți legumele din cuptor și lasati sa se raceașca 4-5 minute. Intr-un bol mare amestecati ingredientele pentru dressing. Se adauga patrunjelul și ceapa verde.
Plasati legumele intr-o strecuratoare si scurgeti lichidul, apoi adaugati in bolul de salata. Lasati sa se marineze 2-3 minute.
Adaugati apoi pastele. Amestecati pentru a se combina.presarati parmesan, amestecati din nou si serviti.
Salata de legume coapte cu paste si parmezan
Pofta buna!
Foate buna salata de legume coapte!