Reteta zilei: Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite
PrinteazaSalata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite din: fasole verde, rosii, usturoi, ardei gras, otet balsamic, ulei de masline, piper, busuioc, pesto, nuci.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 1 ceasca de rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu (cuburi)
- 1/4 ceasca otet balsamic
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 1/2 lingurita piper negru
- 1 lingura busuioc proaspat
- 1/4 ceasca de pesto
- 1/3 cana nuci
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Rupeti capetele de la fasolea verde, taiati bucati si puneti intr-un bol mare.
Se adauga rosiile, ardeii si catei de usturoi, apoi se stropesc cu otet balsamic, ulei de masline si se presara piper negru.
Intr-o tava de copt puneti hartie si adaugati amestecul de legume. Adaugati busuioc si coaceti pentru 25-30 de minute. Intre timp prajiti nucile intr-o tigaie la foc mediu timp de 3-5 minute. Scoateti legumele din cuptor.
Adaugati intr-un bol mare. Adaugati sosul pesto si amestecati bine. Serviti cu nuci prajite.
Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite
Pofta buna!
O sa fac si eu salata asta
Foarte buna salata de legume coapte