Tot ce trebuie să știi despre berea lager mexicană recunoscută pentru gustul său proaspăt și echilibrat. Dos Equis Lager Especial a fost creată în Mexic în anul 1897 de către Wilhelm Hasse, un berar german stabilit în Veracruz. Istoria Dos Equis Denumirea “Dos Equis” (care înseamnă “două X-uri” în spaniolă) provine […]
Reteta zilei: Salata de macris
PrinteazaSalata de macris din: macris, castravete, ardei gras, rosie, mar, branza feta, busuioc, seminte de dovleac, ulei de masline, miere, otet balsamic, zahar, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 legaturi macris (aproximativ ½ kg)
- ½ castravete, cuburi
- 1 ardei gras portocaliu, fara semințe și cuburi
- 1 rosie, fara semințe și cuburi
- 1 mar, fara semințe și cuburi
- 125gr brânză feta
- busuioc
- 2 linguri de seminte de dovleac
dressing:
- ½ ceasca ulei de măsline
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de otet balsamic
- 1 lingurita zahăr
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
spală și se taie macrisul, scurgeti. Adaugati impreuna cu restul de ingrediente, cu excepția semințelor de dovleac, într-un castron.
Într-un borcan etanș, se toarnă toate ingredientele pentru dressing, și se acoperă cu capacul bine. agită foarte bine.
Se amestecă dressingul cu salata. transferă într-un castron de servire. presara seminte de dovleac si se serveste.
Salata de macris
Pofta buna!
Prunele sunt fructe esențiale în bucătăria tradițională, apreciate pentru dulceața lor naturală și versatilitatea în diverse preparate. Ce-ar fi dacă ai putea păstra gustul proaspăt al prunelor într-un sirop delicios, care să-ți aducă aminte de aromele toamnei în orice moment al anului? Pregătirea ingredientelor: 15 minute Fierberea și prepararea siropului: 45-60 minute […]