Reteta zilei: Salata de pui cu ceapa si vinegreta cu nuci pecan
PrinteazaSalata de pui cu ceapa si vinegreta cu nuci pecan din: pui, usturoi, rozmarin, ulei de masline, salata verde, ceapa rosie, piersici, nuci pecan, otet de mere, usturoi, mustar dijon, sirop de artar, sare de mare, piper, ulei.
Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii.
De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună de antioxidanți și conțin cantități semnificative de vitamine B și E, precum și de minerale, cum ar fi magneziul, potasiul și zincul.
Ingrediente pui la gratar:
- 1 kg pulpe de pui dezosate
- 2 catei de usturoi maruntit
- 2 lingurite de rozmarin proaspat tocat
- 1 lingura ulei de masline
Ingrediente salata:
- 1 salata verde, tocata
- 1 ceapa rosie
- 2 piersici
Ingrediente vinegreta:
- ½ ceasca nuci pecan prăjite
- ¼ ceasca otet de mere
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingura mustar Dijon
- 1 lingura sirop de arțar
- ½ lingurita sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat, dupa gust
- 1 ceasca ulei de avocado sau ulei de masline
Mod de preparare:
Combinati carnea de pui cu usturoi, rozmarin si ulei de masline. Lasati la marinat in frigider cel puțin 1 oră.
Feliati ceapa.
Se incalzeste gratarul la foc mare, puneti carnea de pui si ceapa felii pe gratar și dati focul la mediu.
Gatiti carnea de pui timp de 6-8 minute pe fiecare parte.
Gatiti ceapa timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte.
Între timp, amestecati la blender ingredientele pentru vinegreta, cu exceptia uleiului. Incorporati uleiul dupa ce ati omogenizat.
Intr-un bol adaugati salata, piersicile, pui și ceapa.
Stropiti cu vinegreta si serviti.
Salata de pui cu ceapa si vinegreta cu nuci pecan
Pofta buna!