Reteta zilei: Salata de pui cu sos de mustar si migdale
PrinteazaSalata de pui cu sos de mustar si migdale din: ulei de masline, piept de pui, sare, piper, mustar dijon, suc de lamaie, miere, migdale, ceapa, mar, seminte de rodie, tarhon, salata verde.
Poate te intereseaza si Salata de calamar cu avocado si coriandru
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 bucati piept de pui
- sare
- piper
- 1 lingura plus 2 lingurite mustar Dijon
- 1 lingura plus 1 lingurita mustar de Dijon cu boabe
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- ¼ linguriță de miere
- 1/3 ceașcă migdale
- 1 ceapa, tocata
- ½ mar, tocat
- 1/3 ceașcă seminte de rodie
- 1 lingura tarhon proaspăt tocat
- salata verde, pentru servire
Mod de preparare:
Asezonati pieptul de pui. Se încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare.
Se adaugă 1 lingura ulei de masline si se adauga pieptul de pui.
Gatiti timp de 1 minut și apoi intoarceti si mai gatiti, acoperit timp de 10 minute.
După 10 minute, opriți focul și lăsați carnea de pui sa stea, acoperita, timp de încă 10 minute.
Puneti pe un tocator si lasati sa se raceasca cateva minute, apoi taiati cuburi.
În timp ce carnea de pui este gătita, amestecati împreună uleiul rămas, muștar, suc de lamaie, mierea și omogenizati.
încălzește o tigaie pe foc mediu.Se adauga migdalele și prăjiti timp de 2-3 minute, agitând periodic tigaia, pana se rumenesc.
Transferati intr-un castron să se răcească. Adăugați ceapa, mere, rodie si tarhon intr-un bol in care ati adaugati carnea de pui cubulete.
Toarnă peste sosul si amestecati bine. Gustati și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Presara cu migdale prajite. Serveste cu frunze de salata verde.
Salata de pui cu sos de mustar si migdale
Pofta buna!
Ce bine arata salata de pui