Reteta zilei: Salata de spanac cu orez si cartofi dulci

Printeaza

Salata de spanac cu orez si cartofi dulci din: cartofi dulci, rozmarin, ulei de masline, sare de mare, orez, portocale rosii, spanac baby, suc de lamaie, sare de mare, ulei de masline, usturoi, mustar dijon, seminte de canepa.

 

 

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci
  • 2 lingurite rozmarin proaspăt, tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ½ lingurita sare de mare
  • 1 cană orez, fiert

Ingrediente salata:

  • 4-6 portocale rosii
  • 4-6 cani spanac baby

Ingrediente dressing:

  • ¼ cană suc de lamaie
  • ½ lingurita sare de mare
  • ½ ceasca ulei de măsline
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1 lingura seminte de canepa

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C, se aseaza hartie de copt intr-o tava.

Se spală și se taie cartofii dulci bucati potrivite.

Amestecati cu rozmarin, ulei de măsline și sare de mare.

Asezati in tava si dati la cuptor pentru 15-20 minute.

Fierbeti orezul, conform instructiunilor de pe pachet.

Între timp, curatati si taiati portocalele. Spalati bine spanacul.

Intr-un bol mic amestecati ingredientele pentru dressing si omogenizati.

Pentru a servi, împărțiți spanacul în boluri potrivite, se acopera cu un pic de orez, cartofi dulci și felii de portocale sânge.

Se stropeste cu dressing si se amesteca usor, apoi se serveste salata.

 

Salata de spanac cu orez si cartofi dulci

Salata_de_spanac_cu_orez_si_cartofi_dulci_07

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. hai ca-mi place salata asta

  2. Si mie-mi place salata, mi se pare foarte exotica 🙂 imi place mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.