Reteta zilei: Salata de spanac cu oua fierte si branza de capra prajita
PrinteazaSalata de spanac cu oua fierte si branza de capra prajita din: spanac, oua fierte, ceapa rosie, ciuperci, bacon, rosii, castravete, branza de capra, pesmet, ulei de masline, ulei, otet de vin rosu, mustar dijon, sare, piper.
Ingrediente:
- 350 gr spanac
- 4 oua fierte tari, decojite
- 1/3 ceasca ceapa rosie feliata
- 8 ciuperci proaspete felii subțiri
- 7-8 felii de bacon, cuburi
- 4 rosii, feliate
- 1 castravete, decojit, fara semințe și tăiat felii
- 120gr brânză de capră
- 1/2 cană pesmet
- 3 linguri ulei de măsline
Ingrediente vinegreta:
- 2 linguri ulei
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 1 ceapa tocata
- 2 lingurite mustar dijon
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 lingurita piper negru
Mod de preparare:
Se încălzește o tigaie la foc mediu si se adauga baconul tocat.
Gatiti, amestecand ocazional, cateva minute.
Transferati pe prosoape de hârtie.
Adaugati spanacul, ceapa, ciuperci, roșii și castravete intr-un bol salata.
Adaugati oualele tiate in sferturi.
Pregatiti vinegreta, amestecati ulei, ulei de măsline, oțet de vin roșu, ceapa, mustar de Dijon, sare și piper într-un castron mic.
Omogenizati bine.
Feliati branza, dati prin pesmet
Prajiti in ulei incins.
Turnati vinegreta peste salata, amestecati usor.
Impartiti in farfurii de servire si garnisiti cu branza prajita.
Serviti imediat.
Salata de spanac cu oua fierte si branza de capra prajita
Pofta buna!
Salata a la russe cu oua fierte
Foarte buna salata de spanac