Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita si sos de rosii
PrinteazaSarmale cu carne de vita si sos de rosii din: varza, carne tocata de vita, orez fiert, ceapa, usturoi, ou, sare, marar, boia de ardei, patrunjel uscat, nucsoara, cimbru, supa, rosii, pasta de rosii, zahar, otet balsamic, vin alb.
Ingrediente:
- 1 varza
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 cana orez fiert
- 1 ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi, tocata
- 1 ou
- 1/2 lingura sare
- 1 lingura marar
- 1/2 lingura piper
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 cana supa
- 2 rosii, cuburi
- 1 cutie de rosii intregi, fierte
- 1/2 ceasca pasta de rosii
- 2 lingurite zahar
- 1 lingura otet balsamic
- 1/4 ceasca vin alb
Mod de preparare:
aduce o oala mare la fierbere. Se incalzeste cuptorul la 175C. Intr-o tigaie, adaugati 1 lingura ulei si gatiti ceapa si usturoiul cateva minute.
amesteca carnea cu ou, sare, piper, marar, cimbru, patrunjel si nucsoara. Incorporati orezul fiert si racit.
Adaugati acest in tigaie cu ceapa și usturoiul, adaugati supa si lasati sa fiarba aproximativ 20-30 minute.
Opriti focul, transferati intr-un castron si lasati sa se raceasca.
Adaugati rosiile cuburi in tigaia in care ati gatit carnea, dupa un minut sau doua se adauga rosiile fierte cu sucul lor, se amesteca, apoi se adauga pasta de rosii, otet balsamic, vin, zahar, precum si orice alte condimente.
lasa sa fiarba cat timp oparti varza.
Desfaceti frunzele de varza, opariti aproximativ 5 minute si pastrati deoparte.
In fiecare frunza de varza adaugati aproximativ 2-3 linguri de umplutura si rulati, apoi infasurati la capete.
Adauga un strat de sos in partea de jos a unei cratiti, adaugati sarmalele si se acoperă cu sosul ramas.
Dati la cuptor pentru aproximativ 1-2 ore. Serviti calde.
Sarmale cu carne de vita si sos de rosii
Pofta buna!
Delicioase sarmalele astea, imi ploua in gura!
cat mai multe retete cu poze, multumim!
Foarte bune sarmalele cu carne de vita