Sorbet de Ceai Verde din: apa, zahar, ceai verde, zeama de lamaie. Împrospătează-ți zilele calde de vară cu un desert ușor și revigorant. Această delicatesă îți va răcori simțurile, combinând aromele subtile de ceai verde cu o notă citrică, pentru un echilibru perfect între dulce și amar. Fie că vrei să închei o masă festivă […]
Reteta zilei: Sorbet de banane caramelizate
PrinteazaSorbet de banane caramelizate din: banane, zahar brun, unt, lapte, zahar, esenta de vanilie, suc de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 3 banane, felii
- 1/3 ceasca de zahar brun
- 1 lingura unt
- 1 1/2 cesti de lapte
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 1/2 lingurite de suc proaspat de lamaie
- 1/8 lingurita de sare
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 200C.
Amestecati bananele cu zahar brun si unt intr-o tava in cuptor pana se caramelizeaza, aproximativ 40 de minute.
Se transfera imediat intr-un blender, se adauga laptele, zaharul, vanilie, sucul de lamaie si sare si procesati pana la omogenizare.
Dati la congelator cel putin 3-4 ore si serviti ulterior.
Sorbet de banane caramelizate
Pofta buna!
Sorbet de ananas cu rom din: suc de ananas, suc, rom Sorbetul este un desert rece, cremos și fără lactate, realizat dintr-o bază de sirop de zahăr și apă, la care se adaugă fructe sau suc de fructe proaspete. De obicei, sorbetul este servit ca desert răcoritor între felurile principale ale unei mese sau ca […]
Sorbet de pepene cu menta din: pepene, zahar, lamaie, apa, oua, menta. Ingrediente: 1,5 kg pepene 150 g zahăr 200 ml zeamă de lămâie 400 ml apă 2 albuşuri frunze de mentă Mod de preparare: Pune miezul de pepene la blender, să obţii un piure. Trece piureul prin sită şi lasă bine la scurs. […]
Sorbet cu tequila si menta din: apa, zahar, lapte, lime, lamaie, tequila, menta. Ingrediente: 50 ml apă 50 g zahăr pudră 40 ml lapte 100 ml tequila 50 ml suc de lămâie proaspăt 1/4 legătură de menta coaja rasă a unei lamai verzi Mod de preparare: Se clocoteşte apa cu zahărul, se trage de […]
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu din sorbetul asta