Sos de rosii cu oregano din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, piure de rosii, rosii, oregano. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 lingură piure de roşii 800 g de roşii din conservă 1 linguriţă de oregano Mod de preparare: Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi […]
Reteta zilei: Sos de rosii coapte
PrinteazaSos de rosii coapte din: rosii, ulei de masline, sare, zahar.
Ingrediente:
- 2 kg rosii
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 3 1/4 lingurite sare
- 3 3/4 lingurite zahar
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Sterilizați borcanele. Se incalzeste cuptorul la 200C.
Într-un bol mare, amestecati rosiile cu 2 lingurite de ulei de măsline și 1 linguriță de sare.
Puneti roșiile într-un singur strat pe o foaie de copt intr-o tava.
Dati la cuptor timp de 1 ora.
Transferati roșiile intr-un castron mare și spargeti cu o lingura de lemn.
Transferati intr-un blender si omogenizati. Adaugati într-o oală mare si incorporati zahărul și sarea rămasă impreuna cu restul de ulei de masline.
Se amestecă pentru a se combina si fierbeti la foc mediu timp de 15 minute.
Transferati in borcanele sterilizate si dati borcanele la cuptor aproximativ o ora.
Lasati sa se raceasca complet si depozitati intr-un loc rece.
Sos de rosii coapte
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos picant cu rosii si telina din: rosii, telina, morcov, ceapa, zahar, otet, sare, piper, boia. Ingrediente: 4 kg roşii coapte 1 ţelină cu frunze 1 morcov 1 ceapă 1 linguriţă cu zahăr 2 linguri cu oţet piper sare boia iute Mod de preparare: Curăţă roşiile şi dă-le pe râzătoare, taie ţelină în felii, […]
Sos de rosii cu usturoi din: rosii, unt, zahar, telina, sare, usturoi. Ingrediente: 500 g roşii 1 lingură unt proaspăt 1 linguriţă zahăr 1 frunză ţelină sare 3-4 căţei usturoi Mod de preparare: Roşiile se taie şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se trec prin sită pentru a se elimina […]
Pofta buna!