Sote de legume cu sos de rosii din: fasole verde, spanac, fasole neagra, ceapa, usturoi, rosii, sos de rosii, apa, coriandru, ulei de avocado, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de fasole verde 100gr spanac spalat si tocat 1/2 cutie de fasole neagră scursă și clătită 1 ceapa tocata 3 căței de usturoi tocat 1 cutie […]
Reteta zilei: Sote de legume cu sos de branza
PrinteazaSote de legume cu sos de branza din: febel, broccoli, morcovi, conopida, dovlecei, unt, bagheta, branza, faina, lapte, parmezan, nucsoara, galbenusuri, sare, piper.
Ingrediente:
- legume asortate: fenel, broccoli, morcovi, conopida, dovlecei
- 8 linguri unt
- 1 bagheta, taiata felii
- Ingrediente sos de branza:
- 300gr branza fontina
- 1 lingura faina
- lapte, dupa preferinta
- 4 linguri unt
- 50gr parmezan ras
- 1 praf nucsoara
- 2 galbenusuri de ou
- sare si piper
Mod de preparare:
Taiati branza cuburi, presarati cu faina si acoperiti cu lapte. Dati la rece pentru 6 ore.
Scoateti din frigider si lasati sa ajunga la temperatura camerei.
Fierbeti legumele si taiati bucati. Transferati pe un platou de servire. Presarti su putin unt si pastrati calde.
Ungeti painea cu unt si dati la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti.
Pentru pregatirea sosului, topiti untul la bain-marie.
Adaugati branza si amestecati sa se topeasca, adaugand si lapte.
Incorporati parmezan si amestecati. Asezonati cu sare, piper si nucsoara.
Scoateti de pe foc si adaugati galbenusurile batute, amestecand foarte bine.
Transferati intr-un bol cald.
Serviti legumele cu sos de branza si paine prajita.
Sote de legume cu sos de branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Pui cu sote de legume si sos
Pui cu sote de legume si sos din: pui, ulei demasline, dovlecei, morcovi, ardei gras, unt de migdale, nuca de cocos, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, ulei de susan, seminte de susan. Ingrediente: 1 piept de pui 4 linguri ulei de măsline 2 dovlecei maruntiti 2 morcovi mărunțiți 2 ardei grasi felii subțiri 1/4 cană […]
Pofta buna!