Reteta zilei: Spaghete cu sos de salvie
PrinteazaSpaghete cu sos de salvie din: spaghete, varza de bruxelles, dovleac, ciuperci, nuca, unt, usturoi, ulei de masline, zahar brun, salvie, parmezan, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pachet de spaghete
- 1 cana varză de bruxelles, tocată
- 1 dovleac
- 1 cană ciuperci, tocate
- ½ ceasca nucă, tocată
- 6 linguri unt
- 1 linguriță usturoi tocat
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zahăr brun
- 5 frunze de salvie, tocata
- ½ cană parmezan ras
- sare de mare și piper, după gust
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt si adaugati dovleacul taiat cuburi.
Se toarna 2 linguri de ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper, Dati apoi la cuptor pentru 30 de minute.
La foc mediu, topiți 2 linguri de unt și adăugați usturoiul, ciupercile feliate și varza de bruxelles.
Amestecați și gătiti cateva minute, condimentati cu sare și piper.
Într-o tigaie de sos topiți 4 linguri de unt.
Se adaugă zahărul brun și celelalte 2 linguri de ulei de măsline, se amestecă să se dizolve.
Adăugați salvie tocată. Gatiti la foc mic timp de 5 minute.
Gătiti spaghetele al dente. Scurgeți pastele și transferati intr-un bol mare de servire.
Combinati dovleacul, ciupercile, varza de bruxelles și nucile cu pastele și amestecati ușor.
Se adauga sosul de salvie.
Garnisiti cu parmezan ras si serviti.
Spaghete cu sos de salvie
Pofta buna!