Reteta zilei: Supa crema de fenicul cu telina
PrinteazaSupa crema de fenicul cu telina din: ceapa, fenicul, telina, supa de pui, piper alb, sare, smantana, ulei cu patrunjel, patrunjel, usturoi, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1 ceapa, cuburi
- 1 bulb de fenicul, cuburi
- 1-2 linguri de ulei de masline
- 2 teline, cuburi
- 8 cani supa de pui
- ¼ lingurita piper alb
- sare dupa gust
- ¼ ceasca smantana, pentru garnitura
- Ulei cu patrunjel, pentru garnitura
Ingrediente ulei cu patrunjel:
- 1 legatura patrunjel
- ½ ceasca ulei de masline
- ½ catel de usturoi
- ¼ lingurita sare
- 2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare:
Intr-o oala mare gatiti ceapa in 1-2 linguri de ulei de masline, la foc mediu, aproximativ 5 minute. Adaugati fenicul.
Gatiti aproximativ 12 minute. Adaugati telina si supa de pui. Gatiti la foc mic aproximativ 15-20 de minute.
Pentru prepararea uleiului cu patrunjel procesati toate ingredientele intr-un blender pana se combina.
Folosind un blender pasati supa pana obtineti o crema pufoasa. Transferati inapoi in oala, asezonati cu sare si piper alb, dupa gust. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu smantana si ulei cu patrunjel.
Supa crema de fenicul cu telina
Pofta buna!
Interesanta supa asta
Delicioasa supa de fenicul cu telina