Reteta zilei: Supa crema de fenicul cu telina

Printeaza

Supa crema de fenicul cu telina din: ceapa, fenicul, telina, supa de pui, piper alb, sare, smantana, ulei cu patrunjel, patrunjel, usturoi, suc de lamaie.

Supa crema de fenicul cu telina

Supa crema de fenicul cu telina

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa, cuburi
  • 1 bulb de fenicul, cuburi
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 2 teline, cuburi
  • 8 cani supa de pui
  • ¼ lingurita piper alb
  • sare dupa gust
  • ¼ ceasca smantana, pentru garnitura
  • Ulei cu patrunjel, pentru garnitura

Ingrediente ulei cu patrunjel:

  • 1 legatura patrunjel
  • ½ ceasca ulei de masline
  • ½ catel de usturoi
  • ¼ lingurita sare
  • 2 lingurite suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mare gatiti ceapa in 1-2 linguri de ulei de masline, la foc mediu, aproximativ 5 minute. Adaugati fenicul.

Gatiti aproximativ 12 minute. Adaugati telina si supa de pui. Gatiti la foc mic aproximativ 15-20 de minute.

Supa crema de fenicul cu telina

Pentru prepararea uleiului cu patrunjel procesati toate ingredientele intr-un blender pana se combina.

Supa crema de fenicul cu telina

Folosind un blender pasati supa pana obtineti o crema pufoasa. Transferati inapoi in oala, asezonati cu sare si piper alb, dupa gust. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu smantana si ulei cu patrunjel.

Supa crema de fenicul cu telina

Supa crema de fenicul cu telina

Supa crema de fenicul cu telina

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Interesanta supa asta

  2. Delicioasa supa de fenicul cu telina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.