Ghid de Afumare a Slaninei din: afumator, lemn de esenta tare, termometru, slanina, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de coriandru, usturoi, cimbru. Echipament necesar: Un afumător Lemn de esență tare (precum stejarul sau fagul) sau rumeguș de lemn (pentru a produce fum) Termometru pentru afumător Ingrediente: Bucăți de șlanină proaspătă Sare grunjoasa Condimente […]
Reteta zilei: Supa crema de fenicul cu telina
PrinteazaSupa crema de fenicul cu telina din: ceapa, fenicul, telina, supa de pui, piper alb, sare, smantana, ulei cu patrunjel, patrunjel, usturoi, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1 ceapa, cuburi
- 1 bulb de fenicul, cuburi
- 1-2 linguri de ulei de masline
- 2 teline, cuburi
- 8 cani supa de pui
- ¼ lingurita piper alb
- sare dupa gust
- ¼ ceasca smantana, pentru garnitura
- Ulei cu patrunjel, pentru garnitura
ulei cu patrunjel:
- 1 legatura patrunjel
- ½ ceasca ulei de masline
- ½ catel de usturoi
- ¼ lingurita sare
- 2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare:
Intr-o oala mare gatiti ceapa in 1-2 linguri de ulei de masline, la foc mediu, aproximativ 5 minute. Adaugati fenicul.
Gatiti aproximativ 12 minute. Adaugati telina si supa de pui. Gatiti la foc mic aproximativ 15-20 de minute.
Pentru prepararea uleiului cu patrunjel procesati toate ingredientele intr-un blender pana se combina.
Folosind un blender pasati supa pana obtineti o crema pufoasa. Transferati inapoi in oala, asezonati cu sare si piper alb, dupa gust.
Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu smantana si ulei cu patrunjel.
Supa crema de fenicul cu telina
Pofta buna!
Cum să faci oțet din vin de casă: Rețeta tradițională
Cum să faci oțet din vin de casă: Rețeta tradițională din: vin rosu sau alb, zahar granulat, apa, suc de mere. Oțetul din vin de casă este o tradiție veche, care datează de secole. Procesul de fermentare a vinului în oțet a fost folosit în multe culturi din întreaga lume pentru a conserva alimentele și […]
Interesanta supa asta
Delicioasa supa de fenicul cu telina