Reteta zilei: Supa de cartofi cu paste quadretti

Printeaza

Supa de cartofi cu paste quadretti: In lume exista 600 tipuri de paste, iar pentru supe, italienii le folosesc pe cele in miniatura.

Fie ca alegem pastele in forma de cerculete (anellini), in forma de stelute (stelline) sau in forma de patratele (quadretti), supa de cartofi este foarte buna, mai ales in aceasta perioada de toamna cand corpul inca nu s-a obisnuit cu vremea racoroasa.

Cu cartofi si patratele din paste, copiii vor fi de-a dreptul incantati de supa si de aceea v-o recomandam in primul rand pentru ei.

 

Ingrediente:

  • 2 bucati spate de pui sau gurcan
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei mare
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 3 cartofi
  • 250g paste quadretti
  • verdeata
  • sare dupa gust
  • piper (optional)

 

Mod de preparare:

Carnea de pui sau curcan se pune la fiert, cu recomandarea sa aruncati apa atunci cand se formeaza spuma.

Cand carnea a fiert suficient, se scoate din supa. Ceapa se curata, se spala si se pune intreaga in supa. La fel procedam si cu telina si pastarnacul.

Dupa ce legumele au fiert, le scoatem din supa si punem cartofii taiati cubulete si morcovii taiati rondele subtiri. Il lasam sa fiarba 10 minute, dupa care punem pastele quadretti in supa si sare dupa gust.

Cand pastele quadretti au fiert si s-au umflat, oprim focul, punem verdeata tocata marunt si acoperim oala cu un capac pentru ca aromele sa se combine.

Supa este usor de facut si foarte gustoasa la masa de pranz.

 

Supa de cartofi cu paste quadretti

Supa de cartofi cu paste quadretti

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Super, super arata supa de cartofi 😉

  2. Arata bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.