Reteta zilei: Supa de ceapa cu aroma de cimbru

Printeaza

Supa de ceapa cu aroma de cimbru din: ceapa, unt, sare, coniac, cimbru, piper, branza, bagheta.

Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor de cultivat.

Versiunea modernă a acestei supe își are originea în Paris, Franța, în secolul al XVIII-lea, făcută din bulion de vită și ceapă caramelizată.

Rețetele pentru supa de ceapă variază foarte mult: Deși lichidul este de obicei bulion de carne, poate fi pur și simplu apă. Se poate adăuga lapte. Poate fi îngroșat cu ouă sau făină. Poate fi gratinat sau nu.

 

 

Ingrediente:

  • 8 cani ceapa, felii subtiri
  • 4 linguri unt
  • 1 lingurita sare
  • ¼ cana coniac
  • 3 crengute de cimbru
  • Piper negru
  • 6 cani supa de vita
  • 1 cana branza rasa
  • 12 felii de bagheta, prajita

 

Mod de preparare:

Incalziti untul intr-o oala de supa la foc mediu. Adaugati ceapa si sare.

Caramelizati, amestecand ocazional, 1-1 ½ ore.

Adaugati coniac si amestecati. Adaugati cimbru, piper negru si supa de vita.

aduce la fierbere, se reduce focul si se fierbe timp de aproximativ 15 minute.

Scoateti crengutele de cimbru.

Puneti supa in boluri termorezistete, adaugati cate 3 felii de bagheta prajita si ¼ cana de branza.

Dati la cuptor pentru 2-4 minute. Serviti calda.

 

Supa de ceapa cu aroma de cimbru

Supa_de_ceapa_cu_aroma_de_cimbru_06

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.