Reteta zilei: Supa de ceapa cu sos worcestershire
PrinteazaSupa de ceapa cu sos worcestershire din: ulei de masline, ceapa, sare, usturoi, vin alb, cimbru, sos worcestershire, dafin, piper, supa de vita, bagheta, branza.
Poate te intereseaza si:
- Supa crema de conopida cu parmezan
- Supa de legume cu carne tocata
- Supa de legume cu patrunjel si busuioc
- Supa de varza cu carnati si smantana
- Supa de cartofi noi cu branza si ceapa verde
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2-3 cepe, felii subtiri
- 1 linguriță de sare
- 4-6 catei de usturoi, tocat
- 1/4 ceasca vin alb
- 1/2 lingurita cimbru
- 2 linguri sos Worcestershire
- 2 frunze de dafin
- piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 4 căni supa de vita
- 1 bagheta, feliata
- brânză rasa
Mod de preparare:
Aduceti oală de supa la foc mediu-scăzut și se adaugă ulei de măsline.
Când uleiul este cald, se adauga ceapa felii și sarea.
Gatiti ceapa la foc mediu-scăzut, amestecand ocazional, până când se caramelizeaza.
Adăugați vinul alb, cimbru, sos Worcestershire, frunze de dafin si piper.
Se incorporeaza supa. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de o jumătate de oră.
Între timp, preîncălziți cuptorul. Feliati bagheta.
Puneti in cuptor si rumeniti cate 1 minut pe fiecare parte.
Impartiti supa in boluri si adaugati felii de bagheta, apoi presarati branza rasa si serviti.
Supa de ceapa cu sos worcestershire
Pofta buna!