Reteta zilei: Supa de dovleac cu bacon caramelizat
PrinteazaSupa de dovleac cu bacon caramelizat din: dovleac, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ghimbir, scortisoara, nucsoara, supa, sirop de artar, sare, bacon, nuci pecan, zahar brun, piper.
Ingrediente:
- 1 dovleac
- 1½ lingură ulei de măsline
- 1 ceapa, cuburi
- ½ ceașcă morcovi, cuburi
- 1/3 ceasca telina, cuburi
- ¾ linguriță de ghimbir proaspăt ras
- 1 lingurita scortisoara macinata
- ¼ linguriță nucșoară
- 4 cesti supa de legume
- ¼ cană sirop de arțar
- sare
Ingrediente bacon caramelizat:
- 4 felii bacon, tăiate în jumătate
- ¼ cana nuci pecan, tocate
- 1 lingura sirop de arțar
- 1 lingura zahar brun
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Taiati dovleacul in jumatate, indepartati semintele si apoi coaceti timp de 1 ora intr-o tava pe hartie de copt.
Intre timp pregatiti bacon-ul. Asezati baconul intr-o tava.
Într-un castron mic, combinati nuci pecan, sirop de arțar, zahăr brun și piper proaspăt măcinat.
Pe fiecare felie de bacon raspanditi amestec de nuci.
Coaceti timp de 20 minute. Transferati pe prosoape de hartie.
Cu aproximativ 10 de minute înainte ca dovleacul sa fie gata, incalziti 1 ½ linguri de ulei de măsline într-o oală mare.
Se adauga ceapa, morcovii si telina si sotati timp de cinci minute.
Adăugați ghimbir, scortisoara, nucsoara si gatiti, amestecand constant, timp de 1 minut, iar apoi se adauga supa de legume și sirop de arțar.
Incorporati dovleacul copt.
Fierbeti timp de 20 minute.
Lasati sa se raceasca putin, apoi dati la blender. Adaugati din nou in oala si incalziti.
Se condimentează cu sare, dupa gust.
Serviti supa cu bacon caramelizat.
Supa de dovleac cu bacon caramelizat
Pofta buna!