Reteta zilei: Supa de pui cu taitei de casa

Printeaza

Supa de pui cu taitei de casa din: piept de pui, morcovi, telina, ceapa, sare, turmeric, piper, cimbru, patrunjel, aluat de taitei de casa, faina, apa.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi, cuburi
  • 2 tulpini de telina, cuburi
  • 1/2 ceapa, cuburi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • 2 lingurite patrunjel, uscat
  • 1 bucata aluat de taitei de casa
  • 3 linguri de făină
  • 4 l apa

 

Mod de preparare:

Intr-o oala adugati pieptul de pui si acoperiti cu apa, aproximativ 4 l de apa, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Fierbeti timp de 30 minute.

Scoateți carnea de pui din oala si maruntiti. Incorporati oasele inapoi in oala si mai fierbeti, acoperit, timp de 45 minute.

Scoateți oasele, adaugati morcovii si telina, ceapă, ierburi și condimente. Se amestecă pentru a se combina si se fierbe timp de zece minute.

Taiati aluatul sub forma de taitei lungi, incorporati taiteii impreuna cu carnea de pui in supa si gatiti timp de 8-10 minute.

amesteca faina si putina apa până la omogenizare. toarnă în supă, se amestecă pentru a se combina și se fierbe timp de inca 5 minute. Gustati si asezonati, dupa gust, apoi serviti.

 

Supa de pui cu taitei de casa

Supa_de_pui_cu_taitei_de_casa_11

Pofta buna!

 

 

 

Zacuscă tradițională

Zacuscă tradițională din: ardei copti, vinete, ceapa, rosii, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg de ardei copti (gogoșari sau kapia) 500 g de vinete coapte 500 g de ceapă 500 g de roșii 200 ml de ulei de floarea soarelui 4-5 căței de usturoi Sare și piper după gust   […]

Lahmacun – pizza turceasca

din: faina, drojdie, ulei de masline, sare, apa, carne de miel sau vita, ceapa, rosii, usturoi, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel sau coriandru. Lahmacun este un fel de mâncare tradițional turcesc, care constă dintr-o bază subțire de aluat, acoperită cu o umplutură gustoasă de […]

Scrumbia – Beneficii pentru sanatate si retete

Scumbia (Scomber scombrus) este un tip de pește din familia Scombridae, care este cunoscut pentru carnea sa gustoasă și bogată în grăsimi sănătoase. Este un pește marin care se găsește în special în apele reci ale Oceanului Atlantic de Nord, Marea Nordului și Marea Baltică. Iată mai multe […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Cam grosi taitei aia 🙂 parca-s niste carnati

  2. Grosi, dar foarte buna supa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.