Reteta zilei: Supa de rosii cu fructe de mare

Printeaza

Supa de rosii cu fructe de mare din: file de peste, scoici, creveti, ceapa, fenicul, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin alb sec, rosii, supa, ulei de masline, paine frecata cu usturoi.

 

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peste, dupa preferinta.
  • 1 kg scoici
  • 8 creveti, decorticati
  • 1/2 kg scoici fara cochilie
  • ½ ceapa, felii subtiri
  • 1 bulb de fenicul, felii subtiri
  • 2 catei usturoi, tocat
  • ½ lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1 cana vin alb sec
  • 2 cutii rosii, zdrobite
  • 3 cani supa
  • Ulei de masline
  • felii de bagheta prajita si frecata cu usturoi

 

 

Mod de preparare:

Presarti fileurile de peste cu sare si piper, dupa gust. Intr-o tigaie adaugati ulei de masline si adaugati pestele si prajiti pe amnele parti, aproximativ 8 minute.

Transferati pe o farfurie. Adaugati putin ulei in tigaie si prajiti scoicile fara cochilie, 1-2 minute pe fiecare parte.

Scoateti si pastrati deoparte, impreuna cu pestele.

Adaugati un pic ulei de masline intr-o oala si caliti ceapa si feniculul pana cand se inmoaie, dar nu se rumenesc, aproximativ 5 minute.

Se condimenteaza cu sare. Adaugati usturoi si fulgi de ardei rosu și sotati pana cand usturoiul este parfumat, aproximativ 2 minute.

Incorporati vin alb, lasati sa se evapore cateva minute, se adauga rosiile zdrobite si supa.

aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Fierbeti pentru 15-20 de minute.

adauga pestele, continuati sa fierbeti. Dupa aproximativ 10 minute, se adauga crevetii si scoicile si continuati sa fierbeti 5-10 minute.

Incorporati scoicile fara cochilie si se fierbe timp de 2 minute.

Gustati supa, se adauga sare, piper si fulgi de ardei rosu, dupa gust.

Impartiti fructe de mare in boluri, adaugati zeama, fenicul si ceapa, stropiti cu ulei de masline si serviti cu felii de bagheta prajita si frecata cu usturoi.

 

Supa de rosii cu fructe de mare

Supa_de_rosii_cu_fructe_de_mare_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Supă de pește și fructe de mare

Supă de pește și fructe de mare din: peste alb, langustine, inele de calamar, midii, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, patrunjel, sofranel, ciresata, rom, migdale, sare, piper.   Ingrediente: 1 peşte alb mediu tăiat în patru 8 langustine sau raci inele de calamar 5 midii 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din supa de rosii cu fructe de mare, arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.