Reteta zilei: Tarta cu ricotta si limoncello
PrinteazaTarta cu ricotta si limoncello din: ricotta, oua, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, limoncello, zahar pudra, fructe confiate.
Ingrediente:
- 600g ricotta
- 6 oua
- 100g zahar
- 50g faina
- 1 varf de cutit sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 pahar mic de limoncello
pentru decor:
- zahar pudra
- fructe confiate
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, dupa care se adauga faina. Se pune apoi ricotta si se mixeaza la viteza moderata. Se adauga coaja rasa de lamaie si paharul de limoncello.
Amestecul de galbenusuri se combina cu albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace tarta la 160 grade timp de 50 minute.
Dupa ce se raceste, se pastreaza 4-5 ore la frigider, dupa care tarta cu ricotta si limoncello poate fi servita dupa ce a fost inainte decorata cu zahar pudra si fructe confiate
Tarta cu ricotta si limoncello
Pofta buna!
bravo! Arata super