Reteta zilei: Tocanita de manzat cu sos de legume
PrinteazaTocanita de manzat cu sos de legume din: coada de manzat, sare, piper, faina, ulei, usturoi,ceapa, morcov, telina, rosii, vin rosu, dafin, busuioc, supa de pui, patrunjel, coaja de lamaie, piure de cartofi.
Poate te intereseaza si Muschi de manzat cu ciuperci si sunca
Ingrediente:
- 4 felii coada de mânzat
- sare si piper negru proaspat macinat
- făină
- ½ ceasca ulei de floarea-soarelui
- 3 catei de usturoi, tocat marunt
- 1 ceapă, tocată
- 1 morcov, ras
- 2 tulpini de telina, tocata marunt
- 1 cană de roșii, cuburi
- 1 ceasca vin roșu
- 2-3 frunze de dafin, uscate
- ¼ linguriță busuioc uscat
- 3 cesti supa de pui
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingura coaja de lamaie
- piure de cartofi, pentru servire
Mod de preparare:
Asezonati fiecare bucata de coadă cu sare și piper. Dati prin făină, apoi scuturati de orice exces.
încălzește ulei într-o tigaie și prajiti aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
transferă pe o farfurie si se pastreaza deoparte. În aceeași tigaie, se adauga usturoi, ceapa, morcovul si telina.
Gatiti aproximativ 3 minute. adaugă roșiile și se amestecă bine, aproximativ 3 minute. condimentează cu sare și piper.
Se amestecă bine și se fierbe timp de 2 minute. Adaugati carnea inapoi în tigaie. Se toarnă vinul roșu.
presara busuioc uscat și se adaugă frunzele de dafin. amestecă și se gateste la foc mediu aproximativ 10 minute.
Adăugați supa și se aduce la fierbere. Acoperiti tigaia si se fierbe la foc mic timp de aproximativ o oră.
Transferati intr-un vas termorezistent si acoperiti cu folie de aluminiu. Dati la cuptor la aproximativ 200 ° C timp de o oră.
Serviti cu piure de cartofi, garnisit cu coaja de lamaie si patrunjel.
Tocanita de manzat cu sos de legume
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o tocanita