Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert
PrinteazaTocanita de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet, varza chinezeasca, orez fiert.
Ingrediente:
- 1kg carne de porc, cuburi
- 3/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de sos worcestershire
- 1 lingurita de ketchup
- 2 catei de usturoi, feliat
- 1 lingurita de ghimbir proaspat
- 2 linguri ulei
- 2 cepe, tocate
- 1 rosie, tocata
- 1 lingura condiment, dupa preferinta
- 1 lingura de zahar brun
- 1/4 cana de apa
- piper negru, dupa gust
- 1/4 ardei iute, feliat
- 2 crengute de cimbru proaspat
- 1 limeta sau 3 linguri de otet
- 1 varza chinezeasca
- Orez fiert, pentru servire
Mod de preparare:
Spalati bine carnea, stropiti cu suc de lamaie, clatiti bine, apoi puneti intr-un castron. Adaugati restul ingredientelor, cu excepția verzei, ulei , apa , zahar apoi se amesteca bine. Lasati la marinat pentru aproximativ 30 de minute in frigider.
Se incinge o tigaie la foc mare, se adauga ulei, zaharul brun si se amesteca bine. Se adauga carnea de porc si restul ingredientelor din castron. Se aduce la fierbere, apoi se 1/4 ceasca de apa si se lasa la fiert timp de 40 minute, acoperit. Amestecati la fiecare 10 minute. Spalati si tocati varza.
Scoateti capacul de pe carne, se adauga varza, acoperiti si mai gatiti timp de 7 minute. Serviti pe pat de orez.
Tocanita de porc pe pat de orez fiert
Pofta buna!
Vreau si eu din tocanita asta 🙂
O sa fac si eu tocanita asta
Mie nu-mi place tocanita asta
Foarte buna tocanita de porc