Reteta zilei: Tocanita de pui cu cartofi
PrinteazaTocanita de pui cu cartofi din: pulpe de pui, ulei de masline, cartofi, cartof dulce, ceapa, sare, piper, supa de pui, boia de ardei, turmeric, usturoi, frunze de dafin.
Ingrediente:
- 8 pulpe superioare dezosate
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cartofi, decojiti si taiati bucati
- 1 cartof dulce, decojit si taiat bucati
- 2 cepe, feliate
- Sare si piper negru proaspat macinat
- 1 1/2 cani de supa de pui
- 1 3/4 lingurita boia de ardei
- 1 1/4 lingurita de turmeric
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 3 frunze de dafin
Mod de preparare:
Pregatit pulpele de pui, asezonati cu sare si piper dupa gust. Intr-o oala mare cu capac incalziti ulei de masline la foc mare si adaugati pulpele de pui. Gatiti cate 5 minute pe fiecare parte. Scoateti carnea de pui si pastrati deoparte.
In uleiul in care ati prajit pulpele, gatit acum cartofii, aproximativ 8 minute, amestecand usor de 2-3 ori in timpul gatitului.
Scoateti si pastrati deoparte. Adaugati ceapa feliata si ¼ lingurita de sare. Se amesteca usor. Acoperiti vasul si reduceti focul la mediu. Gatiti acoperit timp de 10 minute.
Intre timp, amestecati impreuna supa de pui, boia de ardei, turmeric, praf de usturoi si frunze de dafin.
Descoperiti oala si continuati sa gatiti ceapa la foc mediu, amestecand pana cand ceapa se înmoaie si incepe sa se caramelize. Adaugati carnea de pui prajita si turnati amestecul de supa de pui.
Se reduce focul la mic si se fierbe timp de aproximativ 60 de minute. Adauga cartofii si mai gatiti 15 minute.
Asezonati cu sare si piper dupa gust. Servi tocanita calda.
Tocanita de pui cu cartofi
Pofta buna!
Foarte buna tocanita de pui