Toast cu unt și gem de afine din: paine de tip toast, unt nesarat, gem de afine. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea […]
Reteta zilei: Topping de afine
PrinteazaTopping de afine din: apa, zahar, afine, suc de lamaie, busuioc.
Afinele sunt bogate în antioxidanți, în special antociani, care le conferă culoarea lor specifică. Acești antioxidanți ajută la combaterea stresului oxidativ din organism, protejând celulele împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.
Consumul regulat de afine a fost asociat cu îmbunătățirea funcției cognitive. Se crede că compușii din afine ar putea contribui la sănătatea creierului și la întărirea memoriei.
Afinele pot contribui la menținerea sănătății inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare. Antioxidanții și fibrele din afine pot ajuta la menținerea nivelului optim de colesterol și la reglarea tensiunii arteriale.
Ingrediente:
- ¼ cana apă
- 2 linguri de zahăr
- 1 pahar de afine
- 2 lingurite suc de lămâie
- 1 lingură de busuioc tocat
Mod de preparare:
Gatiti primele trei ingrediente intr-o cratita mica, acoperita, timp de aproximativ 5 minute la foc mediu.
Gatiti apoi neacoperit timp de aproximativ 5 minute, amestecand ocazional.
Opriți focul si adaugati sucul de lamaie și busuiocul mărunțit. Lăsați sa se odihneasca.
Serviti ca topping, dupa preferinta.
Topping de afine
Pofta buna!
Reteta zilei: Afine in crusta de zahar