Reteta zilei: Tort cu crema de caise si glazura de martipan
PrinteazaTort cu crema de caise si glazura de martipan din: fructe uscate, cirese, zahar pudra, vin rosu, coniac, coaja de lamaie, suc de lamaie, coaja de portocale, suc de portocale, scortisoara, faina, unt, zahar brun, migdale, oua, sare, condimente mixte, scortisoara, coniac, gem de caise, suc de lamaie, martipan si glazura fondanta.
Ingrediente pentru blat:
- 750g amestec de fructe uscate
- 200g cireșe
- 100g zahar pudra
- 150ml vin roșu
- 100ml coniac
- Coaja de la 1 lamaie
- 40ml suc de lamaie (1 lamaie)
- Coaja de la 1 portocala
- 160ml suc de portocale (1 portocala)
- 1 bat scortisoara
- 225g faina
- 200g unt nesarat moale
- 200g zahar brun moale
- Migdale 100g
- 4 oua
- 1 varf de cuțit de sare
- 2 lingurite condimente mixte
- 1 lingurita scortisoara
- 150ml coniac pentru insiroparea blatului
Ingrediente pentru crema:
- 100g gem de caise
- 2 linguri de apa
- 1 lingura suc de lamaie
Ingrediente pentru glazura:
- 500g marțipan
Mod de preparare:
Scoateți coaja de la portocala si lamaie, si apoi stoarceti pana obtineti suc.
Intr-o cratița, puneți vinul roșu, coniacul, cuișoarele, batul de scorțișoara, coaja de portocala si sucul, coaja de lamaie si sucul și zaharul pudra.
Fierbeti acest amestec si amestecati pana se topeste zaharul. Dati focul la mic si fierbeti pana se reduce la jumatate.
Opriti focul si lasati sa se odihneasca 1 ora.
Apoi strecurati printr-o sita intr-o tigaie, adaugati fructele uscate, ciresele si fierbeti pentru 1 minut.
Lasați amestecul să se racească, se toarna intr-un castron, acoperiti cu folie alimentara si lasati peste noapte sa se raceasca.
In ziua urmatoare se incalzeste cuptorul la 170 ° C.
Pune untul moale si zaharul brun intr-un bol mare.
Cu un mixer electric se bat bine. Se incorporeaza oaulele.
Apoi faina, sarea și condimentele in castron.
Adaugati migdalele, apoi amestecul de fructe racit peste noapte.
Se toarna in formele pentru tort si coaceti aproximativ 2 ½-3 ore.
Faceti testul scobitorii inainte de a scoate din cuptor. Scoateți tort din cuptor și lasați sa se raceasca.
Inveliti in folie de aluminiu si pastrati la loc racoros 3 saptamani.
Dupa 1 saptamana turnati 150ml de coniac in mod egal pe blaturi.
Continuati timp de 3 saptamani.
Pregatiti crema: intr-o tigaie adaugati gem de caise, apa si suc de lamaie.
Fierbeti amestecand incontinuu. Apoi se toarna intr-un castron printr-o sita.
Presarati zahar pudra, intindeti martipanul si imbracati tortul.
Decorate cu crema de caise.
Optional, legati o panglica de jur imprejur.
Serviti.
Tort cu crema de caise si glazura de martipan
Pofta buna!
Imi dai si mie o bucatica din tortul asta?
Bun tortul, imi place, bravo
Bun tortul asta
Foarte bun tortul asta