Reteta zilei: Varza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic
PrinteazaVarza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic din: varza de bruxelles, ulei de masline,sare, piper, merisoare, nuci, otet balsamic, miere.
Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, potasiu, magneziu și acid folic.
Consumul de varză de Bruxelles aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate sprijini sistemul imunitar, datorită conținutului său ridicat de vitamina C.
De asemenea, varza de Bruxelles conține compuși fitochimici care pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer.
Fiind bogată în fibre, varza de Bruxelles poate promova sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea greutății corporale sănătoase.
Ingrediente:
- 1 kg varza de bruxelles
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare si piper dupa gust
- 1/2 cești merisoare uscate si nuci
- 3/4 ceașcă de oțet balsamic
- 1/4 ceasca de miere
Mod de preparare:
Pentru a pregati dressing-ul, amestecati oțetul balsamic și mierea într-o cratita si aduceti la fierbere, amestecand sa se topeasca mierea.
Fierbeti aproximativ 10-15 minute, amestecând ocazional.
Opriți focul si lăsați să se răcească.
Între timp, curățați și taiati verzele in jumatati. Adaugati într-un castron.
Adaugati ulei de măsline și condimentați cu sare și piper, dupa gust.
Încălziți o tigaie mare si adaugati varza pe ambele parti.
Transferati intr-un bol, adaugati merisoare si nuci si amestecati usor.
Stropiti cu dressing si serviti.
Varza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic
Pofta buna!