Reteta zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan

Printeaza

Vinete pane cu sos de rosii si parmezan din: vinete, faina, oua, pesmet, ulei de masline, sos de rosii, mozzarella, frunze de busuioc, parmezan.

 

 

Ingrediente:

  • 2-3 vinete
  • 2 cani de faina
  • 4 oua, batute cu 1-2 linguri de apa
  • 3 cupe pesmet
  • ulei de masline
  • sos de rosii
  • mozzarella feliata
  • 16 frunze de busuioc
  • 1/2 cana parmezan ras

 

Mod de preparare:

Feliati vinetele si puneti-le intr-o strecuratoare mare si presarati sare.

Lasati sa stea timp de cel putin 30 de minute. Clatiti bine cu apa rece.

Se incalzeste ulei intr-o tigaie. Treceti feliile de vinete taiate din faina, apoi prin amestecul de ou, apoi prin pesmet.

Prajiti vinetele cate 4-5 minute pe fiecare parte. Transferati pe prosoape de hartie. Incalziti cuptorul la 180C.

Puneti sos de rosii intr-un vas termorezistent, adaugati un strat de vinete.

Se presara jumatate din parmezan, jumatate din busuioc si se adauga felii de mozzarella.

Repetati cu restul de ingrediente. Acoperiti cu restul de sos si mozzarella.

acopera si se coace timp de 20 minute. Lasati sa se odihneasca 5 minute.

Se serveste fierbinte.

 

Vinete pane cu sos de rosii si parmezan

Vinete pane cu sos de rosii si parmezan

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Vinete si dovlecei pane

Vinete si dovlecei pane Ingrediente: Pentu aluat: 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare, separat 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco Pentru legume: 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.