Reteta zilei: Topping de lapte cu vanilie

Topping de lapte cu vanilie din: unt, zahar, lapte, sirop, bicarbonat, vanilie. Ingrediente: ½ căna de unt 1 cană zahar ½ căna lapte 1 lingură sirop 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 lingurita vanilie       Mod de preparare: Într-o oală, combinați untul, zahărul, laptele și siropul și lăsați la fierbere aproximativ 2 – […]

Reteta zilei: Inghetata de mango cu iaurt

Inghetata de mango cu iaurt din: mango, iaurt, nectar de agave, esenta de vanilie. Datorită conținutului ridicat de vitamina C și alte substanțe nutritive, mango contribuie la întărirea sistemului imunitar și lupta împotriva infecțiilor. Vitamina A și antioxidanții din mango pot ajuta la menținerea sănătății pielii, prevenirea îmbătrânirii premature și promovarea unei pielii strălucitoare. Beta-carotenul […]

Reteta zilei: Sandwich cald cu masline

Sandwich cald cu masline din: ciabatta, pesto, masline, rosii, branza. Ingrediente: 2 felii ciabatta 1 lingură pesto 1 lingura măsline, tocate 2 felii de tomate 5 felii brânză       Mod de preparare: Incalziti sandwich maker-ul. Feliați ciabatta. Ungeti cu sos pesto. Adaugati măslinele. Adaugati roșiile și brânza. Puneti deasupra cealata felie de paine. […]

Reteta zilei: Oua coapte in sos picant

Oua coapte in sos picant din: ulei de masline, ceapa, morcov, usturoi, fulgi de ardei, rosii, oregano, busuioc, branza de capra, oua, sare, piper, paine prajita.   Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline ½ cana ceapa tocata marunt ¼ cana morcov, ras 2 catei usturoi, zdrobit și tocat ⅛ lingurița fulgi de ardei roșu 600gr […]

Reteta zilei: Salata de pui cu anghinare si masline

Salata de pui cu anghinare si masline din: ulei de masline, ceapa, usturoi, otet balsamic, zahar brun, bacon, spanac, pui, masline, feta, anghinare. Ingrediente pentru dressing: 4 linguri ulei de măsline ¼ cana ceapa, tocata 2 catei usturoi, tocat 4 linguri oțet balsamic 1 lingură zahăr brun 3 linguri bacon, gatit si maruntit lichidul rezervat […]

Reteta zilei: Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ou, iaurt, unt topit, dovlecel, apa, lapte, sirop de artar. Ingrediente: ½ cana făină 3 linguri zahăr 1 linguriță praf de copt ¼ lingurițe bicarbonat de sodiu ¼ lingurița sare 1 ou ½ cana iaurt 2 linguri unt topit 1 dovlecel ras […]

Reteta zilei: Dulceata de ceapa si bacon

Dulceata de ceapa si bacon din: bacon, ceapa, sare, cidru de mere, otet, zahar brun, cimbru, piper.   Ingrediente: 4 felii de bacon 4 kg ceapa, feliata 1 lingură sare 2 căni cidru de mere ¼ de cana oțet ¼ cana zahar brun 2 linguri cimbru 2 lingurițe piper   Mod de preparare: Încălziți o […]

Reteta zilei: Chifle cu aroma de usturoi

Chifle cu aroma de usturoi din: apa calda, drojdie uscata, miere, ulei de masline, piure de cartofi dulci, faina, sare, usturoi. Ingrediente: 1 cană apă caldă 1 plic drojdie uscată 2 linguri miere 2 linguri ulei de măsline ½ cana piure de cartofi dulci 3 ½ căni făină 1 ½ lingurițe sare usturoi tocat și […]

Reteta zilei: Anghinare picante gratinate

Anghinare picante gratinate din: iaurt, maioneza, crema de branza, anghinare, ardei iute, parmezan. Ingrediente: 1 cană de iaurt ½ cana maioneza 120gr crema de brânză 420gr anghinare din conserva, maruntite ½ cana ardei iute murat, feliat 2 linguri zeama de ardei iute 2 lingurițe parmezan ras   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Ungeti […]

Reteta zilei: Frappe cu aroma de scortisoara

Frappe cu aroma de scortisoara din: sos de cicolata, coniac, cafea, lapte, scortisoara, piper cayenne, sirop de vanilie, gheata, frisca.   Ingrediente: ½ cana sos de ciocolata 1 lingură coniac ¾ căna cafea rece 1 cană lapte ¼ lingurița scorțișoară 1 praf piper cayenne 2 linguri de sirop de vanilie 2 căni de gheață frisca, […]

Reteta zilei: Tarte cu sparanghel si ciuperci

Tarte cu sparanghel si ciuperci din: aluat de patiserie, ciuperci, sare de mare, piper, sparanghel, coaja de lamaie, branza, smantana. Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 300gr ciuperci proaspete feliate 1 linguriță sare de mare ½ lingurița piper 1 kg sparanghel 1 linguriță coaja de lamaie 1 cană brânză mărunțită ½ cana smantana   Mod de […]

Reteta zilei: Sos barbeque cu chili

Sos barbeque cu chili din: pasta de tomate, sirop de artar, otet, pudra de ceapa, praf de usturoi, sare de mare, chili. Ingrediente: 180gr pasta de tomate 1 ceasca sirop de arțar 6 linguri oțet 1 ½ linguri pudră de ceapă ½ linguriță praf de usturoi ¾ lingurița sare de mare 1 linguriță chili   […]

Reteta zilei: Ciocolata calda cu lapte si frisca

Ciocolata calda cu lapte si frisca din: ciocolata neagra, lapte, smantana, sirop de artar, vanilie, sare. Ingrediente: 240gr ciocolată neagra 3 ½ căni de lapte ½ cana smantana 3 lingurite sirop de arțar 1 linguriță esenta de vanilie ⅛ lingurița sare     Mod de preparare: Se marunteste ciocolata. Într-o cratiță medie, aduceți laptele și […]

Reteta zilei: Nuci coapte aromate

Nuci coapte aromate din: albus de ou, nuci pecan, zahar, cacao, scortisoara, ghimbir, cayenne. Tipuri de nuci: Există o varietate de nuci disponibile în întreaga lume, dar cele mai populare sunt nucile de caju, migdalele, nucile pecan, nucile braziliene, fisticul, nucile de macadamia și nucile englezești. Valoare nutrițională: Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, […]

Reteta zilei: Ricotta de casa

Ricotta de casa din: lapte, sare, lamaie, busuioc, piper, paine prajita cu usturoi. Ingrediente: 4.5 l lapte 1 lingurita sare ⅔ cesti suc de lămâie ⅓ ceasca busuioc, tocat 1 linguriță coaja de lămâie ⅓ lingurițe piper paine prajita cu usturoi Mod de preparare: Într-un vas adânc, se încălzește laptele cu sare pana ajunge la […]

Reteta zilei: Rosii gratinate cu aroma de usturoi

Rosii gratinate cu aroma de usturoi din: usturoi, ulei de masline, paine, rosii, zahar, sare, piper, busuioc, parmezan.   Ingrediente: 8 catei usturoi, decojit 2 linguri ulei de măsline 2 căni de pâine cuburi 1.5 kg rosii tocate 2 linguri zahăr 2 lingurițe sare 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat ½ cana busuioc, tocat 1 […]

Reteta zilei: Sos teriyaki

Sos teriyaki din: usturoi, ghimbir, zahar brun, sos de sioa, praf de mustar, piper alb, suc de ananas.   Ingrediente: 2 catei usturoi tocat 1 lingură ghimbir tocat ¼ cana zahar brun ½ cana sos de soia ½ lingura praf de mustar ¼ lingurița piper alb 2 cani suc de ananas   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Budinca de anghinare (delicios)

Budinca de anghinare din: paine, anghinare in ulei de masline, mozzarella, gorgonzola, bacon, oua, lapte, sare, piper. Ingrediente: 8 felii paine 2 căni de anghinare în ulei de măsline 1 ½ cani mozzarella, mărunțită 1 cană gorgonzola sfărâmata 6 felii bacon, gătit 6 ouă 4 căni de lapte sare și piper, după gust Mod de […]

Reteta zilei: Sos iute cu aroma de ceapa

Sos iute cu aroma de ceapa din: ceapa, usturoi, whisky, ketchup, otet, sos worchestershire, zahar brun, sos iute, sare, piper. Ingrediente: ½ ceapă feliata 4 catei usturoi ¾ ceasca whisky 2 căni ketchup ⅓ ceasca oțet ¼ cana sos worcestershire ½ cana zahar brun 1 linguriță sos iute ½ lingurița sare ½ lingurița piper   […]

Reteta zilei: Whisky cu aroma de espresso

Whisky cu aroma de espresso din: cafea, cacao, scortisoara, zahar pudra, smantana, lapte, lapte condensat, miere, whisky, vanilie. Ingrediente: 1 linguriță cafea espresso 1 ½ linguri pudră de cacao ½ linguriță scorțișoară ¼ lingurița zahar pudră ¾ cana smantana ¾ ceasca lapte 1 cutie lapte condensat 1 linguriță miere 1 ½ cani whisky 1 ½ […]

Reteta zilei: Supa de creveti cu lapte de cocos

Supa de creveti cu lapte de cocos din: margarina, ardei iute, lemongrass, usturoi, ghimbir, supa de pui, lapte de cocos, sos de peste, piper, sare, suc de lamaie, busuioc, creveti. Ingrediente: 2 linguri margarina 2 lingurițe ardei iute tocat 2 linguri lemongrass proaspăt, tocat 6 catei usturoi, mărunțit 1 lingură de ghimbir, decojit și tocat […]

Reteta zilei: Fritatta cu carne de vita

Fritatta cu carne de vita din: vita, sare, piper, pudra de usturoi, ulei de masline, ceapa, oua, lapte, cheddar.   Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de vita ¼ lingurița sare ¼ lingurița piper ¼ lingurița pudra usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 10 ouă 3 linguri de lapte 120gr brânză cheddar, rasa […]

Reteta zilei: Briose cu legume si miere

Briose cu legume si miere din: malai, faina, praf de copt, sare, zahar, ou, ardei iute, ceapa verde, alpte, ulei, miere. Ingrediente: ½ căna malai ½ cani faina 1 ½ lingurițe praf de copt ½ lingurita sare 3 linguri zahăr 1 ou 6 linguri ardei iute tocat ¼ cana ceapa verde tocata ⅓ ceasca lapte […]

Reteta zilei: Aperitive cu ton

Aperitive cu ton din: ton, ceapa, ceapa verde, sos de soia, ulei de susan, pasta de usturoi, seminte de susan. Ingrediente: 2 bucati ton 1 ceapa, feliata ½ cana ceapa verde tocata 3 linguri sos de soia 1 linguriță ulei de susan 1 linguriță pasta de usturoi 1 lingură semințe de susan Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Vinegreta cu oregano

Vinegreta cu oregano din: usturoi, ceapa, mustar, oregano, patrunjel, piper, sare, otet, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 2 lingurite usturoi, tocat 2 lingurițe de ceapa, mărunțita 2 linguri muștar dijon 2 lingurițe oregano uscat 2 lingurițe pătrunjel uscat ½ lingurița piper negru ½ lingurița sare ¼ cana oțet 1 ¼ cană ulei de măsline 2 […]

Reteta zilei: Sos de branza cu usturoi si parmezan

Sos de branza cu usturoi si parmezan din: unt, usturoi, crema de branza, lapte, parmezan, piper, sare. Ingrediente: 4 linguri unt 3 catei usturoi, tocat 240gr crema de brânză 1 cană lapte 240gr parmezan, ras ½ lingurița piper 1 praf sare   Mod de preparare: Topiți untul într-o cratiță medie. Adăugați usturoiul și gătiți timp […]

Reteta zilei: Aripioare de pui la cuptor – usor de preparat si foarte gustoase

Aripioare de pui la cuptor din: miere, melasa,ketchup,scortisoara, paprika, sare, piper, usturoi, sos worcestershire, mustar, zahar brun, ulei de masline, aripi de pui. Ingrediente: 1 cană miere ¼ cana melasa ⅓ ceasca ketchup ⅛ lingurița scorțișoară ½ linguriță paprika 1 lingură sare ⅛ lingurița piper ¼ lingurița usturoi tocat 2 linguri sos worcestershire 1 lingura […]

Reteta zilei: Desert cu crema de branza si ciocolata

Desert cu crema de branza si ciocolata din: unt, zahar brun, vanilie, crema de branza, zahar pudra, fulgi de ciocolata. Ingrediente: ½ căna de unt ⅓ căna zahăr brun 1 lingurita vanilie 1 pachet crema de branza ½ cana zahar pudra ¾ cana fulgi de ciocolata   Mod de preparare: Topiți untul într-o cratiță mică […]

Reteta zilei: Oua pe pat de verdeata si feta

Oua pe pat de verdeata si feta din: ceapa, usturoi, ulei de masline, salata, piper cayenne, sare, piper, deta, oua, sos de rosii. Ingrediente: ½ ceapă, tocată 1 catel usturoi, mărunțit 1 lingură ulei de măsline 6 frunze salata, tocata ¼ lingurița piper cayenne sare și piper, după gust 4 linguri sos de rosii ⅓ […]

Reteta zilei: Fasole batuta cu paprika

Fasole batuta cu paprika din: fasole uscata, apa, ceapa, piper cayenne, paprika, zahar brun, sare.   Ingrediente: 2 ½ cani fasole uscata apa 1 ceapă, tocat ½ lingura piper cayenne ½ lingura paprika 2 linguri zahăr brun 4 linguri de sare   Mod de preparare: Inmuiați fasolea peste noapte. Adăugați fasolea într-un vas și acoperiți […]

Reteta zilei: Penne cu sos de branza si rucola

Penne cu sos de branza si rucola din: nuci, penne, unt, lapte, branza albastra, sare, piper, rucola. Ingrediente: ½ căna nuci 300gr penne 1 lingură de unt 1 cană lapte ½ căna brânză albastră 1 praf de sare si piper 4 căni rucola Mod de preparare: Prajiti nucile la foc mediu aproximativ 5 minute. Pastrati […]

Reteta zilei: Inghetata cu biscuiti oreo

Inghetata cu biscuiti oreo din: inghetata, whisky, biscuiti oreo, frisca. Ingrediente: 200gr înghețată cu ciocolată cu mentă ½ cana whisky 8 biscuiți oreo, zdrobiti frisca     Mod de preparare: Într-un blender, procesati înghețata și whisky-ul până la omogenizare. Adaugati 7 dintre biscuitii sfaramati. Se transfera in cesti de servire si se presara cu frisca […]