Cotlete de porc in crusta de parmezan

Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou

Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou din: oua, pesmet, parmezan, cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie.   Ingrediente: 2 oua 1 cana pesmet 3/4 ceasca parmezan ras 4 cotlete de porc sare si piper negru proaspat macinat 6 linguri ulei de masline felii de lamaie, pentru servire   Mod […]

Reteta zilei: Linte cu usturoi, telina si patrunjel

Linte cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare, piper.   Ingrediente: 600 g linte fiarta 300 g telina 1 morcov 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 3 linguri ulei 3 linguri vin alb sare piper rozmarin o cana supa de legume   Mod de […]

Reteta zilei: Orez cu legume si carne de porc

Orez cu legume si carne de porc din: ulei, morcovi, mazare, castane, porumb, orez fiert, carne de porc fiarta, arpagic, ulei de susan, ceapa.   Ingrediente: 1 lingura de ulei 1/2 ceasca de morcovi, cubulete 1 cana de mazare 1 cutie castane 1 cutie porumb 4-5 cani de orez fiert, rece 1 1/2 cesti carne […]

Supă de zarzavat cu crutoane

Reteta zilei: Supa de zarzavat cu paste

Supa de zarzavat cu paste din: cartofi, morcovi, mazare, radacina de pastarnac, telina, ceapa, paste, sare, piper, ulei. Poate te intereseaza si: Supa de zarzavat cu taitei Supa de zarzavat cu galuste de gris Supa de zarzavat cu zdrente de ou   Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 200 g mazare boabe 1 radacina pastarnac 1 […]

Reteta zilei: Paste cu branza si legume

Paste cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa, ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de crab, condimente pentru fructe de mare, faina, lapte, nucsoara, mustar, branza, sos iute, pesmet, patrunjel, parmezan.   Ingrediente: 1 punga paste 2 linguri ulei de masline 6 linguri de unt 1 […]

Inghetata de lamaie

Reteta zilei: Inghetata de lamaie cu stafide

Inghetata de lamaie cu stafide din: smantana, zahar pudra, lapte, galbenusuri, unt, lamaie, stafide.   Ingrediente: 250 de grame de smantana 120 de grame de zahar pudra 100 grame de lapte 3 galbenusuri de ou 5 grame de unt 1 lamaie stafide   Mod de preparare: Puneti smantana si laptele la foc mic pentru cateva […]

Reteta zilei: Conopida gratinata cu smantana

Conopida gratinata cu smantana din: conopida, smantana, mustar, sare, piper, branza, pesmet. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1/2 ceasca smantana 1/2 lingurita mustar 1 lingurita de sare 1/4 lingurita de piper 1 cana branza maruntita 1/3 ceasca pesmet   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C. Puneti conopida intr-un castron. Intr-un alt castron amestecati smantana […]

Reteta zilei: Tortilla cu carne de pui si legume

Tortilla cu carne de pui si legume din: carne de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, sos de rosii, porumb, masline, fasole, branza, tortilla de porumb, ceapa verde, rosii.   Ingrediente: 1 kg carne de pui fiarta, cuburi 1 ceapa, tocata 1 cațel de usturoi, tocat 1/2 ceasca ardei gras rosu, tocat 2 cutii sos de […]

Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper, cimbru, sare.   Ingrediente: 700 de grame de suc de rosii 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita) 200 g de […]

Reteta zilei: Cocktail Mimosa

Cocktail Mimosa din: suc de portocale, sampanie, apa, zahar.     Ingrediente pentru 4 persoane: 300ml suc de portocale 600ml sampanie 100ml apa 6 linguri de zahar     Mod de preparare: Pregatiti un sirop din apa si zahar prin fierbere pana se topeste zaharul la foc moderat. toarna sucul de portocale intr-un castron mare […]

Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata

Prajitura cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere, scortisoara.   Ingrediente aluat: 1/2 cana unt ½ ceasca de miere 2 oua ½ lingurita praf de copt 2 lingurite de vanilie Ingrediente umplutura: 2 kg mere, curatate, feliate 2 linguri de unt ½ lingurita scortisoara   Mod de preparare: Intr-un […]

Ciorbita de vita cu smantana

Reteta zilei: Ciorba de vita cu smantana si verdeata

Ciorba de vita cu smantana si verdeata din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de vita 1 rasol de vita – 250 g aproximativ 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 ardei rgas 2 galbenusuri 200 ml smantana 1 […]

Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere

Friptura de porc cu legume in sos de bere din: faina, sare, piper negru, pulpa de porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii, supa de pui, bere, zagar brun, taitei noodles.   Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 lingurita de sare 1/8 lingurita piper negru 1 bucata pulpa dezosata de porc , taiata […]

Tortellini cu legume

Reteta zilei: Tortellini cu branza si legume

Tortellini cu branza si legume din: boabe de porumb, ciuperci, ulei de masline, sare, rosii, spanac, tortellini umplute cu branza, smantana, busuioc, parmezan, piper.   Ingrediente: 1 1/ 2 cani de boabe de porumb 6 ciuperci, feliate 2 linguri ulei de masline 1/4 lingurita de sare 1 rosie, cuburi 2 cani spanac proaspat 1 pachet […]

Orez cu legume, carnati si fasole neagra

Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si fasole neagra

Orez cu legume, carnati si fasole neagra din: carnati afumati, ceapa, ardei gras, orez, supa de pui, sos worcestershire, sare, fasole neagra, branza rasa. Ingrediente 3-4 carnati afumati, feliati 1 cana ceapa tocata 1 ardei gras verde, tocat 1 cana orez 3 cani supa de pui 1 lingurita sos Worcestershire 1/4 linguriță de sare 1 […]

Inghetata de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure

Reteta zilei: Inghetata de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure

Inghetata de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure din: inghetata de nuca de cocos, ciocolata neagra, lapte de cocos, fructe de padure.   Ingrediente: 1 cutie inghetata de nucă de cocos 1 ciocolata neagra ¼ cana lapte de cocos 2 cani de fructe de padure proaspete       Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Roşii la borcan

Roşii la borcan – Roșiile la borcan reprezintă o metodă tradițională de conservare a acestui ingredient esențial în bucătăria românească și nu numai. Aceste roșii sunt culese la apogeul sezonului, când sunt pline de aromă și suculență, apoi transformate într-un preparat gustos care poate fi savurat pe tot parcursul anului. Procesul de conservare nu doar […]

Pui in sos de rosii cu usturoi

Reteta zilei: Pui in sos de rosii cu usturoi

Pui in sos de rosii cu usturoi din: carne de pui, ceapa, ardei gras, ciuperci, sos de rosii, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, cimbru, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 500 de grame de carne de pui 2 cepe 2 ardei grasi 200 de grame de ciuperci 500 de grame de sos de rosii […]

Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos

Legume la cuptor cu sos din: broccoli, ciuperci, cartofi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, struguri rosii, miere, sare, piper.   Ingrediente: 3 capete de broccoli, rupt buchețele 200-300gr ciuperci, feliate 6 cartofi , cuburi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara macinata 2 cesti de struguri rosii, fara samburi 1 […]

Muschi de vita cu sos Gorgonzola

Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de muştar

Muschi de porc cu sos de mustar din: sos de soia, vin, zahar brun, muschiluet de porc,  smantana, maioneza, mustar, ceapa. Ingrediente marinata: 1/4 ceasca sos de soia 1/4 cana vin 2 linguri de zahar brun 1 muschiulet de porc Ingrediente sos:   1/3 cana smantana 1/3 cana maioneza 2 lingurite mustar 2 cepe, fin […]

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra

Prajiturele cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.   Ingrediente: 3 oua 100 de grame de ciocolata neagra 100-150 de grame de zahar 50 de grame de unt       Mod de preparare: Intr-un castron topiti ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se raceasca. […]

Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos aromat

Frigarui de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa, usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare.   Ingrediente sos: 3/4 cana de oțet de mere 1/4 cana de zahar ¼ ceasca ketchup 3 linguri de melasa 2 linguri usturoi tocat 1 lingura ardei iute tocat 1 lingura de ghimbir […]

Reteta zilei: Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita

Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi dulci, carne de vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar, smantana, guacamole.   Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita 3-4 linguri condimente, dupa preferinta 4 cesti salata verde tocata 2 cani de rosii tocate 1 cana branza cheddar, rasa iaurt sau […]

Mancarica de pui cu morcovi

Reteta zilei: Mancarica de piept de pui cu fasole si rosii

Mancarica de piept de pui cu fasole si rosii din: ulei, piept de pui, ardei gras, ceapa, paprika, oregano, chimen, praf de usturoi, piper rosu, fasole neagra, fasole alba, rosii, supa de pui, porumb.     Ingrediente 1 lingura de ulei vegetal 1 kg piept de pui fara piele, taiat cuburi 1 ceasca ardei gras, […]

Reteta zilei: Ciocolata cu frisca

Ciocolata cu frisca din: lapte praf, zahar, cacao, sare, lapte, gheata, frisca, ciocolata.   Ingrediente: 1/3 cana lapte praf 1/3 cana de zahar 1/4 ceasca de cacao 1 varf de cuțit de sare 1 cana de lapte 3 cesti de gheata frisca ciocolata   Mod de preparare: Se amesteca laptele praf, zahar, cacao și sare […]

Reteta zilei: Mic dejun delicios cu oua si sunca

Mic dejun delicios cu oua si sunca din: apa, smantana, usturoi, unt, sare, piper, gris, cascaval, oua, sunca, ceapa verde, lapte. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii […]

Reteta zilei: Pizza cu smochine si ceapa caramelizata

Pizza cu smochine si ceapa caramelizata din: aluat de pizza, smochine, ceapa caramelizata, carnati, mozzarella, arpagic.   Ingrediente: 1 aluat pentru pizza 1 ceasca smochine din conserva 1 ceasca ceapa caramelizata 2-3 carnați, feliati 2 cesti branza mozzarella maruntita Arpagic feliat   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Intindeti aluatul intr-o tava rostunda. […]

Reteta zilei: Tocanita de legume

Tocanita de legume din: ardei copt, vanata, ceapa, morcov, rosii, suc de rosii, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.   Ingrediente: 1 kg de ardei copt 1 vanata coapta 3 cepe 1 morcov ras 4 rosii 250 de grame de suc de rosii ulei de măsline sare piper boia de ardei   Mod […]

Reteta zilei: Prajitura cu aluat de biscuiti si umplutura de branza cu ciocolata

Prajitura cu aluat de biscuiti si umplutura de branza cu ciocolata din: cacao, branza de vaci, oua, zahar, zahar vanilat, faina, biscuiti, unt, apa minerala, ciocolata neagra, margarina, lapte.   Ingrediente : 3 linguri de cacao 750 gr de branza proaspata de vaci 3 oua 300 gr de zahar zahar vanilat 200 gr de faina […]

Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne tocata de porc – usor de preparat

Musaca de cartofi cu carne tocata de porc – usor de preparat – Această rețetă este ușor de realizat și este perfectă pentru a fi servită la prânz sau cină. Aroma bogată a cărnii, combinată cu textura cremoasă a sosului, face din musaca un preparat reconfortant și sățios. Ingrediente Pentru umplutură: 500 g carne tocată […]

Reteta zilei: Sufleu de conopida cu ciuperci si rosii

Sufleu de conopida cu ciuperci si rosii din: conopida, oua, morcovi, branza, rosii, ciuperci, sare, piper. Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele. […]

Reteta zilei: Carne de porc cu ciuperci si sos de smantana

Carne de porc cu ciuperci si sos de smantana din: carne de porc, ceapa, ciuperci, smantana, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 400 de grame de carne de porc, taiata bucatele 3 cepe 500 de grame de ciuperci 250 de grame de smantana ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se toaca […]