Reteta zilei: Salata de porumb cu coriandru

Salata de porumb cu coriandru din: porumb, iaurt, parmezan, coriandru, suc de lamaie, piper, sare de mare, praf de chili, praf de usturoi. Ingrediente: 400gr porumb 3 linguri de iaurt ½ ceasca de parmezan ⅓ ceasca coriandru tocat 2 linguri suc de lamaie ⅛ linguriță piper negru ½ linguriță sare de mare 1 lingurita de […]

Reteta zilei: Sos de rosii picant cu coriandru

Sos de rosii picant cu coriandru din: rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, sare, lamaie.   Ingrediente: 1kg rosii ½ ceapă ½ legatura coriandru 1 radei iute 1 lamaie sare, dupa gust   Mod de preparare: Se încălzește tigaia și se adaugă puțin ulei. Adăugați roșiile și gatiti cateva minute. Scoateți roșiile din tigaie și utilizați […]

Reteta zilei: Salata de cruditati cu quinoa

Salata de cruditati cu quinoa din: quinoa, apa, sare, patrunjel, castravete, ceapa, rosii, ceapa verde, menta, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 cesti quinoa 3 cesti apă 1 lingurita sare 1 legatura pătrunjel 3 cesti castravete tocat 1 ceapă, tocată 2 cesti rosii tocate 1 ceapă verde, tocată ½ legatura mentă, […]

Reteta zilei: Salata de cruditati cu rodie

Salata de cruditati cu rodie din: castravete, rosii cherry, sfecla rosie, spanac, avcado, rodie, dressing. Ingrediente: ½ castravete 10 roșii cherry ½ sfeclă roșie spanac baby ½ avocado ½ rodie dressing, dupa preferinta   Mod de preparare: Adăugați spanacul spalat in castron. Curatati si taiati restul ingredienteleor in castron. Adaugati dressing si serviti. Salata de […]

Reteta zilei: Supa de morcovi cu curry

Supa de morcovi cu curry din: ulei, curry, usturoi, ghimbir, piper, ceapa, morcovi, supa, lapte de cocos.   Ingrediente: 1 lingura ulei 1 lingurita pudră de curry 1 catel usturoi, tocat 2 lingurițe ghimbir proaspăt ras ¼ linguriță piper ½ ceasca ceapa tocata 1/2 kg morcovi, tocati 3 cani supa 1 cana lapte de cocos […]

Reteta zilei: Penne cu sos pesto

Penne cu sos pesto din: patrunjel, menta, usturoi, parmezan, migdale, ulei de masline, lamaie, penne, sare. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 10 frunze de menta 4 catei usturoi, tocat ½ ceasca de parmezan, ras ½ ceasca de migdale ⅓ ceasca ulei de măsline 1 lămâie ½ pachet penne sare după gust Mod de preparare: În blender, […]

Reteta zilei: Penne carbonara cu nuci pecan

Penne carbonara cu nuci pecan din: ceapa, ulei de masline, cimbru, usturoi, nuci pecan, smantana, lapte, parmezan, sare, piper, penne. Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si patrunjel

Paste cu sos de rosii si patrunjel din: rosii, rosii cherry, ulei de masline, usturoi, patrunjel, ardei iute, sare, piper, spaghete. Ingrediente: 2 cani roșii decojite, cubulete 20 roșii cherry, taiate in jumătati ⅓ ceasca ulei de măsline 4 catei usturoi tocat patrunjel tocat 1 ardei iute, fara seminte sare si piper 1 pachet de […]

Reteta zilei: Budinca de cacao

Budinca de cacao din: zahar, cacao, amidon, lapte, vanilie. Ingrediente: 1 cană de zahăr 2/3 ceașcă de cacao 6 linguri de amidon 4 cesti de lapte 4 lingurite de vanilie     Mod de preparare: Intr-un castron, amestecați împreună zahărul, cacao și amidonul. Se adauga laptele, puțin cate putin, si se amesteca sa se incorporeze. […]

Reteta zilei: Chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan din: carne de curcan, paine, oua, lapte, sos worchestershire, praf de usturoi, praf ceapa, busuioc.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de curcan 1 mana pesmet 2 oua 1/2 ceasca lapte 1 lingurita sos worcestershire 2 lingurite praf de usturoi 2 lingurite praf ceapa 2 lingurite busuioc     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Orez cu pui si ou – reteta gustoasa

Orez cu pui si ou din: mazare, orez, morcov, usturoi, piept de pui, ulei, sos de soia, piper, sare, oua. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o […]

Reteta zilei: Tigaie picanta de vita

Tigaie picanta de vita din: carne de vita, sparanghel, ghimbir, usturoi, ulei, ceapa verde, ardei iute, sos de soia. Ingrediente: 1 kg carne de vita, pentru friptura 1 legatura sparanghel 1 bucatica ghimbir, tocat 2 catei de usturoi tocat 2 linguri ulei 3 fire ceapa verde tocata 1 ardei iute jalapeno, feliat 3 linguri de […]

Reteta zilei: Fritatta cu dovlecei si feta

Fritatta cu dovlecei si feta din: oua, dovlecel, ceapa, usturoi, unt, ceapa verde, patrunjel, feta, sare de mare, piper. Ingrediente: 5 ouă ½ dovlecel, feliat ½ ceapă, feliata 1 lingurita usturoi, tocat 1 lingură unt ⅓ ceasca ceapa verde, tocata ⅓ ceasca patrunjel tocat ⅔ ceasca branza feta, maruntita sare de mare și piper negru, […]

Reteta zilei: Paste cu ton si ciuperci

Paste cu ton si ciuperci din: ton, ciuperci, pasta de tomate, fasole verde, usturoi, piper, ulei, paste. Ingrediente: 185g ton din conserva 105g ciuperci din conserva, tocate 70g pasta de tomate 100g fasole verde 2 catei usturoi piper ulei paste     Mod de preparare: Aduceti o oala cu apa la fiert si fierbeti pastele […]

Reteta zilei: Pulpa marinata de miel la gratar

Pulpa marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, vin rosu, sos de soia, ulei de masline, coriandru, dafin, usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 cană de vin roșu 3 linguri sos de soia 1/4 cesti de ulei de măsline 3/4 cana coriandru tocat 1 frunza de dafin 2 catei usturoi feliat Mod […]

Reteta zilei: Supa de legume cu tarhon

Supa de legume cu tarhon din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, dovleac, usturoi, pasta de tomate, supa, rosii, sare, tarhon, busuioc, cimbru, branza. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 2 morcovi tăiați subțire 1 tulpină țelină tăiată subțire 2 cesti dovleac tocat 2 catei usturoi tocat 3 lingurițe pastă de tomate […]

Reteta zilei: Tarta cu nuca de cocos

Tarta cu nuca de cocos din: aluat de tarta, smantana, zahar, tofu, lapte de cocos, zahar, amidon, vanilie, esenta de cocos, esenta de migdale, fulgi de cocos.   Ingrediente: 400gr aluat de tarta smantana zahar 1 1/4 ceasca tofu 1 ceasca lapte de cocos 2 linguri zahar 2 lingurite amidon 1/2 lingurita esenta de vanilie […]

Reteta zilei: Supa de ghimbir

Supa de ghimbir din: ceapa, ghmibir, lemongrass, supa, sos de peste, coriandru, pasta de curry, lapte de cocos, suc de lamaie. Gingerolul din ghimbir are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea durerii și inflamației în corp. Acesta poate fi util în tratarea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi osteoartrita. Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa […]

Reteta zilei: Prajitura cu mere si zahar

Prajitura cu mere si zahar din: aluat de patiserie, mere verzi, zahar, unt. Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 1kg mere verzi zahar unt       Mod de preparare: Curatati merele si taiati felii. Intr-o tava puneti unt. Adaugati in tava merele. Presarati cu zahar si gatiti pana scad, aproximativ jumatate de ora. Asezati deaspura […]

Reteta zilei: Inghetata de fistic cu ciocolata

Inghetata de fistic cu ciocolata din: avocado, lamaie, lapte, smantana, cadamom, vanilie, zahar, fistic, ciocolata.   Ingrediente: 1 avocado lămâie lapte smantana cardamom vanilie zahăr fistic ciocolată   Mod de preparare: Puneti la blender toate ingredientele, cu exceptia ciocolatei. Topiti ciocolata. Transferati inghetata la congelator. Serviti cu ciocolata topita. Inghetata de fistic cu ciocolata   […]

Reteta zilei: Crema de zahar ars cu aroma de portocala

Crema de zahar ars cu aroma de portocala din: oua, mascarpone, lapte, portocala, zahar.   Ingrediente: 3 oua 1 cana mascarpone 2 cani lapte 1 portocala 3-4 linguri de zahar     Mod de preparare: Radeti coaja de portocala peste oua si bateti. Într-o cratiță, combinați laptele și brânza împreună și aduceți usor la fierbere, […]

Reteta zilei: Piept de rata cu sote de legume

Piept de rata cu sote de legume din: piept de rata, fasole verde, ceapa rosie, papaya, lamaie, busuioc, ulei de masline, piper.   Ingrediente: 2 bucăți de piept rață dezosat fasole verde 1 ceapă roșie papaya lămâie proaspătă busuioc ulei de măsline piper   Mod de preparare: Feliati papaya si maruntiti. Adaugati papaya, fasolea si […]

Reteta zilei: Clatite cu sunca

Clatite cu sunca din: oua, lapte, apa, faina, unt, sare, sunca, pepene galben.   Ingrediente: 2 oua 3/4 cana lapte 1/2 cana apa 1 cana faina 3 linguri unt topit 1/4 lingurita sare sunca, feliata subtire pepene galben   Mod de preparare: Se amesteca totul, cu excepția șuncii si a pepenelui într-un blender. Procesati timp […]

Reteta zilei: Omleta cu ciuperci si cheddar

Omleta cu ciuperci si cheddar din: ulei de porumb, ciuperci, oua, branza cheddar, sunca.   Ingrediente: ulei de porumb 100gr ciuperci 3 ouă felii de brânză cheddar sunca     Mod de preparare: Feliati ciupercile si incalziti ulei intr-o tigaie. Rumeniti ciupercile 1 minut, apoi adaugati sunca maruntita. Bateti oualele si incorporati in tigaie. Amestecati […]

Reteta zilei: Risotto cu ton

Risotto cu ton din: ton, ceapa, supa de peste, orez arborio, vin alb, rucola, lamaie.   Ingrediente: 2-3 cutii de conserva de ton 1 ceapa mica 1 1/2 cesti supa de pește 1 pachet orez arborio 1/2 ceasca vin alb 1/4 ceasca de parmezan ras rucola coaja si sucul de la 1 lamaie     […]

Reteta zilei: Smoothie de castravete cu ardei iute

Smoothie de castravete cu ardei iute din: castravete, ardei iute, zahar, suc de lamaie.     Ingrediente: 3 cesti de castravete cuburi 1 ardei iute, fara seminte 2/3 cana de zahar 1/3 cana de suc de lamaie     Mod de preparare: Combinati toate ingredientele la blender. Omogenizati. Turnati intr-un pahar si serviti. Smoothie de […]

Reteta zilei: Supa de ciuperci cu ierburi de provance

Supa de ciuperci cu ierburi de provance din: ciuperci, ceapa, ierburi de provance, sherry, supa de legume, smantana, sare, piper, ceapa verde, ulei.     Ingrediente: 400gr ciuperci 1/2 ceașcă ceapa tocată 1 lingură ierburi de provance 1/4 cană plus 2 linguri sherry 2 cești supă de legume smantana sare și piper ceapa verde ulei […]

Reteta zilei: Salata de paste cu legume

Salata de paste cu legume din: paste, castravete, ceapa, rosii, sare, piper. Salata este o alegere excelentă pentru cei care doresc o masă sănătoasă, colorată și plină de nutrienți. Această salată îmbină texturile al dente ale pastelor cu prospețimea legumelor de sezon, oferind un echilibru perfect între gust și beneficii nutritive. Ideală ca fel principal […]

Reteta zilei: Salata rece de pui cu legume

Salata rece de pui cu legume din: sare, piept de pui, ceapa rosie, otet, varza, morcov, coriandru, ardei iute, usturoi, zahar, sos de peste, otet japonez.   Ingrediente: 1 lingurita sare 2 bucati piept de pui dezosat 1 ceapa rosie 3/4 ceasca otet 1 varza, tocata 1 morcov, tocata 2 linguri coriandru tocat marunt 1 […]

Reteta zilei: Sandwich cald cu branza cheddar

Sandwich cald cu branza cheddar din: paine, ulei de masline, cheddar. Ingrediente: 2 felii de pâine 1 linguriță ulei de măsline cheddar, feliata       Mod de preparare: Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si incalziti. Adaugati painea si rumeniti 2 minute. Asezati branza pe una din felii si adaugati cealalta felie deasupra. Rumeniti […]

Reteta zilei: Supa picanta cu legume

Supa picanta cu legume din: cartofi, morcovi, ardei iuti, sare, piper, ulei, apa.   Ingrediente: 6 cartofi 5 morcovi 2 ardei iuti sare, piper ulei apa     Mod de preparare: Spalati, curatati si tocati toate ingredientele. Adaugati ulei intr-o oala. Adaugati legumele si gatiti cateva minute. Adaugati apa si fierbeti 20-30 de minute. Asezonati […]

Reteta zilei: Paste cu branza

Paste cu branza din : unt, faina, ceapa, usturoi, cheddar, smantana, nucsoara, sare, paste.   Ingrediente: 2 linguri unt 2 linguri faină 1 ceapă cubulețe 1 cățel de usturoi cubulețe 2 cești cheddar rasă 1 ceașcă smantana 1/2 linguriță nucșoară 1/2 linguriță sare 300gr paste     Mod de preparare: Radeti brazna. Fierbeti pastele al […]