Reteta zilei: Oua umplute cu masline verzi

Oua umplute cu masline verzi din: oua, masline verzi, capere, maioneza, iaurt, mustar dijon, ulei de masline, sare, piper si masline.   Ingrediente: 6 oua 9-10 masline verzi, tocate 1 lingura capere tocate marunt 2 linguri maioneza 2 linguri iaurt 2 lingurite mustar Dijon 1 lingurita ulei de masline sare și piper proaspat macinat negru […]

Reteta zilei: Mousse cu crema de branza si capsuni

Mousse cu crema de branza si capsuni din: biscuiti, unt, branza mascarpone, zahar, capsuni, menta.   Ingrediente: 6 biscuiti 30 g unt, la temperatura camerei Ingrediente pentru crema de branza: 500 gr branza mascarpone 200 ml frisca 4-5 linguri de zahar 300 gr capsuni macerate in jumatate lingura otet balsamic si ¾ lingura de zahar […]

Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar

Coaste de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin ulei de masline Ingrediente pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura otet balsamic 2 linguri ulei de […]

Supa de napi cu usturoi

Reteta zilei: Supa de napi si telina

Supa de napi si telina din: telina, ceapa, napi, usturoi, supa de pui, ulei de masline, unt nesarat si smantana.   Ingrediente: 230g telina 150g ceapa 500g napi 1 catel de usturoi 1 litru supa de pui 1 lingura ulei de masline 50g unt nesarat 150ml smantana   Mod de preparare: Curatati, spalati si taiati […]

Sos olandez

Reteta zilei: Sos olandez

Sos olandez din: galbenusuri de ou, unt nesarat, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 125g unt nesarat 2 linguri de suc de lamaie Sare si piper       Mod de preparare: Pune sucul de lamaie intr-un castron si asezonati cu sare si piper. Intr-o cratița, se incalzește untul pana […]

Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado

Inghetata cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado, banana, iaurt, vanilie si miere.   Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2 cesti de spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt 1 lingurita vanilie 2 linguri miere     Mod de preparare: Pasati fisticul la blender. Amestecati apoi la blender fisticul impreuna […]

Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume

Burgeri cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov, ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac, ardei gras si ceapa verde.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1 telina, tocata marunt 1 […]

Rata imbatata

Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti, suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de ardei, usturoi si unt. Carnea de vită este una dintre cele mai populare și apreciate tipuri de carne consumate în întreaga lume. Este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv […]

Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar

Salata cu piept de pui la gratar din: piept de pui, suc de limeta, sos worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu, coriandru, ulei de masline, salata iceberg, varza rosie, spanac, morcovi, boabe de porumb, ardei si ceapa rosie.   Ingrediente pentru sosul de pui: 2 bucati piept de pui dezosat Suc […]

Reteta zilei: Burgeri cu carne de curcan si legume coapte

Burgeri cu carne de curcan si legume coapte din: carne tocata de curcan, ardei, ceapa rosie, bacon, branza maruntita, piper, usturoi, sare, ulei de masline, paine, maioneza si frunze de busuioc.   Ingrediente: 1/2 kg de carne tocata de curcan 1 ardei roșu 2 felii ceapa rosie 2 linguri Bacon maruntit 4 linguri branza maruntita […]

Reteta zilei: Cozonac cu fructe uscate

Cozonac cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, coaja de lamaie, coaja de portocala, esenta de rom, zahar pudra, faina, sare, drojdie, ou, pudra de scortisoara, unt, lapte, suc de lamaie, coaja de portocala, martipan.   Ingrediente: 250g amestec de fructe uscate 50g coaja lamaie si portocala 100ml esenta rom 500g faina 30g zahar […]

Reteta zilei: Friptura de miel cu cartofi copti

Friptura de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, cartofi noi si unt.   Ingrediente: Pulpa de miel dezosata (1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat, tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit     Mod de preparare: Spalati bine carnea de miel. Din […]

Reteta zilei: Coaste de porc in sos

Coaste de porc in sos din: coaste de porc, sos de soia, suc de lamaie, miere, ketchup, ulei de susan, ghimbir, coriandru, boia de ardei, usturoi, sos tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1kg coaste de porc 1 lingura de sos de soia 1 lingura de suc de lamaie 2 linguri de miere 2 linguri de […]

Salata cu fasole si masline

Reteta zilei: Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline

Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline din: fasole alba boabe, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, branza feta, masline negre, frunze de busuioc, otet de vin rosu, suc de lamaie si ulei de masline.   Ingrediente: 2 cutii fasole boabe alba, clatita și scursa 2 ardei roșii, fara seminte, […]

Reteta zilei: Budinca cu fructe uscate

Budinca cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, cirese glasate, migdale, pesmet, morcov, mere, seu, scortisoara, ghimbir, condimente, sirop de zahar, sirop de melasa, zahar brun, ou, coniac, bere, coaja de portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, suc de lamaie.   Ingrediente: 350 g amestec de fructe uscate 100g cireșe glasate 40g mixt […]

Reteta zilei: Pui picant si orez cu legume

Pui picant si orez cu legume din: piept de pui, ardei iute, ulei de masline, praf de chili, sare, ceapa rosie, usturoi, orez, chimen, oregano, rosii, apa, sare, branza si salata verde.   Ingrediente pentru pui: 1 piept de pui, dezosat ½ de ardei iute 1 lingura ulei de masline ½ lingurita praf de chili […]

Reteta zilei: Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra din: sparanghel, ciuperci, ulei de masline, unt, amidon, lapte degresat, usturoi, branza de capra, piper cayenne, nuci de pin, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 1 buchet sparanghel 4 ciuperci portobello 3 linguri ulei de masline 1/2 lingura de unt 1/2 lingura amidon 1/2 […]

Reteta zilei: Supa de dovleac

Supa de dovleac din: dovleac, cartofi, lapte, supa de pui, unt nesarat, smantana si zahar.   Ingrediente: 840g dovleac (decojit și taiat cuburi) 150g cartofi 250ml lapte 1,3 litri de supa de pui sau de legume 20g unt nesarat smantana 1 lingurita de zahar   Mod de preparare: Puneti supa, untul, laptele și zaharul intr-o […]

Reteta zilei: Sandwich-uri cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie

Sandwich-uri cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie din: ceapa rosie, ulei de masline, rosii cherry, prosciutto, branza brie, rucola si paine ciabatta.   Ingrediente: 1 ceapa roșie, taiata felii subțiri 3 ulei de masline 1/2 cana rosii cherry 4 felii prosciutto 8 felii de branza brie 1/2 cana rucola paine ciabatta, taiata pe lungime […]

Reteta zilei: File de somon cu sos de menta si busuioc

File de somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel, busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline.   Ingrediente: 3 buc file de somon 15g patrunjel 15g busuioc 3g menta 30g macris 21g capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: incalzește cuptorul la 180 […]

Reteta zilei: Creveti cu orez prajit

Creveți cu orez prajit din: orez, morcovi, mazare, ceapa verde, usturoi, oua, sos de soia, ulei de susan, creveti, ulei de canola, piper, sare si ceapa verde.   Ingrediente: 4 cesti orez fiert 1 ceasca morcovi tocat ½ ceasca mazare 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 2 oua 3 linguri de sos […]

Miel cu fenicul

Reteta zilei: Friptura de miel cu fenicul

Friptura de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare, piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.   Ingrediente: coaja de la 2 portocale 2 linguri semințe de fenicul prajite, tocate 1 lingura sare 1 1/2 lingurita de piper negru 1 lingura mustar Dijon 2 linguri de […]

Reteta zilei: Sos de menta

Sos de menta din: frunze de menta, zahar, apa si otet.   Ingrediente: 5 g de frunze proaspete de menta ½ lingurita de zahar 1 lingura de apa clocotita 2 linguri de otet     Mod de preparare: Se toaca marunt frunzele de menta și se pun intr-un castron mic. Se presara zahar deasupra. Se […]

Reteta zilei: Pere insiropate

Pere insiropate din: pere, baton de scortisoara, anason, nucsoara, ghimbir, zahar pudra, miere, vin rosu si lamaie.   Ingrediente: 4 pere 1 baton de scortisoara 4 cuișoare 1 stea anason ½ lingurita nucsoara rasa ½ bucata de ghimbir 250g zahar pudra 50g miere 750ml vin rosu ¼ lamaie   Mod de preparare: Curati perele de […]

Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi

Tocanita de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul, sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee, iaurt, zahar, ulei si cartofi.   Ingrediente pentru marinata: 500g carne de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita […]

Reteta zilei: Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado

Salata cu piept de pui, ridichi, fasole neagra si avocado din: pui, fasole neagra, avocado, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde, coriandru, sare, piper, ulei de masline, maioneza, chimen si sos tabasco.   Ingrediente: 2 cesti cuburi de pui fiert 1 cutie fasole neagra, clatita și scursa 2 avocado, decojite si taiate cubulete 1 lingura […]

Reteta zilei: Supa de roşii

Supa de rosii din: ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, suc de rosii, cimbru, foaie de dafin, busuioc, zahar, ulei de masline.   Ingrediente: 140g ceapa 2 catei de usturoi 750g rosii 400ml supa de pui 600ml suc de rosii 1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin 4 crengute de busuioc 2 lingurițe de […]

Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure

Budinca cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.   Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre, mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit   Mod de preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se amesteca cu grija pana cand se […]

Reteta zilei: Peste la tigaie in unt

Peste la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine si incercati sa indepartati oasele vizibile. Taiati pestii bucati potrivite. […]

Reteta zilei: Sos de maioneza

Sos de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon, sare, ulei si suc de lamaie.   Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1 lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de sare 150ml ulei 1 lingurita de suc ​​de lamaie     Mod de prepare: Intr-un […]

Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi

Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.   Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline 2 rosii, injumatațite Coste de miel 2 […]

Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide

Tort cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra, smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal, zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru […]