Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine

Salata cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie, nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si otet balsamic.   Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine 1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: […]

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli

Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare.   Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust     Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli […]

Reteta zilei: Clatite cu afine

Clatite cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, unt, ou si afine.   Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4 ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt 1 […]

Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar

File de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi.   Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana […]

Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala

Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere, cuisoare, scortisoara si ghimbir.   Ingrediente: 500 ml de bere 1 portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat       Mod de preparare: Se spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna […]

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno

Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno din: ardei iute, bacon, crema de branza, carnato, branza cheddar si praf de usturoi.   Ingrediente: 12 ardei iuti 12 felii de bacon crema de branza carnati branza Cheddar maruntita 1/4 lingurita de praf de usturoi     Mod de preparare: Se taie ardeii iuti in […]

Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume

Somon cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper, lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar.   Ingrediente: 1800 g file de somon sare si piper 1 lamaie 2-3 linguri parmezan ras Ingrediente pentru topping:  2 linguri de unt 3 linguri de faina 1 cana de lapte […]

Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati

Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta, crema, parmezan si ceapa verde.   Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1 Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa verde tocata   Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un castron pe prosoape de hartie pentru a […]

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha

Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt.   Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha 2 linguri de sos […]

Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca

Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa, gheata si castraveti.   Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat     Mod de preparare: Se înmoaie feliile de castravete in votca […]

Tagliatelle bolognese

Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese

Tagliatelle cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si tagliatelle.   Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1 țelina, fin tocata 2 cepe […]

Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din: mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb, smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si arpagic.   Ingrediente: Mamaliga rece 2 linguri de ulei de măsline 3 Cupe ciuperci salbatice 2 linguri de ulei de masline […]

Piept de cocos cu struguri

Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti

Piept de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom, usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru, cuscus, seminte de rodie si coriandru.   Ingrediente: 2/3 piept cocoș de munte 6 pastai cardamom, fara coji 2 catei […]

Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat

Bruschete cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate, slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar, sare, otet, apa si boabe de piper negru.   Ingrediente: Coaste de porc dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet […]

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan

Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan.   Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la […]

Reteta zilei: Rosii cherry coapte cu busuioc si ulei de masline

Rosii cherry coapte cu busuioc si ulei de masline din: rosii cherry, busuioc, ulei de masline si sare.   Ingrediente: roșii cherry 5 frunze de busuioc 1 lingura de ulei de masline 1/4 lingurita sare     Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent puneti rosiile, adaugati sare. Dati la cuptor pentru 15 minute. Scoateti din […]

Reteta zilei: Tarta cu banana

Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare de mare si aluat.   Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta     Mod de preparare: Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform, presarati zaharul, adaugati sare de mare. Taiati banana […]

Briose cu glazura de ciocolata

Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza

Briose cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza, extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2 lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare […]

Varză de Bruxelles cu bacon

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu bacon la tigaie

Varza de bruxelles cu bacon la tigaie din: bacon, supa de pui, varza de bruxelles si ceapa.   Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de pui Verze de bruxelles 1 ceapa toccata   Mod de preparare: Gatiti baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape de hartie. Pastrati in […]

Cocktail cu sampanie

Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat

Cocktail de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa, votca, ghimbir si ghimbir. Cocktailurile au evoluat de-a lungul timpului, devenind nu doar băuturi savuroase, ci și adevărate opere de artă în materie de mixologie. Printre cele mai rafinate și inovatoare combinații se numără cocktailul de șampanie cu vodcă și ghimbir confiat. Această […]

Fursecuri cu ciocolata si capsuni

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta

Fursecuri cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si menta.   Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de extract de vanilie 1/4 ceasca faina […]

Reteta zilei: Paine cu branza si condimente la cuptor

Paine cu branza si condimente la cuptor din: paine, branza, unt, usturoi, condimente si ceapa verde.   Ingrediente: 1 paine rotunda 2 cesti branza maruntita 1-1/2 bucati de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita condimente italiene uscate frunze ceapa verde tocate     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati […]

Reteta zilei: Cartofi frantuzesti cu sofran

O reteta simpla de Cartofi frantuzesti cu sofran din: cartofi, sofran, apa calda, unt, faina, lapte de cocos, lapte de migdale, sare, usturoi si boia.   Ingrediente: 5 cartofi 1 vârf de cuțit șofran 2 linguri de apă caldă 2 linguri unt 2 1/2 linguri de faina 1 cutie lapte de cocos 1 cană lapte […]

Turendouri frantuzesti

Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel

O reteta savuroasa de Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel din: sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2 lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan   Mod de preparare: Incalziti cuptorul […]

Reteta zilei: Supa de varza creata cu carnati de pui

Supa de varza creata cu carnati de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, carnati de pui, cartofi, rosie, supa de pui, frunze de varza creata, lapte, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingură de unt 1 ceapa, taiata julienne 2 caței de usturoi, tocat 1/4 […]

Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

O reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba din: lamai, zahar si ciocolata alba.   Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4 cani de zahar 1 ciocolata alba     Mod de preparare: Taiati lămâile în sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și […]

Reteta zilei: Sandwich cu bacon, branza brie si mar

Sandwich cu bacon, branza brie si mar din: paine, mar, bacon, branza brie si sirop de artar.   Ingrediente: 1 paine feliata 1 mar, tăiat felii subțiri 8 felii de bacon 200 g branza brie câteva lingurițe de sirop de arțar               Mod de preparare: Într-o tigaie prajiti bacon-ul […]

Budinca de spanac cu smantana

Reteta zilei: Budinca cu spanac si mozzarella

Budinca cu spanac si mozzarella din: spanac, ulei de masline, mozzarella, ceapa verde, oua, sare si piper.   Ingrediente: 500 g spanac proaspat 1-2 lingurite ulei de măsline 1 1/2 cani mozzarella 1/3 ceasca felii subtiri ceapa verde 8 oua, batute sare si piper negru dupa gust       Mod de preparare: Incalziti cuptorul […]

Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella

Paste cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana, frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1 borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 […]

Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale

O reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din: rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic, nectar de agave si ulei de masline extravirgin.   Ingrediente: 250 g rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10 Struguri tocati […]

Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca

Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare, sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza degresata.   Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2 cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper negru proaspat 3/4 ceasca […]