Reteta zilei: Inghetata de vanilie cu caramel – usor de preparat

Inghetata de vanilie cu caramel din: inghetata de vanilie, caramel.     Ingrediente: 2 pahare inghetata de vanilie sos de caramel           Mod de preparare: Împărțiți înghețată în 4 pahare potrivite. Adaugati sos de caramel. Serviti imediat. Inghetata de vanilie cu caramel   Pofta buna!     Reteta zilei: Inghetata de […]

Reteta zilei: Cidru de mere

Cidru de mere din: apa, mere, scortisoara, portocala, lamaie, ghimbir, miere.     Ingrediente: 2 cani apă 3 buc scorțișoară 9 mere 1 portocala 1 lămâie ½ bucata ghimbir 1 lingură de miere     Mod de preparare: Într-o cratita, fierbeți apa cu scorțișoară timp de 1 ora. Curatati si pregatiti fructele. Stoarceti pana obtineti […]

Reteta zilei: Cocktail cu votca si bere de ghimbir

Cocktail cu votca si bere de ghimbir din: votca, bere de ghimbir, menta, gheata, suc de lime.     Ingrediente: 60ml vodca 160ml bere de ghimbir 2 frunze de menta gheata suc de lime     Mod de preparare: Umpleți un pahar cu gheață. Adăugați berea si votca. Adaugati suc de lime. Amestecati, garnisiti cu […]

Reteta zilei: Sangria cu aroma de frucul pasiunii

Sangria cu aroma de frucul pasiunii din: vin, portocale, lime, suc de fructul pasiunii.   Ingrediente: vin, dupa preferinta 3 portocale 3 lime ½ pahar suc de fructul pasiunii     Mod de preparare: Se taie portocalele și lime felii. Adaugati intr-o carafa si pasati usor cu o lingura. Adăugați vin. Adăugați sucul de fructul […]

Reteta zilei: Cocktail cu aroma de menta si fructul pasiunii

Cocktail cu aroma de menta si fructul pasiunii din: menta, zahar brun, apa minerala, lime, fructul pasiunii, gheata.   Ingrediente: 1 legatura menta 1 lingurita zahar brun 150 ml apă minerala 1 lime 2 bucati fructul pasiunii ½ cana gheață     Mod de preparare: Intr-un pahar mare amestecati zahărul și sucul de lime. Scoateți […]

Reteta zilei: Mojito Cocktail

Mojito Cocktail din: suc de lamaie, menta, sirop, rom, gheata, apa minerala. Mojito este un cocktail clasic, revigorant și plin de istorie, care își are originile în Cuba. Acesta este compus dintr-o combinație răcoritoare de rom alb, zahăr, suc de lime, apă minerală și frunze de mentă proaspete, oferind un amestec perfect de dulceață, aciditate […]

Reteta zilei: Cocktail Manhattan

Cocktail Manhattan din: whisky, vermut, gheata, cireasa, lamaie.   Ingrediente: 60ml whisky 30ml vermut dulce 1 ceasca gheață 1 cireasa din alcool lamaie       Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Agitati bine toate ingredinetele intr-un recipient. Turnati intr-un pahar. Garniți cu cireasa și lamaie si serviti imediat. Cocktail Manhattan     Savurati!     […]

Reteta zilei: Pina Colada

Pina Colada din: gheata, ananas, crema de cocos, fulgi de cocos, rom alb.   Ingrediente: 2 cesti gheață 1 ceasca ananas ¾ ceasca cremă de cocos rece fulgi de nucă de cocos 30l rom alb       Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele. Se toarnă într-un pahar și se presara fulgii de cocos. Serviti […]

Reteta zilei: Salata de couscous cu fistic si cirese uscate

Salata de couscous cu fistic si cirese uscate din: couscous, fistic, ulei de masline, otet, cirese uscate, patrunjel, coriandru, usturoi, sare de mare, piper.   Ingrediente: 1 ceasca couscous 3 linguri fistic zdrobit 2 linguri ulei de măsline 1 linguraa otet ½ ceasca cirese uscate ¼ ceasca pătrunjel proaspăt, tocat ¼ ceasca coriandru proaspăt, tocat […]

Reteta zilei: Supa de porc cu ardei iute

Supa de porc cu ardei iute din: supa, porumb, rosii, carne de porc, cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, coriandru, lamaie, tortilla.   Ingrediente: 4 cani supa 1 cutie porumb 1 cutie roșii zdrobite 2 cani carne de porc gatita 2 cartofi 1 ceapă 3 catei usturoi 2 linguri de ardei iuti coriandru, dupa gust felii […]

Reteta zilei: Salata de spanac cu rodie si feta

Salata de spanac cu rodie si feta din: spanac, nuci, feta, salata, ceapa rosie, rodie, ulei de masline, otet balsamic.   Ingrediente: 500 gr spanac ¼ ceasca nuci ¼ ceasca feta maruntita ¼ ceasca salata tocata ⅛ ceapă roșie, tocata ¼ ceasca semințe de rodie 1 lingura ulei de măsline 2 linguri otet balsamic   […]

Reteta zilei: Chiftele de legume

Chiftele de legume din: cartofi, varza rosie, salata verde, ceapa, ghimbir, usturoi, ou, chimen, coriandru, curry, sare. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Anumite tipuri de legume, precum fasolea și lintea, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge datorită conținutului […]

Reteta zilei: Sote aromat de bame

Sote aromat de bame din: bame, varza, sos de peste, ulei, ghimbir.   Ingrediente: 300gr bame 1 varza, tocata 1 lingurita sos de peste 1 lingura ulei ghimbir, dupa gust     Mod de preparare: Spalati si tocati bamele. Se încălzește la foc mediu și se adaugă sosul de peste și ghimbir, cu puțin ulei […]

Reteta zilei: Salata de cruditati cu ceapa marinata

Salata de cruditati cu ceapa marinata din: varza rosie, varza alba, morcovi, ceapa verde, fenicul, frunze de fenicul, ceapa rosie, otet, apa, chili, dafin, oregano.   Ingrediente pentru salata de cruditati: 2 cești varză roșie tocata 2 cești varză alba tocata 1/2 ceasca morcovi tocati 3 fire ceapa verde tocata 1 ceasca fenicul, tocat 2 […]

Reteta zilei: Bame picante prajite

Bame picante prajite din: bame, amidon, faina, sare, zahar pudra, praf de usturoi, piper, piper cayenne, chimen, lapte, ulei.     Ingrediente: 300gr bame ⅓ ceasca amidon ⅓ ceasca faina 1 lingurita sare ½ lingurita zahar pudra ½ linguriță prafde usturoi ½ linguriță piper negru ¼ linguriță de piper Cayenne 1 praf chimen ½ ceasca […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu nuci de pin

Varza de bruxelles cu nuci de pin din: varza de bruxelles, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, nuci de pin, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza […]

Reteta zilei: Spanac la cuptor cu chifle

Spanac la cuptor cu chifle din: aluat de paine, spanac, cheddar, smantana, ceapa, morcov, sare, piper.   Ingrediente: 400gr aluat de paine 300gr spanac congelat ½ ceasca branza cheddar rasa ¾ cana smântână ½ ceapă si 1 morcov, tocate sare si piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie de fonta adaugati aluatul format in forma […]

Reteta zilei: Salata de cartofi cu bacon si ceapa verde

Salata de cartofi cu bacon si ceapa verde din: porumb, cartofi, bacon, ardei iute, pudra de usturoi, ceapa verde, iaurt, smantana, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1 cutie porumb 6 cartofi 4 felii bacon 1 ardei iute, tocat ¼ linguriță pudra de usturoi ⅓ ceasca ceapa verde, tocata ½ ceasca iaurt ⅓ ceasca […]

Reteta zilei: Conopida cu bacon si pasta de ardei iute

Conopida cu bacon si pasta de ardei iute din: conopida, usturoi, sare, piper, pasta de ardei iute, bacon.     Ingrediente: 1 conopidă, rupta buchetele 2 catei usturoi sare si piper pasta de ardei iute, dupa gust bacon, dupa preferinta     Mod de preparare: Spălați bine conopida. Incalziti o tigaie si rumeniti baconul. Adaugati […]

Reteta zilei: Bok choy sote

Bok choy sote din: bok choy, ghimbir, usturoi, ulei de susan, sos de soia, apa.     Ingrediente: 1 bok choy 1 bucată de ghimbir 3 catei usturoi 2 lingurițe ulei de susan 2 lingurițe sos de soia ¼ ceasca apă       Mod de preparare: Spalati bine bok choy. Curatati si tocati usuroiul […]

Reteta zilei: Placinte cu ceapa verde

Placinte cu ceapa verde din: faina, apa, eapa verde, ulei de susan, sare, ulei.   Ingrediente: 1 cana făină ½ cana apă 4 fire ceapa verde sare si ulei de susan, dupa gust ulei, pentru prajit     Mod de preparare: Combinați făina și apa într-un castron și amestecați cu un mixer pana obtineti consistenta […]

Reteta zilei: Paste cu sos de curry

Paste cu sos de curry din: paste, unt, lapte, morcovi, oua, sare, piper, curry, cheddar, pesmet.   Ingrediente: 400gr paste 4 linguri unt ⅔ cana lapte 1 ceasca morcovi 2 oua 1 lingurita sare ¼ linguriță piper negru 1 praf curry 300gr brânză rasa cheddar ⅓ ceasca pesmet Mod de preparare: Gatiti pastele al dente. […]

Reteta zilei: Omleta cu alge marine

Omleta cu alge marine din: unt, oua, sare, alge marine.   Ingrediente: ½ lingurita de unt 3 ouă sare 1 foaie alge marine       Mod de preparare: Bateți ouăle cu un praf de sare. Incalziti untul in tigaie si adaugati oualele batute. Rumeniti 3-4 minute si adaugati alga marina. Rulati omlete si lasati […]

Reteta zilei: Limonada cu pepene galben

Limonada cu pepene galben din: pepene galben, zahar, lamaie, apa.     Ingrediente: ½ pepene galben ½ ceasca zahăr 3 felii de lămâie 4 cani apă           Mod de preparare: Aduceți 1 cană de apă la fiert si adăugați zahăr. Fierbeți până se dizolvă zaharul. Se răcește. Scoateti semintele de la […]

Reteta zilei: Tortilla de cartofi

Tortilla de cartofi din: cartofi, lapte, sare, piper, chimion, ulei de masline, ou.     Ingrediente: 2 cartofi rasi ¼ cana lapte ¼ lingurita sare 1 praf piper 1 praf chimion ½ linguriță ulei de măsline 1 ou   Mod de preparare: Adăugați cartofi, lapte, sare, piper, chimion și uleiul de măsline într-un castron mediu. […]

Reteta zilei: Orez basmati cu legume – usor de preparat

Orez basmati cu legume din: orez basmati, apa, ulei, ceapa, morcov, mazare, sos de soia, sos worchestershire, ceapa verde.   Ingrediente: 200gr orez basmati 2 cani apă 2 linguri ulei 1 ceapă, tocată 1 morcov, tocat ½ ceasca de mazare congelata 4 linguri sos de soia 2 linguri de sos worcestershire 2 fire ceapa verde, […]

Reteta zilei: Supa de ciuperci cu legume – usor de preparat

Supa de ciuperci cu legume – un preparat nutritiv și savuros, plin de arome, care poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Această supă este ușor de preparat și poate fi personalizată cu legumele preferate, oferindu-ți o masă sănătoasă și reconfortantă. Ingrediente: 300 g ciuperci (champignon, shiitake sau alte tipuri preferate), curățate și […]

Reteta zilei: Bacon cu legume la tigaie

Bacon cu legume la tigaie din: bacon, fenicul, ridiche, morcovi, usturoi, dafin, sos de soia, sos de peste, cola. Ingrediente: 200gr bacon 1 fenicul cu bulb 1 ridiche alba 2 morcovi 8 catei usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin ½ ceasca sos de soia 2 linguri de sos de pește ½ ceasca cola     […]

Reteta zilei: Cotlete de porc la cuptor

Cotlete de porc la cuptor din: pesmet, cotlete de porc, sare, piper, faina, oua, varza, sos iute, ceapa verde.   Ingrediente: 1½ ceasca pesmet 4 cotlete de porc 1½ linguriță sare ¾ linguriță piper alb ¼ ceasca faina 2 ouă 2 cesti varza tocata 2 linguri de sos iute ¼ ceasca ceapă verde tocata Mod […]

Reteta zilei: Supa de cartofi dulci si linte

Supa de cartofi dulci si linte din: cartofi dulci, morcovi, linte galbena, ceapa, ghimbir, usturoi, ulei, lapte de cocos, supa.   Ingrediente: 2 cartofi dulci (aproximativ 400 g) 3 morcovi (aproximativ 250 g) 1 ceasca linte galbenă 1 ceapa 1 lingura ghimbir tocat 1 lingură usturoi pudra 1 lingură ulei de cocos sau ulei de […]

Reteta zilei: Tofu prajit cu salata verde

Tofu prajit cu salata verde din: tofu, busuioc, sos de peste, sos de stridii, sos de soia, usturoi, ardei iute, chili, ulei de cocos, salata verde. Tofu-ul se obține prin coagularea laptelui de soia. Boabele de soia sunt înmuiate în apă, apoi măcinate și amestecate cu apă pentru a forma un lapte de soia. Acesta […]

Reteta zilei: Paste cu sos pesto aromat

Paste cu sos pesto aromat din: mazare, ulei de masline, usturoi, nuci, suc de lamaie, sare de mare, menta, paste.   Ingrediente: ½ ceasca de mazăre 2 linguri ulei de măsline 1 catel usturoi, zdrobit 1⅓ ceasca nuci sucul de la ½ lamâie ½ linguriță sare de mare 1 lingura menta proaspata 200gr paste, dupa […]