Omleta cu ciuperci

Reteta zilei: Omleta cu ciuperci

Omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper     Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel si stinge […]

Inghetata de avocado

Reteta zilei: Inghetata de avocado

Inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Avocado este bogat în nutrienți esențiali, cum ar fi grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale. Majoritatea caloriilor din avocado provin din grăsimi sănătoase, în special acizii grași mononesaturați, precum acidul oleic. Avocado conține fibre dietetice care susțin sănătatea digestivă și contribuie […]

Salata de mango

Reteta zilei: Salata de mango

Salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Mango este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali. O porție de mango (aproximativ 165 g) conține în mod obișnuit: Calorii: 60-70 kcal Carbohidrați: 15-20 g Fibre: 1-3 g Vitamina C: Aport semnificativ, sprijinind sistemul imunitar Vitamina A: În special în forma […]

Supa de fasole rosie cu bulete de orez

Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez

Supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez, apa, fasole rosie, si zahar. Fasolea roșie este bogată în proteine și fibre alimentare, care pot contribui la menținerea sănătății digestive și la menținerea senzației de sațietate. De asemenea, conține vitamine și minerale esențiale precum vitamina B1 (tiamină), vitamina B2 (riboflavină), vitamina B3 […]

Miel in crusta de aluat

Reteta zilei: Miel in crusta de aluat

Miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.     Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1 galbenus de ou sare […]

Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde.   Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os 300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura de ceapa […]

Prajiturele delicioase

Reteta zilei: Prajiturele delicioase

Prajiturele delicioase din: piscoturi, gelatina de portocale, lapte, smantana, apa si unt. Ingrediente: 12 piscoturi 70g gelatina de portocale 400g lapte 200g smantana 500ml apa 100g unt     Mod de preparare: Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Piscoturile se strivesc, se adauga untul topit la temperatura camerei si se amesteca bine. […]

Cotlete de porc cu bere

Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere

O reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin. Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute […]

Burgeri de vita in aluat

Reteta zilei: Burgeri de vita in aluat

Burgeri de vita in aluat din: oua, spanac, sos alb, banza, faina, grasime, sare, carne tocata de vita, pesmet, ardei rgas, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 3 oua fierte 1 cana spanac fiert 1 ceasca sos alb 60g crema de branza 1 ou pentru aluat: 600g faina 300ml apa 10 linguri grasime topita sare pentru […]

Varza calita cu carnati la gratar

Reteta zilei: Varza calita cu carnati la gratar

Varza calita cu carnati la gratar din: varza murata, slanina afumata, bulion, sare, piper si carnati. Ingrediente: 2 verze murate 1 bucata slanina afumata Bulion Sare Piper 3 carnati     Mod de preparare: Se toaca varza murata marunt si se scurge de zeama. Se adauga sare si piper dupa gust. Slanina se taie felii […]

Bacardi Cocktail

Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni

Cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu gheata. Se adauga Bacardi,  zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se amesteca timp de cateva minute, […]

Macrou cu legume la cuptor

Reteta zilei: Macrou cu legume la cuptor

O reteta de macrou cu legume la cuptor din: macrou, morcov, pastarnac, cartofi, ceapa, busuioc, bulion, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 bucati macrou 1 morcov 1 radacina pastarnac 3 cartofi 3 cepe busuioc uscat bulion sare piper 1/2 lamaie Mod de preparare: Pestele se curata si se spala bine. Morcovii si pastarnacul se taie […]

Supa crema de legume

Reteta zilei: Supa crema de legume

O reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare. Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1 praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare   Mod de preparare: Legumele se spala, se […]

Carne de vita cu ciuperci

Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperci

O reteta de carne de vita cu ciuperci din: carne de vita, supa crema de mazare, vin alb, mustar si ciuperci. Ingrediente  Carne de vita cu ciuperci: 800g carne de vita 1 pachet de supa crema de mazare 300ml vin alb 3 linguri mustar 400g ciuperci fierte     Mod de preparare  Carne de vita […]

Tarta de conopida cu sos bechamel

Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamel

O reteta de tarta de conopida cu sos bechamel din: conopida, oua, lapte, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Tarta de conopida arata foarte bine pe masa insotita de unul sau mai multe sosuri, se poate face de asemenea si cu alte legume. Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 600 ml lapte […]

Sos tartar cu vin alb

Reteta zilei: Sos tartar

Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”.  Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite. Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar este […]

Rulada cu ricotta si ton

Reteta zilei: Rulada cu ricotta si ton

O reteta de rulada verde cu ricotta si ton din: oua, miere, faina, spanac, crema de branza, ricotta, ardei copti, ou, ton, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 1 lingura miere 40g faina 1 cana spanac fiert pentru umplutura: 200g crema de branza 200g ricotta 2 ardei copti 1 ou fiert 1 cutie […]

Placinta cu carne de pui

Reteta zilei: Placinta cu carne de pui

O reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare, pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 6 cesti faina cu autocrestere 1 ceasca ulei 1 ceasca lapte 1 ceasca apa 2 lingurite sare pentru umplutura: 1 piept pui fiert 200g dovleac 300g crema […]

Piept de pui cu vin alb si lamaie

Reteta zilei: Piept de pui cu vin alb si lamaie

O reteta de piept de pui cu vin alb si lamaie din: piept de pui, faina, sare, piper, unt, ulei de masline extravirgin, vin alb si suc de lamaie. Inrgediente: 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele 1/2 cana faina 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper macinat 4 linguri unt 3 linguri ulei […]

Mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci

Reteta zilei: Mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci

O reteta de mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci din: inimi de pui, pipote de pui, ciuperci, sare, piper, suc de rosii si ceapa. Ingrediente: ½ kg inimi si pipote de pui 2 borcane ciuperci intregi/foliate Sare Piper Suc de rosii 2 cepe       Mod de preparare: Se spala bine […]

Tarta cu morcovi

Reteta zilei: Tarta cu morcovi

O reteta de tarta cu morcovi din: faina, oua, ulei, lapte, sare, morcovi, cascaval, crema de branza, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina cu autocrestere 1 oua 3 linguri ulei 4 linguri lapte 1 lingurita sare pentru umplutura: 600g morcovi 2 oua 100g cascaval ras 200g crema de branza 1 leagatura ceapa verde […]

Snitele de pui

Reteta zilei: Snitele de pui

  Ingrediente: 2-2,5kg piept de pui sare piper ulei de canola 2 oua mari 1 lingura maioneza 4 lingura faina 3 linguri lapte 1/2 lingurita amestec condimente 1/8 lingurita sare 2 cani pesmet   Mod de preparare: Puiul se spala si se usuca bine cu prosoape de hartie. Un tocator se acopera cu celofan, se […]

Pui cu ciuperci

Reteta zilei: Pui cu ciuperci

Puiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care sunteti norocosi si mai ramane ceva dupa prima masa. Cu siguranta veti adauga puiul cu ciuperci la lista dumneavoastra cu retete favorite. Ingrediente: 4 bucati piept de pui […]

Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii

Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii

Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii din: pulpe superioare de curca, suc de rosii, sare si piper – o rețetă clasică și reconfortantă, perfectă pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale. Această preparare combină delicatețea și suculența pulpelor de curcan cu aromele bogate ale sucului de roșii, rezultând într-un fel […]

Pui Kiev

Reteta zilei: Pui Kiev

Pui Kiev – este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de mancare avand nevoie de ceva pregatire si practica, insa reteta  noastra este […]

Salata de rucola si prosciutto

Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto

O reteta de  Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto, parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de sare, apoi cateva bucatele de parmezan si […]

Bruschete cu branza brie

Reteta zilei: Bruschete cu branza brie

O reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie, rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci, sare si piper.   Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, adaugam […]

Supa crema de ciuperci cu legume si pui

Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu legume si pui

Supa crema de ciuperci cu legume si pui din: ciuperci, pulpe de pui, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, usturoi, sare, piper si crutoane.   Ingrediente: ½ kg ciuperci proaspete 2 pulpe de pui ½ telina 1 radacina patrunjel 2 radacini pastarnac 3 cepe 3-4 catei usturoi Sare si piper Crutoane din paine de secara   Mod […]

Coltunasi cu cartofi si kaizer

Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si kaizer

O reteta de Coltunasi cu cartofi si kaizer din: ou, smantana, apa, lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si unt. Ingrediente: pentru aluatul de coltunasi: 1 ou mare 2 linguri smantana 3/4 cana apa 1 1/4 cana lapte 5 cani faina plus faina pentru framantat pentru umplutura: 10 cartofi medii 3/4 cana mozzarella, […]

Supa de perisoare din piept de curcan

Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan

O reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miez de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper   […]

Cvas rusesc

Reteta zilei: Cvas rusesc

Cvasul este un simbol rusesc la fel ca si votca, paslarii si troica. Cvasul rusesc este o bautura nealcoolica cunoscuta de pe timpuri inca din Rusia Kieveana în timpul domniei printului Vladimir, bucurandu-se si acum de o popularitate deosebita.   Ingrediente: 10 litri apa 9 felii paine neagra sau de secara 1 pumn stafide 4 […]