Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan

O reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei, carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt. Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural       Mod de preparare: Se scobesc dovleceii de miez. […]

Placinta cu branza si ardei

Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei

O reteta de placinta cu branza si ardei din: faina, oua, ulei, lapte, sare, crema de branza, cascaval, oua, ardei, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500g faina cu autocrestere 2 oua 6 linguri ulei 8 linguri lapte 2 lingurite sare pentru umplutura: 350g crema de branza 150g cascaval ras 3 oua 1 ardei […]

Pui cu ciuperci

Reteta zilei: Pui cu ciuperci

O reteta de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei, unt, piper, sare, faina, suc de lamaie, smantana, ceapa, usturoi, ciuperci, lapte si smantana. Puiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care sunteti norocosi si […]

Frigarui marinate

Reteta zilei: Frigarui marinate

O reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa, ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel. Poate te intereseaza si: Frigarui de pui cu sos iute Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde Frigarui […]

Fursecuri cu morcovi

Reteta zilei: Fursecuri cu morcovi

Fursecuri cu morcovi din: zahar pudra, migdale, morcovi, zahar tos, albusuri de ou, unt, crema de branza si zahar pudra.   Ingrediente: pentru fursecuri: 200 g zahar pudra 110 g migdale 2-3 morcovi mici 25 g zahar tos 90 g albusuri de ou pentru crema: 120 g unt nesarat 230 g crema de branza 230 […]

Bruschete cu morcovi si branza

Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza

O reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella, branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5 morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3 catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt topit   Mod de preparare: Intr-o oala cu apa […]

Carne de porc cu cartofi

Reteta zilei: Carne de porc cu cartofi

O reteta de carne de porc cu cartofi din: cartofi, frunza de dafin, sare, ulei de masline, carne de porc, sos de soia, ceapa, usturoi, smantana, marar, condimente si mozzarella. Ingrediente: 1,5kg cartofi 1 frunza dafin 1/2 lingura sare 3-5 linguri ulei de masline pt carnea de porc, ceapa si usturoi 1kg carne de porc […]

Prajitura cu ciocolata si alune

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune

Prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra, alune si nuca de cocos.   Ingrediente: 1 – 1/4 cani faina 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita praf de copt 1/2 cana unt nesarat 1 cana zahar brun 1 […]

Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

Friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi  de dafin, boia dulce, maghiran si smantana.   Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin 2-3 cani apa […]

Tort din napolitane

Reteta zilei: Tort din napolitane

O reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel, unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane de facut decat sa le  […]

Tort crocant de covrigei cu zmeura

Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura

O reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome.  Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente: 3 […]

Mousse de palmier

Reteta zilei: Mousse de palmier

O reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente: 400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper   Mod de preparare: Intr-un blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa daca […]

Somon cu tagliatelle

Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

O reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel pentru […]

Tiramisu rusesc

Reteta zilei: Tiramisu rusesc

O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc  se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O  alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu se […]

Prajiturele cu ciocolata

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata

O reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2 oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani chipsuri […]

Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor

Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor

O reteta de ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare, piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi       Mod de preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoi […]

Ciorba de gaina

Reteta zilei: Ciorba de gaina

Ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.   Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)   Mod de preparare: […]

Minitarte

Reteta zilei: Minitarte

O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul pana […]

Desert cu biscuiti

Reteta zilei: Desert cu biscuiti

O reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra       Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza  crema de branza cu crema […]

Vrabioara de vitel si salata de varza acra

Reteta zilei: Vrabioara de vitel si salata de varza acra

O reteta de Vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente.   Ingrediente: 7 bucati vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu sare de mare       Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza si se pune intr-o tava […]

Carne de porc cu orez

Reteta zilei: Carne de porc cu orez

O reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spala, se curata […]

Supa cu legume si burta de vita

Reteta zilei: Supa cu legume si burta de vita

O reteta de Supa cu legume si burta de vita din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa, morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1 […]

Supa crema cu crutoane

Reteta zilei: Supa crema cu crutoane

O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac, ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 3 cepe mici 300g dovleac 1 ardei rosu 3 cartofi 2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac sare piper patrunjel pentru crutoane: paine toast unt […]

Prajitura cu smochine

Reteta zilei: Prajitura cu smochine

Prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine.   Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici     Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa si jumatate […]

Salata de peste afumat, cartofi si maioneza

Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza

Salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste afumat, cartofi, maioneza, sare si piper.   Ingrediente: 2 pesti afumati 5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper       Mod de preparare: Se dezoseaza pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se toaca de asemenea marunt. Intr-un castron potrivit […]

Rulada de porc la cuptor

Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor

O reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper.   Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este  unsa […]

Fursecuri dulci

Reteta zilei: Fursecuri dulci

O reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie     Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta […]

Rulada cu carne de vita

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare. Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri amestec provensal 10g gelatina 2 ardei […]

Tort Napoleon (Mille-feuille)

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie.   Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt […]

Creveti cu orez

Reteta zilei: Creveti cu orez

O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Poate iti place si: Cuiburi de orez cu creveti Fidea de orez cu creveti si sos Salata cu orez, mazare si creveti   Ingrediente: 700g creveti nefierti si […]

Piersici cu crema chantilly

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie     Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul […]

Peste pane cu sos de branza

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de peste […]