Muraturi prajite cu oua si mamaliga

Reteta zilei: Muraturi prajite cu oua si mamaliga

Muraturi prajite cu oua si mamaliga din: muraturi taranesti, ceapa, muschi file, oua, branza si mamaliga.   Ingrediente: muraturi taranesti 2 cepe 300 gr muschi file 4 oua branza rasa mamaliga     Mod de preparare: Muraturile, ceapa si muschiul file se toaca marunt si se calesc in ulei. Cand ceapa devine  aurie se adauga […]

Rulouri cu spanac si cascaval

Reteta zilei: Rulouri cu spanac si cascaval

Rulouri cu spanac si cascaval din: carne de porc, spanac, cascaval, morcovi, ardei, pastarnac, praz, marar, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 7-8 bucati de carne porc 2 legaturi spanac cascaval ras 2 morcovi 2 ardei 1 pastarnac 1 fir praz marar si patrunjel pentru ornat sare piper   Mod de preparare: Firul de praz, […]

Cotlete de porc glazurate

Reteta zilei: Cotlete de porc cu glazura de zahar brun

Cotlete de porc cu glazura de zahar brun din: cotlete de porc, bacon, praf de chili, boia de arde iute, sare, piper negru, chimen, scortisoara, zahar brun, faina, otet de mere si praf de mustar.   Ingrediente: 3 cotlete de porc cu os 5-6 bucăţi de bacon 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita boia […]

Salata de morcovi salbatici

Reteta zilei: Salata de morcovi salbatici

O reteta delicioasa de salata de morcovi salbatici din: morcovi, migdale, usturoi, seminte de struguri, ardei ou, otet, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: morcovi sălbatici ½ migdala, opţional 4 catei de usturoi, decojiti ulei de seminte de struguri 2 ardei 1 galbenus de ou 1 lingurita otet Suc de lamaie, proaspat stors Sare […]

Paste cu trufe

Reteta zilei: Paste cu trufe

Paste cu trufe din: paste cu trufe, sare, piper, apa, ulei de masline, unt, parmezan. Variantă sofisticată a unei cine, pastele cu trufe pot reprezintă o alternativă ieşită din tipare a meniului de sărbătoare tradiţională (Paşte, Crăciun, Revelion). Sunt uşor de preparat şi se servesc cu un vin cu puternică textură de trufe sau de […]

Frigarui

Reteta zilei: Frigarui

Aproape oricine ştie ca succesul unui picnic este asigurat de frigărui si mititei. Dacă micii nu-s agreaţi însă de toată lumea, frigăruile reuşesc sa întrunească aprecieri aproape generale. Ele reunesc savoarea şi aspectul pe un băţ, dar şi gustul deosebit şi amuzamentul preparării. Fiind versatile, frigăruile se pot servi atât la un prânz pretenţios, cât […]

Cordon Bleu

Reteta zilei: Cordon Bleu – reteta gustoasa

Cordon Bleu din: piept de pui, mustar, cascaval, sunca de praga, castraveti murati.  Cordon bleu este un preparat culinar originar din Franța, care a devenit popular în întreaga lume. Acesta constă într-un fel de mâncare format dintr-o felie de carne, de obicei pui sau vită, umplută cu brânză și șuncă, apoi trecută prin pesmet și prăjită. […]

Budinca de paste

Reteta zilei: Budinca de paste

Alternativa grozava a unei portii de gustare dulce, budinca de paste poate fi chiar o masa in sine: un mic- dejun sanatos sau o cina savuroasa. Poate te intereseaza si: Budinca de paste cu ton Budinca de paste cu pui si broccoli Budinca de paste cu branza si legume coapte   Ingrediente: O mână de […]

Varza calita cu orez si cartofi

Reteta zilei: Varza calita cu orez si cartofi

Varza calita cu orez si cartofi din: varza, orez, cartofi, carnati, bulion, oua, smantana, sare si piper.   Ingrediente: o varza 300 gr orez 6 cartofi 3-4 carnati bulion 3 oua 300 gr smantana sare piper     Mod de preparare: Varza se toaca, se pune la calit in ulei, se adauga putina apa si […]

Muschi de porc la cuptor

Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor

Muschi de porc la cuptor din: muschi de porc, bacon, usturoi, vin rosu, apa, ulei, cimbru, sare si piper.       Ingrediente: 1 kg muschi de porc 50 g bacon, taiat felii subtiri 2-3 graunte de usturoi, taiate felii subtiri 200 ml vin rosu 200 ml apa 50 ml ulei vegetal 1 lingurita cu […]

Muschi de porc cu unt si ciuperci

Reteta zilei: Muschi de porc cu unt de ciuperci

Muschi de porc cu unt de ciuperci din: file de muschi de porc, unt, usturoi, ciuperci, rozmarin, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 4 felii de muschi de porc 100 g unt 3 catei de usturoi 3 ciuperci 1 crenguta de rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul cu doi […]

Supa crema de ciuperci

Reteta zilei: Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci din: supa de pui, ciuperci, unt, coniac, faina, smantana, sare, piper, rozmarin si ulei de trufe negre.   Ingrediente: 6 cani supa de pui ciuperci uscate ciuperci proaspete 4 lg unt 1/4 ceasca coniac 2 lg faina 1/2 ceasca smantana sare piper frunze rozmarin ulei de trufe negre       […]

Prajitura cu Fanta

Reteta zilei: Prajitura cu Fanta

Prajitura cu fanta din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, branza dulce, zahar, margarina, fanta, budinca de vanilie si zahar. Ingrediente: Blat : 6 oua 6 linginguri zahar 100 ml ulei 6 linguri faina 1/2 praf de copt Crema 1: 1 kg branza dulce 200 gr zahar un pachet margarina Crema 2: 750 ml […]

Cotlete in vin rosu

Reteta zilei: Cotlete in vin rosu

O reteta delicioasa de cotlete in vin rosu din: cotlete cu os, praz, usturoi, morcov, vin rosu, foid e dafin, susan, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete cu os 1 fir de praz 1 capatana de usturoi 2 cani cu vin rosu 1 morcov 2 foi de dafin 2 lingurite cu susan 2-3 crengute […]

Cosulete aperitiv

Reteta zilei: Cosulete aperitiv

O reteta delicioasa de cosulete aperitiv din: aluat, ficat de pui, masline, ciuperci, ceapa, ardei, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: un pachet aluat pentru foietaj 500 gr ficat de pui fiert 200 gr masline feliate 300 gr ciuperci 2 cepe 1 ardei 1 legatura patrunjel 2 oua sare piper   Mod de preparare: Ciupercile, […]

Tort cu dulceata de gutui si frisca

Reteta zilei: Tort cu dulceata de gutui si frisca

O reteta delicioasa de tort cu dulceata de gutui si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de portocale, dulceata de gutui, budinca de vanilie, frisca, portocale si kiwi. Ingrediente: blat: 10 oua 10linguri zahar 10linguri faina esenta de portocale umplutura: 300gr dulceata de gutui 1 pachet budinca vanilie 500 ml frisca 2 portocale kiwi pentru […]

Sarmale

Reteta zilei: Sarmale

O reteta delicioasa de sarmale din: varza murata, carne de porc tocata, ceapa, orez, sare, piper si bulion.   Ingrediente:  5 verze murate 3.5 kg carne porc tocata 2 cepe 1 cana orez sare piper bulion     Mod de preparare: Se desface varza foaie cu foaie si se lasa in apa la desarat. Intre […]

Piftie

Reteta zilei: Piftie

O reteta delicioasa de piftie din: picioare porc, rasol porc, carne de porc, usturoi si sare. Ingrediente: 3 picioare porc 1 rasol porc 1 bucata de carne porc potrivita 3 capatani usturoi sare       Mod de preparare: Se spala foarte bine picioarele de porc, se indeparteaza resturile de par de pe sorici, se […]

Omleta umpluta cu ton

Reteta zilei: Omleta umpluta cu ton

O reteta simpla si delicioasa de omleta umpluta cu ton din: oua, ardei grasi, ton in ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente : 4 oua 2 ardei grasi 1 conserva de ton in ulei 2-3 linguri de ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Bati ouale, le condimentezi cu sare si piper si presari […]

Carnati de casa

Reteta zilei: Carnati de casa

O reteta delicioasa de carnati de casa din: spata de porc, mate de porc, sare, piper, condimente, cimbru, busuioc, chilli si usturoi. Ingrediente:  5-6 kg spata de porc mate de porc (~10 m) sare piper condimente pentru carnati cimbru busuioc chilli usturoi apa calduta   Mod de preparare : Se spala bine carnea de porc […]

Cotlete de porc cu carnati

Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati oltenesti, apa, malai, vin alb, amidon, cuisor, zahar, faina, scortisoara, boia iute, maghiran, cimbru, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 carnati oltenesti 1 ceasca apa 1 cana malai 1 cana vin alb 1 lingurita amidon 1 cuisor […]

Cocktail cu vin rosu si suc de clementine

Reteta zilei: Cocktail cu vin rosu si suc de clementine

Cocktail cu vin rosu si suc de clementine din: vin rosu, suc de clementine, gheata. Poate te intereseaza si: Cocktail cu rom alb si ghimbir How to make Singapore Sling Cocktail (VIDEO) Cocktailuri simple de vara Ingrediente:  1 sticla vin roșu 1 sticla suc de clementine gheață             Mod de […]

Pomana porcului in aluat

Reteta zilei: Pomana porcului in aluat

O reteta delicioasa de pomana porcului in aluat din: fleica de porc, slaninuta, ciuperci, vin alb, ulei, sare, faina, lapte si drojdie. Ingrediente: 500 g fleica de porc 150 g slaninuta 1 cutie ciuperci 1 cana vin alb ulei sare pentru aluat: 500 g faina 1 cana lapte 1 cub drojdie sare   Mod de […]

Sarmale fierte in vin

Reteta zilei: Sarmale fierte in vin

O reteta delicioasa de sarmale fierte in vin din: varza murata, carne tocata, ciolan afumat, ceapa, bulion, orez, vin alb, patrunjel verde, cimbru, untura, sare, piper si chimen. Poate te intereseaza si Sarmale cu carne de vita si bacon Ingrediente: 1 varza murata mare 800 g carne tocata amestec 500 g ciolan afumat 2 cepe […]

Cubuleţe de curcan pe pat de varză şi orez

Reteta zilei: Cubuleţe de curcan pe pat de varză şi orez

Cubulete de curcan pe pat de varza si orez din: piept de curcan, cuisoare, varza murata, orez, ceapa, supa de legume, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, rosii, ardei gras, sare si piper.   Ingrediente: 600 g piept de curcan 50 g cuisoare 500 g varza murata 200 g orez 1 ceapa 500 ml supa […]

Lebar ardelenesc

Reteta zilei: Lebar ardelenesc

Lebar ardelenesc din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe de piper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Lebarul este un tip de cârnat tradițional românesc, care este de obicei făcut din carne de porc, grăsime, usturoi, sare și alte condimente. Este similar cu cârnații de […]

Ghiveci de peste

Reteta zilei: Ghiveci de peste

O reteta delicioasa de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina, patrunjel, rosii, fasole verde, ceapa, masline si verdeata.   Ingrediente: 1 peste de 800 g 1 morcov 1 radacine de telina 1 radacina patrunjel 7 rosii 1 ceapa 200 g fasole verde 18 masline verdeata   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl tai […]

Piftie cu afumatura

Reteta zilei: Piftie cu afumatura

O reteta delicioasa de piftie cu afumatura din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat de porc, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, usturoi, boabe de piper, coriandru si sare. Ingrediente: 1 ureche de porc 1 kg carne macra 1 ciolan afumat de porc 1 genunchi de vita […]

Curcan pe varză acră

Reteta zilei: Curcan pe varză acră

O retetea simpla si delicioasa de curcan pe varza acra din: varza murata, slanina, sare, piper, frunza de dafin si curcan. Ingrediente: 1 varză murată 250 g slănină sare piper 1 frunză dafin 1 curcan potrivit ca mărime   Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt ca pe tăiţei şi o amesteci cu feliuţe […]

Ciorbă de varză murată si cârnati afumaţi

Reteta zilei: Ciorbă de varză murată si cârnati afumaţi

O reteta delicioasa de ciorba de varza murata si carnati afumati din: varza murata, carnati afumati, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ulei, bulion, smantana, zeama de varza, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 cană de varză murată tocată 500 g cârnaţi afumaţi 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 4 linguri de […]

Piftie de porc

Reteta zilei: Piftie de porc

O reteta delicioasa de piftie de porc din: cap de porc, carne macra, picioare de porc, frunza de dafin, usturoi, sare, boabe de piper si ceapa. Ingrediente: 1/2 cap de porc 250 g carne macră 4 picioare de porc 1 frunză dafin 5-6 căţei de usturoi sare boabe de piper 1 ceapă mare   Mod […]

Salata de creveti cu castraveti si busuioc

Reteta zilei: Salata de creveti cu castraveti si busuioc

Salata de creveti cu castraveti si busuioc din: castravete, creveti, busuioc, nectar de agave, suc de lamaie, sos de peste, sos de chili, sare. Ingrediente:  1 castravete lung 500gr creveți fierti, decorticati 1/2 cana busuioc tocat Ingrediente dressing: 1 lingura nectar de agave 2 linguri suc de lămâie 2 lingurite sos de pește 2 lingurite […]