Cosulete cu pere

Reteta zilei: Cosulete cu pere

O reteta delicioasa de cosulete cu pere din: foietaj, pere, zahar brun si un ou. Ingrediente: un pachet foietaj 2 pere zahar brun 1 ou         Mod de preparare: Perele se spala si se taie in felii groase. Foaia de aluat se taie in patratele. Fiecare patratel se decupeaza la doua colturi […]

Cozonac auriu

Reteta zilei: Cozonac auriu

O reteta delicioasa de cozonac auriu din: galbenusuri, zahar pudra, faina, ulei, zahar vanilat, drojdie, rom, coaja de lamaie si lapte. Ingrediente: 6 galbenusuri 100 g zahar pudra 1 kg faina 150 ml ulei 1 plic zahar vanilat drojdie proaspata cat o nuca cateva picaturi de rom coaja rasa de la o lamaie 500 ml […]

Salata de broccoli cu ardei gras

Reteta zilei: Salata de broccoli cu ardei gras

O reteta simpla si delicioasa de salata de broccoli cu ardei gras din: broccoli, ardei gras, ulei, rosie, ciuperci, otet, sare si piper. Ingrediente: 150 g broccoli 1 ardei gras rosu 1 lingura ulei 1 rosie 75 g ciuperci 1 lingura otet sare piper   Mod de preparare: Speli broccoli, il tai marunt si il […]

Creveti aromaţi

Reteta zilei: Creveti aromaţi

O reteta delicioasa de creveti aromati din: creveti, ceapa, rosii, ghimbir, usturoi, tumernic, coriandru, nuca de cocos, ardei iute, patrunjel verde, lamaie, otet balsamic, ulei si sare. Ingrediente: 200 g creveti sau cocktail de fructe de mare 2 cepe 400 g rosii tocate 1 lingurita cu ghimbir ras 4 catei de usturoi 1/2 lingurita cu […]

Tarta cu dovleac si miere

Reteta zilei: Tarta cu dovleac si miere

O reteta delicioasa de tarta cu dovleac si miere din: pulpa de dovleac, miere, oua, faina, frisca si o pastaie de vanilie. Ingrediente: 500 g pulpă de dovleac 125 g miere 2 ouă medii 60 g făină 150 ml frişcă lichidă 1 păstaie de vanilie (doar seminţele) Mod de preparare: Curaţam dovleacul şi tăiem pulpa […]

Somon cu sos de dovleac şi ghimbir

Reteta zilei: Somon cu sos de dovleac şi ghimbir

O reteta delicioasa de somon cu sos de dovleac si ghimbir din: felii de somon, pulpa de dovleac, ulei de floarea soarelui, vin alb demisec, smantana, otet de mere, zahar, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de somon 300 g pulpa de dovleac 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui 1/2 pahar cu apa […]

Legume in aluat

Reteta zilei: Legume in aluat

Legume in aluat din: cartofi, dovlecel, morcovi, ciuperci, ceapa, menta, faina, apa, bicarbonat, ulei, lamaie si sare.   Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 2 morcovi 4 ciuperci 1 ceapa menta pentru aluat: 500 g faina 100 ml apa 1 lingurita cu bicarbonat 2 linguri cu ulei 1/2 lamaie sare   Mod de preparare: Curata cartofii, […]

Crema de dovleac cu quenelles de ricotta

Reteta zilei: Crema de dovleac cu quenelles de ricotta

O reteta delicioasa de crema de dovleac cu quenelles de ricotta din: pulpa de dovleac, cartof, unt, ceapa, usturoi, supa vegetala, sare, ricotta, busuioc, menta, maghiran si sare. Quenelles sunt o specialitate franţuzească, care se prepară din cartofi, peşte, carne sau brânză, amestecate cu ou şi făină. Se fierb 2-3 minute şi se servesc calde. […]

Crochete de dovleac cu parmezan

Reteta zilei: Crochete de dovleac cu parmezan si cartofi

O reteta delicioasa de crochete de dovleac cu parmezan si cartofi din: pulpa de dovleac, cartofi, oua, parmezan, pesmet, patrunjel, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 250 g pulpă de dovleac 200 g cartofi 3 ouă 3 linguri cu parmezan/caşcaval ras pesmet pătrunjel sare piper făină ulei Mod de preparare: Punem cartofii la fiert in […]

Salata orientala

Reteta zilei: Salata orientala

O reteta delicioasa de salata orientala din: cartofi, oua, castraveti murati, ceapa rosie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 8 cartofi 7 oua 10 castraveti murati 2 cepe rosii ulei de masline sare       Mod de preparare: Se spala si se pun la fiert cartofii in coaja. Se fierb la foc mic aproximativ […]

Burek cu carne de miel si vita

Reteta zilei: Burek cu varza

O reteta delicioasa de burek cu varza din: foi de placinta, varza, ardei capia, ceapa, morcovi, seminte de chimen, chimen, seminte de marar, ulei si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 varza potrivita 4 ardei capia 2 cepe 2 morcovi 1 lingurita cu seminte de chimen 1 lingurita cu chimen macinat 1 lingurita […]

Prajitura cu dovleac si portocale

Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si portocale

O reteta delicioasa de prajitura cu dovleac si portocale din: dovleac, faina, coaja de portocala, portocala, stafide, ulei de masline, scortisoara, cuisor, praf de copt, miere, susan si sare. Ingrediente: 500 g dovleac placintar 3 cesti cu faina 2 linguri cu coaja de portocala glasata 1 portocala 100 g stafide 1 cescuta cu ulei de […]

Musaca de naut

Reteta zilei: Musaca de naut

O reteta delicioasa de musaca de naut din: naut, cartofi, vinete, ceapa, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  1 cutei de naut 3 cartofi 1-2 vinete 2 cepe 1 lingura cu pesmet ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii mai groase şi rumeneşte-i în ulei. Separat, […]

Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si smantana

Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si smantana

Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si smantana din: piept de pui, ciuperci,c astraveti murati, smantana, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 borcane ciuperci intregi 7 castraveti murati 500 g smantana 20% grasime 2 legaturi patrunjel sare piper     Mod de preparare: Se fierbe pieptul de pui […]

Tort cu fructe

Reteta zilei: Tort cu fructe

O reteta delicioasa de tort cu fructe din: aluat, unt, sare, faina, oua, amidon, praf de copt, zahar, baton de vanilie, suc de mere, coaja de lamaie, prune, praf de budinca de vanilie, lapte, gelatina, lichior de alune si frisca. Poate te intereseaza si Cum se prepara Tort de ciocolată Ingrediente: blat şi gogoşele: 1 […]

Stiuca umpluta

Reteta zilei: Stiuca umpluta

O reteta delicioasa de stiuca umpluta din: stiuca, oua, ceapa, miez de rosii, sare, piper, miez de paine, scrumbie afumata, patrunjel, usutroi, marar, untdelemn, morcov, vin alb, ceapa, bulion de rosii, zeama rosii si supa de peste. Ingrediente: 1 stiuca de vreo 2 kile 3 oua 1 ceapa 150 g miez de rosii sare, piper […]

Paste si conopida cu branza

Reteta zilei: Paste si conopida cu branza

O reteta delicioasa si gustoasa de Paste si conopida cu branza din conopida, branza cheddar, parmezan, paste diferite, iaurt degresat, lapte degresat, praf de usturoi, cimbru uscat, sare si piper negru. Ingrediente: 1/2 conopida branza cheddar parmezan diferite paste 1 cana iaurt degresat 2 linguri lapte degresat 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru […]

Salata de linte cu mozzarella si bacon

Reteta zilei: Salata de linte cu mozzarella si bacon

O reteta de salata de linte cu mozzarella si bacon delicioasa si gustoasa din linte, apa, sare, piper, ulei de masline, otet, ceapa, busuioc, bacon si mozzarella. Ingrediente:  1 ¼ cani linte verde 4 cani apa sare piper negru 3 linguri ulei masline ¼ cana otet de vin rosu 2 linguri ceapa toccata 4 linguri […]

Salata cu ciuperci si piept de pui

Reteta zilei: Salata cu ciuperci si piept de pui

O reteta delicioasa de salata cu ciuperci si piept de pui din: piept de pui, ciuperci, ardei, marar, maioneza, smantana, mustar, usturoi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600g piept de pui 800g ciuperci 2 ardei 2 legaturi marar 5 linguri maioneza, care se prepara ca aici 2 linguri smantana 2 linguri mustar 2 […]

Pizza ca la mama acasa

Reteta zilei: Pizza ca la mama acasa

O reteta de pizza ca la mama acasa din: faina, ou, apa, drojdie uscata, sare, ulei de masline, muschi file, salam de porc, salam rustic, ciuperci, carnaciori, sos de pizza, cascaval, sare si piper.   Ingrediente: pentru blat:  500 g faina 1 ou 1 cana de apa 1 plic drojdie uscata sare 3 lg ulei […]

Terina de pui cu prosciutto

Reteta zilei: Terină de pui şi praz învelită în prosciutto

O reteta delicioasa de terina de pui si praz invelita in prosciutto din: praz, ulei de masline, ciuperci, usturoi, cimrbu, gelatina, supa de pui, prosciutto, carne de pui, patrunjel, salata si pere. Poate te intereseaza si: Terina de peste cu spanac si smantana Terina cu ou, mazare si gogosari Terina de branza cu ceapa si […]

Prajitura Opera

Reteta zilei: Prajitura Opera

O reteta delicioasa de Prajitura Opera din: lapte, zahar, galbenusuri, esenta de vanilie, gelatina, ciocolata amaruie, smantana, nes, unt, galbenusuri si smantana. Ingrediente: pentru crema bavareza: 240 ml lapte 90 g zahar 3 galbenusuri 1 fiola esenta de vanilie 5 g gelatina 70 g ciocolata amaruie 360 ml smantana pentru frisca crema de cafea: 250 […]

Gulaş la ceaun

Reteta zilei: Gulaş la ceaun

Gulas la ceaun din: ciolan, ceapa, boia de ardei, bulion, cartofi, morcovi, patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel, faina, gris si 1 ou.   Ingrediente: 1 ciolan de 2,5 kg 8 cepe medii 1 lingura cu varg de boia de ardei dulce 2 linguri pasta de ardei rosu 1 bulion 2 kg cartofi […]

Oua umplute cu smantana

Reteta zilei: Oua umplute cu smantana

O reteta simpla si delicioasa perfecta pentru un aperitiv delicios de oua umplute cu smantana din: oua, pateu, smantana, masline, ardei morcov, mustar, marar, sare si piper. Ingrediente: 8-10 oua o cutie pateu o cana smantana masline 1 ardei 1 morcov mustar o legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Ouale se fierb […]

Tocanita de vitel

Reteta zilei: Tocanita de vitel

O reteta delicioasa de tocana de vitel din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare.    Ingrediente: 4 bucati ceafa de vitel frunze de telina 2 ardei capia 1 ardei galben 3 cepe 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 capatana […]

Tocanita de pui cu ciuperci si rosii

Reteta zilei: Tocanita de pui cu ciuperci si rosii

Tocanita de pui cu ciuperci si rosii din: pulpe superioare de pui, ciuperci, ceapa, ardei rgas rosu, ardei gras galben, usturoi, suc de rosii, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 6-8 pulpe superioare de pui 3 borcane  ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 capatana usturoi suc de rosii patrunjel […]

Salata de cruditati cu ton

Reteta zilei: Salata de cruditati cu ton

Salata de cruditati cu ton din: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei iute, ardei gras rosu, frunze de salata verde, usturoi, ton, zeama de lamaie, sare si patrunjel.   Ingrediente:  2 rosii 2 castraveti 3 fire ceapa verde 2 ardei iuti ½ ardei gras rosu cateva frunze de salata verde 5-6 catei de usturoi 1 cutie […]

Mancare de conopida cu carne de pui

Reteta zilei: Mancare de conopida cu carne de pui

Mancare de conopida cu carne de pui din: pulpe de pui, conopida, bulion, sare si piper.   Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 conopida potrivita Bulion Sare Piper       Mod de preparare: Se spala bine carnea de pui si se pune la fiert pentru a putea arunca prima apa. Conopida se desface buchetele […]

Gratar mixt cu mujdei de usturoi

Reteta zilei: Gratar mixt cu mujdei de usturoi

Gratar mixt cu mujdei de usturoi din: piept de porc, ceafa de porc, pulpe de pui, usturoi, ulei, iaurt, sare si piper. Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum […]

Ostropel de dovlecei

Reteta zilei: Ostropel de dovlecei

O reteta delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel verde si faina. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 căpăţână usturoi 1 ceapă tocată 2 linguri pastă de tomate 100 ml ulei sare pătrunjel verde tocat 2 linguri făină     Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai […]

Dulceata de gutui

Reteta zilei: Dulceata de gutui

Dulceata de gutui din: gutui, fructoza, apa si zeama de lamaie. Gutuile, fructe de sezon, sunt renumite nu doar pentru savoarea lor, ci și pentru conținutul ridicat de vitamine și antioxidanți, fiind o alegere sănătoasă pentru preparatele de conserve. Procesul de preparare a dulceței de gutui implică gătirea fructelor cu zahăr, adesea aromatizată cu scorțișoară […]

Dovlecei umpluti

Reteta zilei: Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti din: pulpa de porc, ceapa, sare, piper, dovlecei, bulion si smantana. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara grasime 1 ceapa sare piper 5 dovlecei bulion smantana       Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se amesteca cu ceapa toccata,sare si piper. Dovlecei se curate de coaja,se spala bine , […]