Tort cu gris

Reteta zilei: Tort cu gris

O reteta delicioasa de tort cu gris din: lapte, oua, bicarbonat, nuca, smantana, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 cană lapte fierbinte 2 ouă 1 linguriţă bicarbonat cremă: 1 cană nucă măcinată 1 cană smântână 2-3 linguri zahăr pudră frişcă   Mod de preparare: Pui într-un castron ingredientele: zahăr, griş, nucă, lapte; le amesteci şi […]

Chec cu mere

Reteta zilei: Chec cu mere

Chec cu mere din: mere, faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, oua, ulei, iaurt, suc si coaja de portocala, esenta de vanilie si scortisoara.   Ingrediente: 4 mere mari 3 cani faina 1 cana zahar 2 lingurite praf de copt 1 lingurita bicarbonat 3 oua 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt sucul si coaja rasa […]

Clatite cu dulceata de prune si gutui

Reteta zilei: Clatite cu dulceata de prune si gutui

Clatite cu dulceata de prune si gutui din: faina, lapte, apa minerala, oua, sare, dulceata de prune, dulceata de gutui si ulei.   Ingrediente:  ½ kg faina 1 kg lapte 1 pahar apa minerala 2 oua sare dulceata de prune dulceata de gutui ulei     Mod de preparare: Se amesteca faina cu laptele,apa minerala […]

Ficat de porc cu fasole galbena si telina

Reteta zilei: Ficat de porc cu fasole galbena si telina

Ficat de porc cu fasole galbena si telina din: ficat de porc, fasole galbena, telina, ardei, ceapa, vin rosu, marar, sare si piper.   Ingrediente: 700 g ficat de porc 500 g fasole galbena 2 teline mici 2 ardei 2 cepe 1 pahar vin rosu marar sare piper     Mod de preparare: Ficatul se […]

Ouă în sos de rosii

Reteta zilei: Ouă în sos de rosii

Oua in sos de rosii din: ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, apa, boia dulce, piper, sare, oua si ulei. Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ardei gras mare 4 catei de usturoi 2 conserve rosii sau 600 rosii proaspete 1/2 cana apa 1 lingura rasa boia dulce 1/4 lingurita piper sare 6 oua 4 linguri ulei […]

Mancare de mazare cu carne de porc si praz

Reteta zilei: Mancare de mazare cu carne de porc si praz

Mancare de mazare cu carne de porc si praz din: carne de porc, mazare, ardei, morcov, praz, suc de rosii, vin alb, apa, sare si piper.   Inrgediente: 700g carne de porc 500g mazare 3 ardei 1 morcov 2 fire praz 1 pahar suc de rosii 1 pahar vin alb 1-2 pahare apa sare piper […]

Ciorba de fasole

Reteta zilei: Ciorba de fasole

Ciorba de fasole din: fasole uscata, ardei gras, ceapa, telina, miez de dovlecel, bulion si patrunjel.   Ingrediente: ½ kg fasole uscata 1 ardei gras rosu 1 ceapa ½ telina miez de dovlecel bulion patrunjel     Mod de preparare: Se spala fasolea si se pune la fiert. Se curate si se taie legumele. Prima […]

Castraveti in saramura

Reteta zilei: Castraveti in saramura

O reteta de castraveti in saramura din: castraveti, hrean, marar uscat, frunze de telina, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, mix pentru muraturi si usturoi. Ingrediente: 12 kg castraveti hrean marar uscat frunze de telina sare grunjoasa boabe de piper boabe de mustar mix pt muraturi usturoi     Mod de preparare: Se […]

Ciorba de pui cu rosii

Reteta zilei: Ciorba de pui cu rosii

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de pui cu rosii din: pui, morcov, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ardei gras, bors, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 pui (sau 500 g măruntaie de pui) 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 kg roşii 1 ardei gras bors dupa gust sare piper pătrunjel verde […]

Zacusca

Reteta zilei: Zacusca

Zacusca din: ceapa, gogosari, vinete, piper, foi de dafin, ulei, bulion si sare.   Ingrediente: 2 kg ceapă 6 kg gogoşari 3 kg vinete (coapte) piper boabe foi de dafin 1-1/2 l ulei 1 kg bulion puţină sare     Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai în 4 şi o dai prin […]

Pepene galben murat

Reteta zilei: Pepene galben murat

Pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben, scortisoara, cuisoare, piper si zahar.   Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr   Mod de preparare: Amesteci oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele în a- mestecul […]

Carnaciori in cuib

Reteta zilei: Carnaciori in cuib

Carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei, piper si sare.   Ingrediente: 8 cârnăciori de porc 500 ml supă de carne 300 ml lapte 2 cepe 100 g făină + 1 lingură cu făină 1 ou 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurita cu […]

Ficăţei de pui cu dovleac

Reteta zilei: Ficatei de pui cu dovlecel pane

Ficatei de pui cu dovlecel pane din: ficatei de pui, dovlecei, faina, branza topita, masline, sare si piper.   Ingrediente: 500gr ficatei pui 2 dovlecei 2 oua 2 linguri faina branza topita masline fara samburi sare piper Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele. Ouale se bat si se amesteca cu […]

Rulada de cartofi

Reteta zilei: Rulada de cartofi

O reteta delicioasa de rulada de cartofi din: cartofi, unt, pesmet, oua, sare, salam, cimbru, busuioc si oua. Ingrediente: un kilogram cartofi 70 g unt 3-4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri făină) 3 ouă sare 300 g salam foarte uscat cimbru şi busuioc uscat 2 ouă pentru uns   Mod de preparare: Se spală cartofii […]

Salata de conopida

Reteta zilei: Salata de conopida

Salata de conopida din: conopida, maioneza, smantana, mustar, usturoi, sare, piper si boia dulce.     Ingrediente: o conopida 7 linguri maioneza 5 linguri smantana 2 linguri mustar usturoi sare piper boia dulce   Mod de preparare: Conopida se rupe in buchetele si se fierbe. Dupa ce s-a inmuiat, se paseaza cu furculita. Se adauga […]

Omleta cu carnati, gogosari si rosii

Reteta zilei: Omleta cu carnati, gogosari si rosii

O reteta delicioasa de omleta cu carnati, gogosari si rosii din: oua, carnati, ceapa, gogosari, rosii, sare, piper si ulei. Ingrediente: oua carnati ceapa gogosari rosii sare piper ulei     Mod de preparare: Ceapa si carnati se taie si se pun la calit in tigaia incinsa. Intre timp se bat ouale bine si se […]

Chec de ciuperci

Reteta zilei: Chec de ciuperci

O reteta simpla si delicioasa de chec cu ciuperci din: ceapa verde, ciuperci, oua, faina, smantana, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 legaturi ceapa verde 2 cutii ciuperci 5 oua 5 linguri faina 5 linguri cu smantana 1 legatura marar verde 3 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşti în […]

Reteta zilei: Vitel cu vinete si ardei gras

Vitel cu vinete si ardei gras din: spata de vitel, vanata, ceapa rosie, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ulei, vin alb sec, marar, sare si piper.   Ingrediente: 300 g spata de vitel 1 vanata mare 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde […]

Snitel intepat

Reteta zilei: Snitel intepat

O reteta delicioasa de snitel intepat din: carne de porc, ciuperci, bacon, salata verde, ou, pesmet si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de porc slaba (piept de pui sau carne de vitel) 200 g ciuperci proaspete cu palarie mare 150 g bacon salata verde 1 ou pesmet asezonat: la 4 linguri de pesmet, adaugi […]

Biban la tigaie cu broccoli

Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâie

O reteta delicioasa de biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere, ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri, de 140g fiecare un broccoli mic o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere mici 6 anşoa, mărunţite o lămâie     […]

Dulceata de gogonele

Reteta zilei: Dulceata de gogonele

O reteta delicioasa de dulceata de gogonele din: gogonele, apa, otet, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 l apa 300 ml otet pentru sirop: 1 kg zahar 500 ml apa 1 lamaie   Mod de preparare: Alege gogonele nu prea mari. Spala-le si pune-le la fiert in 2 l de apa cu otet […]

Dulceata de prune

Reteta zilei: Dulceata de prune

O reteta delicioasa de tarta de dulceata de prune din: prune, zahar, apa, nuci si baton de vanilie. Ingrediente: 2 kg prune 3 kg zahar 300 ml apa 400 g nuci 1 baton de vanilie     Mod de preparare: Pune nucile să se rumenească într-o tigaie neunsă. După ce s-au răcorit, freacă-le între palme […]

Tort

Reteta zilei: Tort

O reteta delicioasa de tort din: oua, zahar, sare, miez de baton de vanilie, coaja de lamaie, faina, praf de copt, foi de gelatina, crema de branza de vaci, zahar fin, suc si coaja de lamaie, lapte, zmeura, frisca, caise, zahar si boabe de zmeura. Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr sare miezul de la […]

Dulceata de pepene galben

Reteta zilei: Dulceata de pepene galben

O reteta delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, fistic, ghimbir si pectina. Ingrediente: 1 pepene galben (circa 1,5 kg) 1 kg zahar 100 g fistic 50 g ghimbir proaspat 1 lingurita cu pectina     Mod de preparare: Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, […]

Mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine

Reteta zilei: Mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine

Mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine din: pui, rosii, usturoi, ciuperci, vin alb, pasta de ardei iute, foi de dafin, sare si ulei de masline.     Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 4 rosii 5 catei de usturoi 400-500 g ciuperci (proaspete sau la borcan) 1 ½  pahar […]

Peste in sos tomat

Reteta zilei: Peste in sos tomat

Peste in sos tomat din: peste, ulei de masline, otet de vin rosu, ceapa, foi de dafin, sos de rosii, apa, sare, piper si boia iute. Poate te intereseaza si: Peste spada la gratar cu sparanghel si capere Peste la cuptor cu salata in tortilla Peste la cuptor cu dovlecel si ardei gras   Ingrediente: […]

Ratatouille

Reteta zilei: Ratatouille

O reteta delicioasa de ratatouille pentru iarna din: ciuperci, vanata, praz, gogosari, condimente, sare si ulei. Poate te intereseaza si: Ratatouille cu rosii uscate, dovlecel si vinete Cum se prepara Ratatouille (VIDEO) Ratatouille cu usturoi   Ingrediente: picioruse de ciuperci 1 vanata 2 gogosari 1/2 fir de praz 1 morcov 1 lingurita condimente sare ulei […]

Oua de prepelita in aluat

Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat

O reteta delicioasa de oua de prepelita in aluat din: aluat de foietaj, oua de prepelita, ou, bacon, cascaval, masline si ulei. Ingrediente: 400 gr aluat de foietaj 12 ouă de prepeliţă 1 ou 100 gr bacon 50 gr caşcaval 50 gr măsline verzi 10 ml ulei   Mod de preparare: Aluatul se dezgheaţă, apoi […]

Praz umplut

Reteta zilei: Praz umplut

O reteta de praz umplut din: morcovi, ardei iuti, praz, usturoi, apa, sare, foi  de dafin si otet. Ingrediente: 15 morcovi 12 ardei iuti 2 fire de praz 4-5 catei de usturoi 2 l apa 2 linguri cu sare 2 foi de dafin 1 lingurita otet   Mod de preparare: Alege morcovi cât mai tineri […]

Suc de rosii

Reteta zilei: Suc de rosii

Suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, aspirina. Este un preparat sanatos, nu contine conservanti, practic pentru perioada iernii si ideal pentru orice mancare. Sucul de roșii preparat din roșii proaspete, sare grunjoasă și aspirină este o rețetă tradițională și eficientă pentru conservarea gustului și nutrienților roșiilor pe durata iernii. Acest preparat, cunoscut pentru simplitatea […]

Quiche cu ceapă şi vin

Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin

O reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 gr faină 200 gr telemea de oaie 100 ml lapte 50 gr unt 1 ou 200 gr vinete 200 gr ceapă 100 gr roşii 100 […]

Deliciu cu zmeură şi bezea

Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea

O reteta delicioasa de deliciu cu zmeura si bezea din: zmeura, faina, unt, zahar pudra, fructe de padure, topping de zmeura si oua. Ingrediente: 200 gr zmeură 350 gr făină 100 gr unt 100 gr zahăr pudră 50 gr dulceaţă de fructe de pădure 50 ml topping de zmeură 4 ouă     Mod de […]