Ciuperci cu mere si struguri

Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)

O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3 mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu zahăr 1 linguriţă cu […]

Vinete la grătar, marinate cu busuioc

Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc

O reteta de vinete la gratar, marinate cu busuioc din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. O reteta delicioase care care combina gusturile intr-un mod delicioas. Cui nu-i place iuteala poate pune cat mai putin ardei iute si usturoi. Ingrediente: 2 -3 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin […]

Tartă cu caşcaval şi pere

Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pere

O reteta delicioasa de tarta cu cascaval si pere din: aluat de foietaj, pere, bacon, cascaval, ceapa, vin rosu, ulei si baza pentru mancaruri. Ingrediente: 200 gr aluat de foietaj 400 gr pere 150 gr bacon 100 gr caşcaval 100 gr ceapă 50 ml vin roşu 30 ml ulei 10 gr bază pentru mâncăruri   […]

Tort cu rom si fructe

Reteta zilei: Tort cu rom si fructe

O reteta delicioasa de tort cu rom si fructe din: fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, oua, ulei de floarea soarelui, baton de vanilie, gelatina alba, menta, oua, suc de maracuja, lapte de cocos, rom alb, unt, frisca, pepene verde, pepene galben si fruct de maracuja. Ingrediente: 100 g fulgi de cocos 30 […]

Iceberg cu ciocolată

Reteta zilei: Iceberg cu ciocolată

O reteta delicioasa de iceberg de ciocolata din: fursecuri cu ciocolata, unt, ciocolata alba, branza de vaci, zahar, cacao, oua, frisca, gelatina si jeleu transparent. Ingrediente: 400 gr fursecuri cu ciocolată 100 gr unt 150 gr ciocolată albă 200 gr brânză de vaci 50 gr zahăr 10 gr cacao 2 ouă 100 gr frişcă 1 […]

Fursecuri cu nuci

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci

O reteta delicioasa de fursecuri cu nuci din: miez de nuca, unt, zahar pudra, faina, oua, zahar vanilat, ciocolata menaj si sare. Ingrediente: 200 gr miez de nucă 200 gr unt 100 gr zahăr pudră 300 gr făină 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 50 gr ciocolată menaj 5 gr sare     Mod de […]

Gogosari umpluti cu vinete

Reteta zilei: Gogosari umpluti cu vinete

O reteta delicioasa de gogosari umpluti cu vinete din: gogosari, vinete, telina, usturoi, otet, apa, zahar, sare de mare, boabe de piper si amestec de condimente.   Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 kg vinete 1 ţelină cu tot cu frunze 1 căpăţână de usturoi 1 l oţet 3 l apă 1 lingură cu zahăr 1 […]

Chutney de dovlecei

Reteta zilei: Chutney de dovlecei

O reteta delicioasa de chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 cepe mari 4 roşii potrivite, coapte bine 3-4 dovlecei potriviţi (cei mari sunt aţoşi) 2 mere creţeşti (mai acrişoare) 250 g zahăr tos 300 ml […]

Chec cu pere

Reteta zilei: Chec cu pere

O reteta delicioasa de chec cu pere din: oua, unt, faina, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si pere. Ingrediente: 6 oua 200 g unt 400 g faina 500 g zahar 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingura zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie 4 […]

Chutney de ceapa

Reteta zilei: Chutney de ceapa

O reteta delicioasa de Chutney de ceapa din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara. Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară   Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie […]

Sos Chutney de rosii

Reteta zilei: Sos Chutney de rosii

O reteta de sos chutney de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, sare, otet alb, zahar, seminte de mustar, faina, boia, curcuma si apa. Chutney denumeste un sos (pasta) picant ce acompaniaza un fel principal de mancare. Se potriveste foarte bine cu legume ori carne de porc, vita sau pui, dar si cu branza. Are […]

Ficăţei de pui la capac

Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ceapa

O reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ceapa din: ficatei de pui, zahar, ceapa, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: ficatei de pui zahar ceapa un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean       Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece si curata. Se acopera […]

Pui cu ciuperci si sos gorgonzola

Reteta zilei: Pui cu ciuperci in sos gorgonzola

Pui cu ciuperci in sos gorgonzola din: piept de pui, ciuperci, gorgonzola, smantana, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 400 g piept de pui 500 g ciuperci pleurotus 150 g gorgonzola 150 ml smantana de gatit 1 ceapa 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod […]

Ficatei de pui caramelizati cu ardei iute

Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ardei iute

O reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ardei iute din: ficatei de pui, zahar, ardei iute, piper, sare si frunze de patrunjel. Ingrediente: ficatei de pui zahar ardei iute un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean     Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece […]

Paste montignac

Reteta zilei: Paste montignac

O reteta de paste mantignac din: paste montignac, ciuperci, rosii, fasole rosie, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, busuioc, rozmarin, pasta de ardei iute, ulei de masline si bulion. Un preparat simplu care poate fi mancat atat in faza I, cat si in faza a II-a a Dietei Montignac.     Ingrediente: 1 punga paste montignac […]

Snitele din piept de pui

Reteta zilei: Snitele din piept de pui

O reteta simpla si delicioasa de snitele din piept de pui din: piept de pui dezosat, oua, faina, sare, piper si ulei.   Ingrediente: 2.5 kg piept de pui dezosat 10 oua 100 g faina sare piper ulei   Mod de preparare: Se spala si se portioneaza pieptul de pui. Oualele se bat ca pentru […]

Tortellini Philadelphia

Reteta zilei: Tortellini Philadelphia

O reteta delicioasa de tortellini philadelphia din: paste tortellini, branza philadelphia, usturoi, sare, piper si verdeata. Este o reteta sigura pentru o cina rapida si delicioasa!   Ingrediente: o cana de paste tortellini; o cutie 200 g branza Philadelphia; doi catei de usturoi; sare, piper si verdeata dupa gust.     Mod de preparare: Se […]

Cruşon de pepene galben

Reteta zilei: Cruşon de pepene galben

Cruşon de pepene galben din: pepene galben, zahar, rom, vin alb si sifon. Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin alb sifon   Mod de preparare: Tai pepenele galben, spălat şi curăţat, în cuburi mici, le pui într- un castron şi le presari cu zahăr. După […]

Ingheţată de pepene

Reteta zilei: Ingheţată de pepene

O reteta delicioasa de inghetata de pepene din: pepene galben, zahar, apa, miere, rom, iaurt, lapte, pepene rosu, fursecuri si frunze de menta. Ingrediente: pentru îngheţată: 1/2 pepene galben 150 g zahăr 150 ml apă 2 linguri miere 2 linguri rom 250 g iaurt 150 ml lapte pentru lichiorul de caramel: 100 g zahăr 50 […]

Pui in cinci culori

Reteta zilei: Pui in cinci culori

O reteta delicioasa de pui in cinci culori din: piept de pui, ardei capia, morcov, varza, telina, broccoli, sos de soia, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 3 ardei capia 1 morcov 1/4 varză mică 1 ţelină mică 3-4 buchete de broccoli 2 linguri sos de soia 5 căţei de […]

Chiftelute cu cuscus

Reteta zilei: Chiftelute cu cuscus

O reteta de chiftelute cu cuscus din: cuscus, mazare, ardei rosii, ceapa verde, dovlecel, marar, seminte de dovleac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 150 gcuşcuş 1 ceaşcă mazăre 2 ardei roşii 2 legături ceapă verde 1 dovlecel 1 legătură mărar 2 linguri seminţe de dovleac sare piper 250 ml ulei   Mod de preparare: Fierbi […]

Snitele din fasole pastai

Reteta zilei: Snitele din fasole pastai

O reteta de snitele din fasole pastai din: fasole, oua, faina, ulei, marar, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 500-600 g fasole fideluţă 2-3 ouă 2-3 linguri făină ulei mărar sare piper usturoi   Mod de preparare: Cureţi fasolea şi o rupi în bucăţi potrivite, apoi o pui la fiert în apă cu un praf de […]

Pilaf de dovlecei

Reteta zilei: Pilaf de dovlecei

O reteta de pilaf de dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, rosii, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 5 dovlecei tineri 3 cepe 250 g orez 3 roşii decojite sare piper 200 ml ulei verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, apăsând cu lama unui cuţit, în aşa fel încât sâ se cureţe doar […]

Vinete crocante

Reteta zilei: Vinete crocante

O reteta delicioasa de vinete crocante din: vinete, jambon, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 250 g jambon feliat 250 g caşcaval feliate ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Speli bine vinetele şi le .tai pe lun­gime, cam de 1 cm grosime. Să­rezi vinetele pe ambele părţi […]

Ciuperci cu masline

Reteta zilei: Ciuperci cu măsline

O reteta de ciuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion, masline, lamaie, vin, sare, piper si verdeata.   Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete 100 ml ulei 2 cepe 3 linguri bulion 200 g măsline 1 lămâie 300 ml vin sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Alegi ciupercile mici, le cureţi şi le tai […]

Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei

Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei

O reteta de cascaval de casa cu crenvrusti si ardei din: branza de vaci, branza de oi, crenvrusti, ardei gras, bicarbonat, lapte, margarina si oua. Ingrediente: 1,6 kg brânză de vaci 300 g brânză de oi sărată 2 crenvursti 1 ardei gras roşu 1 lingură bicarbonat, oţet 1,5 1 lapte 100 g margarină 2 ouă […]

Cuşcuş cu avocado

Reteta zilei: Cuşcuş cu avocado

O reteta de cus-cus cu avocado din: cuscus, ceapa, avocado, carne de pui, unt, marar sau patrunjel, sare, piper si coriandru.   Ingrediente: o cana de cus- cus o ceapa un fruct de avocado un morcov 1/2 kg carne de pui (piept dezosat) putin unt marar sau patrunjel sare piper coriandru   Mod de preparare: […]

Tartă americană cu fructe de padure

Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padure

O reteta de tarta america cu fructe de padure din: faina, sare, zahar, unt, ou, biscuiti, nuci sau alune, fructe de padure, coaja si suc de lamaie, oua, frisca, amidon. Ingrediente: 250 g făină sare 50 g zahăr 125 g unt 1 ou pentru cremă: 100 g biscuiţi 50 g nuci sau alune 600 g […]

Snitel vienez

Reteta zilei: Snitel vienez

O reteta delicioasa de snitel vienez din: carne de vitel, cascaval, oua, faina, pesmet si lamaie. Ingrediente: circa 1 kg carne de viţel (cotlete sau şniţele de porc) 150 g caşcaval 4 ouă 200 g făină 200 g pesmet 1 lămâie   Mod de preparare: Tai carnea de-a curmezişul fibre­lor în bucăţi mari şi subţiri. […]

Piept de rata cu piure de telina

Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelină

O reteta de piept de rata cu piure de telina din: piept de rata afumat, telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana, cartofi, telina, unt, sare si piper. Ingrediente: 350 g piept de raţă afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g fructe de pădure 20 ml […]

Tocanita sarbeasca cu usturoi

Reteta zilei: Tocăniţă sarbească

O reteta simpla si delicioasa de tocanita sarbeasca din: ceapa, vinete, dovlecel, fasole verde, rosii, condiment vegetal, patrunjel verde si usturoi. Ingrediente: 2 cepe 2 vinete coapte 1 dovlecel mic 200 g fasole verde 6 roşii condiment vegetal 1 legătură pătrunjel verde 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa julien, […]

Ciorbă de pui a la grec

Reteta zilei: Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare.   Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g smântână 2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe porumb 2-3 cartofi 1 ţelină mică […]