Sarlotă cu caise

Reteta zilei: Sarlotă cu caise

O reteta delicioasa de sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise. Ingrediente: 500 g ricotta 150 g zahar 40 g zahar vanilat 300 g gelatina granule 250 g frisca lichida 100 ml apa 160 g piscoturi felii de caise pentru decor   Mod de preparare: Puneti intr-un bol […]

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

O reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare. Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, vitamina A şi B şi este indicat în dietele […]

Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

O reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 ceapă 1 ceşcuţă cu vin alb 3 linguri cu smântână 2 linguri cu făină ulei de măsline nucşoară ienibahar […]

Pui cu grepfrut

Reteta zilei: Pui cu grepfrut

O reteta simpla de pui cu grepfrut din: piept de pui, grepfrut, vin alb, unt, ulei si alune caju. Ingrediente: 1 piept de pui 1 grepfrut 1 cană cu vin alb 1 lingură cu unt 1 lingură cu ulei 100 g alune caju     Mod de preparare: Spală pieptul de pui, taie-lîn două bucăţi, […]

Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

Peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte apreciată datorită gustului delicat.   Ingrediente: 4 fileuri peşte spadă 1 […]

Reteta zilei: Pui picant

O reteta de pui picant din: pulpe dezosate, ciuperci, rosii, ardei gras, vin, orez, salam uscat, usturoi, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate 6 ciuperci, 500 g roşii 1 ardei gras roşu 1 cană cu vin 1 ceşcuţă cu orez 100 g salam uscat picant 2 fire de usturoi 1 legătură de […]

Dorada cu legume in folie de aluminiu

Reteta zilei: Dorada cu legume in folie de aluminiu

O reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina, patrunjel, sare si ulei de masline. Timpul de coacere variază în funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât creşte şi timpul de coacere. Dorada este un peşte slab […]

Hamburger cu salată de rucola

Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola

O reteta delicioasa de hamburger cu salata de rucola din: fileuri de halibut, cascaval, pesmet, ou, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, rucola, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Peştele halibut este foarte sănătos, gustos şi bogat în proprietăţi nutritive. Este un peşte versatil care se pretează cu uşurinţă la diverse preparate. E […]

Chiftelute la cuptor cu sos

Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sos

O reteta de chiftelute la cuptor cu sos din: pulpa de porc slaba, marar, usturoi, oua, sare, piper si bulion. O reteta delicioasa.   Ingrediente: 1 kg pulpa de porc slaba 1 legatura marar 1 capatana usturoi 3 oua Sare Piper bulion   Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se toaca marunt mararul […]

Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castraveti

Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castraveti

O reteta de pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, chili, bulion, rosii si castraveti.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc aproximativ 2 kg 1 capatana usturoi sare piper chili bulion 3 rosii 4 castraveti Mod de preparare: Se cresteaza pulpa de porc, se sarea si pipereaza e ambele […]

Portofele surpriza

Reteta zilei: Portofele surpriza

O reteta simpla si delicioasa de portofele surpriza din: piept de pui, sunca, branza telemea, unt, cimbrisor si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 400 g sunca 150 g branza telemea 100 g unt 1 crenguta cimbrisor piper   Mod de preparare: Intr-un castron, pune brânza telemea, untul, usturoiul, cimbrişorul şi un praf de piper. […]

Cod in sos de lamaie si menta

Reteta zilei: Cod in sos de lamaie si menta

O reteta simpla si delicioasa de cod in sos de lamaie si menta din: fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare si piper rosu marinat.   Ingrediente: 300 g fileuri de cod 3-4 linguri cu ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă rasă cu amidon 50 ml apă 2 crenguţe […]

Prajitura la minut

Reteta zilei: Prajitura la minut

O reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de portocala glasata. Ingrediente: 2 foi de blat de pandispan 2 foi de napolitana 1 plic cu praf pentru crema de vanilie […]

Biscuiti fragezi cu anason

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason

O reteta simpla si delcioasa de bisuciti fragezi cu anason din: zahar, unt, faina, amidon si anason. Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g făină 125 g amidon 1 anason           Mod de preparare: Intr-un castron, pune zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se […]

Prajitura cu caise

Reteta zilei: Prajitura cu caise

O reteta de prajitura cu caise din: oua, unt, faina, nectar de caise, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, caise, mascarpone si frunze de menta. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 450 faina 200 ml nectar de caise 300 g zahar 4 linguri cacao 1 lingurita praf de copt 1 […]

Piersici calde cu inghetata

Reteta zilei: Piersici calde cu inghetata

O reteta delicioasa de piersici calde cu inghetata din: piersici, unt, miere, portocala si busuioc. Ingrediente: 3-4 piersici 1 lingură cu unt 2 linguriţe cu miere 1 portocală busuioc   Mod de preparare: Spală piersicile, taie-le pe jumătate, îndepăr­tează sâmburele şi feliază-le. Pune-le peste untul topit. Adaugă mierea şi lasă-le la foc mic să se […]

Chiftele cu mentă şi susan

Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan

O reteta simpla si delicioasa de chiftele cu menta si susan din: carne tocata de pui, ficatei de pui, ceapa verde, susan, pesmet, ghimbir si menta. Inrgediente: 500 g carne tocată de pui 2 ficăţei de pui 1 legătură de ceapă verde 2 linguri cu susan 1 lingură cu pesmet 1/4 linguriţă cu ghimbir ras […]

Musaca de berbecut

Reteta zilei: Musaca de berbecuţ

O reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri […]

Bărcute din vinete

Reteta zilei: Bărcuţe de legume cu şalău

O reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4-5 linguri […]

Tarte din ciuperci cu branza desarata

Reteta zilei: Tarte din ciuperci cu branza desarata

O reteta de Tarte din ciuperci cu branza desarata din: ciuperci, branza desarata, iaurt degresat, ceapa, masline si cascaval. Ingrediente: 8 ciuperci 200 g brânză desărată 8 linguri cu iaurt degresat 1/2 ceapă 100 masline desarate 3 felii de cascaval       Mod de preparare: Spală bine ciupercile, îndepărtează-le codiţa, apoi aşază deasupra cubuleţe […]

Compot de rubarba

Reteta zilei: Compot de rubarba

Compot de rubarba: O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune!  Rubarba este saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o […]

Bulete delicioase de caşcaval

Reteta zilei: Bulete delicioase de caşcaval

Bulete delicioase de caşcaval din: cascaval, oua, faina si un varf de cutit de praf de copt.   Ingrediente:  cascaval- 500 g doua oua doua linguri de faina un varf de cutit de praf de copt       Mod de preparare: Se rade cascavalul, se amesteca apoi cu cele doua oua. Faina cernuta impreuna cu […]

Fasole uscată cu scăricica de porc afumată

Reteta zilei: Fasole uscată cu scăricica de porc afumată

Fasole uscată cu scăricică de porc afumată din: fasole uscata, scaricica de porc afumata, ceapa, pastarnac, bulion si sare.   Ingrediente: 1 kg fasole uscata scaricica de porc afumata 2 cepe 1 pastarnac 2-3 linguri bulion sare       Mod de preparare: Se allege si se spala fasolea bine. Se pune la fiert pe […]

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Reteta zilei: Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb.   Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de pui 100 g broccoli 30 […]

Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verde

Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verde

Pulpe de pui cu sos de ceapa cu usturoi verde din: pulpe superioare de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii, bulion, sare si piper.   Ingrediente: 7 pulpe superioare de pui 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 1/2 cutie rosii decojite 3-4 linguri bulion sare piper     Mod de preparare: Se spala […]

Supa de porc picanta

Reteta zilei: Supa picanta cu carne de porc si tofu

Supa picanta cu carne de porc si tofu din: ceafa de porc, tofu, usturoi, condiment de peste, boia, ceapa verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si piper   Mod de preparare: Se incinge o cratita si […]

Inghetata de ciocolata Montignac

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata Montignac

O reteta simpla si delicioasa de ingheatata de ciocolata Montignac din: ciocolata neagra, fructoza, apa, oua si smantana.   Ingrediente: 1 ciocolata neagra 85% cacao 12 lg fructoza 8 lg apa 5 oua 500 g smantana (pentru frisca)     Mod de preparare: Se topeste ciocolata cu 5 linguri fructoza si apa. Cand da in […]

Orez cu lapte si scortisoara

Reteta zilei: Orez cu lapte si scortisoara

O reteta simpla de orez cu lapte si scortisoara din: orez, lapte, apa, fructoza si scortisoara. Ingrediente: 1 cana de orez 1 l lapte 1 cana de apa 7-8 linguri fructoza scortisoara     Mod de preparare: Se spala orezul bine, se pune intr-o cratita potrivia impreuna cu o cana de apa si se lasa […]

Spaghete de orez cu carne de pui

Reteta zilei: Spaghete de orez cu carne de pui

O reteta simpla si delicioasa de spaghete de orez cu carne de pui din: spaghete de orez, piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi verde, rosii, bulion, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 1 punga spaghete de orez (4 portii) 1 piept de pui mare 1 cutie de ciuperci 1 ceapa 2 legaturi usturoi verde […]

Supa crema de orez cu carne de pui

Reteta zilei: Supa crema de orez cu carne de pui

O reteta simpla de supa crema de orez cu carne de pui din: piept dezosat de pui, orez, ceapa, sare, piper, verdeata si smantana. Ingrediente: o gaina de tara sau un piept dezosat de pui doua cescute de orez o ceapa sare, piper si verdeata dupa gust smantana (optional)     Mod de preparare: Se […]

Salata de telina si morcov cu maioneza

Reteta zilei: Salata de telina si morcov cu maioneza

O reteta simpla de salata de telina si morcov cu maioneza din: oua, ulei, telina, morcov, mustar, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 400 ml ulei 1 bucata de telina 1 morcov mustar sare piper suc de lamaie     Mod de preparare: Prepararea maionezei: Se separa abusurile de galbenurusuri. Galbenusurile se […]

Pui tikka masala

Reteta zilei: Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii, patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Se spune că acest […]