Spaghetti la cuptor cu legume mexicane

Reteta zilei: Spaghetti la cuptor cu legume mexicane

O reteta de spaghetti la cuptor cu legume mexicane din: spaghetti, bacon, branza topita, legume mexicane, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr spaghetti 100 gr bacon 100 gr brânză topită 200 gr legume mexicane 2 căţei de usturoi 10 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Spaghetele se […]

Ceapă murată in vin rosu cu praz

Reteta zilei: Ceapă murată in vin rosu cu praz

O reteta simpla si gustoasa de ceapa murata in vin rosu din: ceapa alba, ceapa rosie, praz, unt, zahar, vin rosu, otet aromat, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 gr ceapă albă 400 gr ceapă roşie 100 gr praz 50 gr unt 50 gr zahăr 200 ml vin roşu 30 ml oţet aromat 1/2 legătură […]

Negresa

Reteta zilei: Negresa

O reteta delicioasa de negresa din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, esente, coaja de citrice, praf de copt si faina. Am plecat de la reteta asta si am exclus alunele. Ingrediente: o ciocolata amaruie (100 g) un pachet de unt 10- 12 linguri de zahar doua oua esente si coaja de citrice un pachet de […]

Salata de legume cu orez si piper alb

Reteta zilei: Salata de legume cu orez si piper alb

Salata de legume cu orez si piper alb din: orez, morcovi, ardei rosu, ceapa, ulei, oua, mustar, frunze de salata verde, patrunjel, sare si piper alb.   Ingrediente: 200 gr orez 200 gr morcovi 100 gr ardei roşu 50 gr ceapă 100 ml ulei 2 ouă 30 gr muştar 4 frunze de salată verde 1/2 […]

Salata de rosii cu telemea prajita

Reteta zilei: Salata de rosii cu telemea prajita

O reteta simpla de salata de rosii cu telemea prajita din: telemea de oaie, rosii, ceapa rosie, faina, ulei, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper alb si cimbru. Ingrediente: 200 gr telemea de oaie 400 gr roşii 100 gr ceapă roşie 50 gr făină 50 ml ulei 30 ml ulei de măsline 1/2 lămâie […]

Cartofi ardelenesti

Reteta zilei: Cartofi ardelenesti

Cartofi ardelenesti din: cartofi, ceapa, ulei de masline, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper rosu. Cartofii ardelenesti sunt o mâncare rustică și sățioasă, perfectă pentru a aduce căldura și confortul bucătăriei tradiționale românești în orice casă. Această rețetă simplă, dar plină de gust, combină cartofii aurii și crocanți cu ceapa aromată, uleiul […]

Musaca cu carne tocata de vita si pui

Retete zilei: Musaca cu carne tocata de vita si pui

Musaca cu carne tocata de vita si pui din: cartofi, carne tocata, ceapa, oua, smantana si unt.   Ingrediente: un kg cartofi 500 g + carne tocata (pui si vita in amestec) o ceapa doua oua smantana si/ sau iaurt 50 g unt pentru uns tava     Mod de preparare: Cartofii spalati se pun […]

Salata de pepene cu grapefruit

Reteta zilei: Salata de pepene cu grapefruit

O reteta simpla si delicioasa de salata de pepene cu grapefruit din: pepene galben, grapefruit rosu, salata chinezeasca, lamaie si menta. Ingrediente: 800 gr pepene galben 300 gr grapefruit roşu 1 salată chinezească 1 lămâie 1/2 legătură de mentă   Mod de preparare: Pepenele galben se ta­ie în două după modelul do­rit, se îndepărtează semin­ţele, […]

Salata de mazare cu unt

Reteta zilei: Salata de mazare cu unt

O reteta simpla de salata Scarlett cu unt din: salata verde, unt, rosii, mazare verde, lamaie, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 1 salată verde 100 gr unt 400 gr roşii 400 gr mazăre verde 1 lămâie 20 gr sare 10 gr boabe de piper roşu     Mod de preparare: Intr-un vas cu […]

Sos mexican delicios

Reteta zilei: Sos mexican delicios

O reteta delicioasa de sos mexican delicios din: ardei iute, ceapa rosie, ardei rosu, morcovi, rosii, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei iute 100 gr ceapă roşie 100 gr ardei roşu 100 gr morcovi 100 gr roşii 30 ml ulei 30 gr zahăr 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: […]

Sos frantuzesc

Reteta zilei: Sos frantuzesc

O reteta simpla si delicioasa de sos frantuzesc din: smantana, faina, oua, unt, conserve de sardele in ulei, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 100 gr smântână 50 gr făină 4 ouă 50 gr unt 1 conservă de sardele în ulei 1/2 lămâie 10 gr sare 2 gr piper alb   Mod de preparare: Ouăle […]

Sos de mustar si sfecla

Reteta zilei: Sos de mustar si sfecla

O reteta simpla si delicioasa de sos de mustar si sfecla din: sfecla rosie, smantana, mustar Dijon, ulei si sare. Ingrediente: 400 gr sfeclă roşie 100 gr smântână 50 gr muştar de Dijon 30 ml ulei 20 gr sare     Mod de preparare: Sfecla se curăţă de coa­jă, se spală bine, apoi se pu­ne […]

Supa cu galuste din ficatei de pui

Reteta zilei: Supa cu galuste din ficatei de pui

Avand drept punct de plecare reteta aceasta am creeat o supa cu galuste de ficatei din: telina, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ficatei de pui, catei de usturoi, verdeata, si pesmet. Ingrediente: pentru supa: o telina doi morcovi o radacina de patrunjel o ceapa pentru galustele de ficat: 500 g ficatei de pui 2-3 catei […]

Medalioane de cerb cu aspic

Reteta zilei: Medalioane de cerb cu aspic

O reteta gustoasa de Medalioane de cerb cu aspic din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 100 gr ceapă 200 gr ciuperci 50 gr unt 100 ml vin alb 30 ml coniac 30 […]

Fricandou de cerb cu sos

Reteta zilei: Ragout de cerb cu smochine

Ragout de cerb cu smochine din: pulpa de cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu boabe.   Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 200 gr smochine confiate 50 gr slănină afumată 150 gr ceapă 150 gr morcovi 30 ml ulei […]

Muschi de mistret cu pere umplute

Reteta zilei: Muschi de mistret cu pere umplute

O reteta delicioasa de muschi de mistret cu pere umplute din: muschi file de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi, dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare. Ingrediente: 600 gr muşchi file de mistret 400 gr pere 50 gr bacon 100 gr ghebe uscate 100 gr smântână 100 gr ceapă […]

File de pastrav in sampanie

Reteta zilei: File de pastrav in sampanie

O reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav, sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr păstrăv 200 ml şampanie 50 gr ceapă 100 gr morcovi 50 gr mazăre 50 gr adrei gras 1/2 lămâie 1 căţel de usturoi 20 gr sare 2 gr […]

Varza calita cu ciolan afumat

Reteta zilei: Varza calita cu ciolan afumat

O reteta simpla si delicioasa de varza calita cu ciolan afumat din: varza murata, ciolan afumat, bulion, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 2-3 verze murate ½ ciolan afumat bulion ulei de masline sare piper ardei iute     Mod de preparare: Se spala varza foarte bine cu apa rece si se […]

Reteta zilei: Platica umpluta cu telina

Platica umpluta cu telina din: platica, telina, morcov, cuscus, patrunjel, ulei, unt, sare si piper alb.   Ingrediente: 4 bucăţi de plătică 200 gr ţelină 100 gr morcov 50 gr cuşcuş 1 legătură de pătrunjel 20 ml ulei 50 gr unt 20 gr sare 2 gr piper alb   Mod de preparare: Peştii se curăţă, […]

Ciulama de ciuperci

Reteta zilei: Ciulama cu piept de pui si ciuperci

O reteta simpla si delicioada de ciulama cu piept de pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa si smantana dulce pentru gatit.   Ingrediente: piept de pui 1/2 kg ciuperci o ceapa smantana dulce pentru gatit       Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se pune la […]

Pana de somn cu usturoi

Reteta zilei: Pana de somn cu ienibanah

O retete absolut delicioasa de pana de somn din: somn, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper alb si ienibahar. Ingrediente: 600 gr somn 4 căţei de usturoi 30 gr ceapă 1 legătură de pătrunjel 30 ml ulei 1 lămâie 20 gr sare 2 gr piper alb 4 boabe de ienibahar   Mod de preparare: […]

Corabioare de cod

Reteta zilei: Corabioare de cod

O reteta simpla si gustoasa de corabioare de cod din: fileuri de cod, rosii, usturoi, ardei iute, uleid e masline, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr fileuri de cod 200 gr roşii 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 30 ml ulei de măsline 1/2 legătură de mărar 20 gr sare 2 gr […]

Reteta zilei: Merluciu impachetat

Merluciu impachetat din: merluciu, masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia dulce.   Ingrediente: 800 gr merluciu 100 gr măsline 100 gr ceapă 100 gr ardei roşu 1 lămâie 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce   Mod de preparare: Se […]

Ardei umpluti cu peste si orez

Reteta zilei: Ardei umpluti cu peste si orez

Ardei umpluti cu peste din: ardei gras, cod, orez, ardei rosu, ceapa, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper alb.   Ingrediente: 8 ardei graşi 600 gr cod 50 gr orez 100 gr ardei roşu 100 gr ceapă 400 ml suc de roşii 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 […]

Mazare cu piept de pui

Reteta zilei: Mazare cu piept de pui

O reteta simpla si delicioasa de mazare cu piept de pui din: piept de pui, mazare, bulion, ceapa, sare si vegeta. Ingrediente: 1 piept de pui mare sau 2 mai mici 1 kg mazare (proaspata sau congelata) bulion 2 cepe sare vegeta     Mod de preparare: Se taie pieptul de pui bucati potrivite, se […]

Reteta zilei: Miel Printaniere

Mielul Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de smântână. O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb, cimbru, sare si piper.   Ingrediente: 400 gr pulpă de […]

Bigos delicios

Reteta zilei: Bigos delicios

Bigos este o friptură tradiţională în Polonia, considerată mâncare naţională poloneză. Pe limba lor, „bigos”înseamnă talmeş-balmeş sau încurcătură. O reteta de Bigos delicios din: pulpa de vita, costita afumata, carnaciori afumati, varza, mere, ceapa verde, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de vită 100 gr costiţă afumată 100 gr cârnăciori afumaţi 600 […]

Reteta zilei: Sote de vita cu salvie

Sote de vita cu salvie din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, usturoi, vin, ulei, salvie, sare si piper.   Ingrediente:  600 gr pulpă de vită 400 gr cartofi 100 gr ceapă 2 căţei de usturoi 100 ml vin 50 ml ulei 1 crenguţă de salvie 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Irish stew

O reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel, pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper. Ingrediente: 400 gr muşchiuleţ de miel 200 gr pastrama de oaie 200 gr morcovi 200 gr cartofi 50 ml ulei 2 crenguţe de cimbru 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper […]

Pulpe de pui cu legume in folie de staniol

Reteta zilei: Pulpe de pui cu legume in folie de staniol

O reteta delicioasa de pulpe de pui cu legume in folie de staniol din: pulpe de pui, ardei capia, broccoli, fasole verde, telina, ciuperci, ceapa, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 8 pulpe de pui 1 ardei capia broccoli mazare fasole verde telina 1 cutie ciuperci 2 cepe usturoi sare piper vegeta Mod de preparare: […]

Tocanita de pipote si inimi de pui

Reteta zilei: Tocanita de pipote si inimi de pui

O reteta simpla si gustoasa de tocanita de pipote si inimi de pui din: pipote si inimi de pui, ceapa, bulion, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 1 kg pipote si inimi de pui 4 cepe bulion sare piper vegeta     Mod de preparare: Se spala si se pun la fiert intr-o cratita potrivita pipotele […]

Vrabioara cu unt si mustar

Reteta zilei: Vrabioara cu unt si mustar

O reteta delicioasa de vrabioara cu unt si mustar din: vrabioara de vita, unt, mustar Dijon, ou, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 gr vrăbioară de vită 100 gr unt 50 gr muştar Dijon 1 ou 100 ml vin alb 15 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr […]