Reteta zilei: Prajitura cu rodie si zahar brun

Prajitura cu rodie si zahar brun din: faina, faina de mei, faina de migdale, zahar brun, unt, praf de copt, otet, ou, lapte, sare, rodie. Rodia conține antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii, antocianinele și vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării. Consumul de rodii poate contribui la menținerea […]

Reteta zilei: Prajitura cu portocale si migdale

Prajitura cu portocale si migdale din: faina, unt, cardamom, ghimbir, oua, zahar, portocala, migdale, zahar pudra.     Ingrediente:  200gr de făină 150gr unt, cuburi 1 linguriță de cardamom 1 lingura de ghimbir proaspat 3 ouă 150gr zahăr coja de la 1 portocala 125ml suc proaspăt de portocale 5 linguri de migdale zahăr pudra, pentru […]

Reteta zilei: Tarte cu legume

Tarte cu legume din: nuci, ulei de masline, sos miso, usturoi, sare, piper, aluat de patiserie, dovlecel, morcov, vanata, ulei. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Anumite tipuri de legume, precum fasolea și lintea, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din […]

Reteta zilei: Fursecuri cu cirese uscate

Fursecuri cu cirese uscate din: zahar, zahar brun, unt, ou, scortisoara, praf de copt, sare, faina, ovaz, cirese uscate, ciocolata neagra.   Ingrediente:  ¾ cana zahăr ¼ cana zahăr brun ½ ceasca unt 1 ou ½ linguriță de scorțișoară ½ lingurita praf de copt ¼ lingurita sare 1 cana făină 1½ cana ovaz ¾ cana […]

Reteta zilei: Tarta cu nectarine si vanilie

Tarta cu nectarine si vanilie din: nectarine, esenta de vanilie, miere, suc de lamaie, amidon de porumb, ou, aluat de patiserie, zahar brut.   Ingrediente:  1 kg nectarine, tăiate felii subțiri 1 lingurita esenta de vanilie ½ ceasca miere 1 lingura suc de lămâie 3 linguri amidon de porumb 1 ou 400gr aluat de patiserie […]

Reteta zilei: Fursecuri cu lamaie

Fursecuri cu lamaie din: unt, zahar, vanilie, ou, lapte, faina, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, busuioc, coaja de lamaie. Ingrediente:  ½ ceasca unt, moale ¾ ceasca zahăr ½ linguriță esenta de vanilie 1 ou 2 linguri lapte 1½ cani faina ¼ linguriță sare ¼ linguriță praf de copt ⅛ linguriță bicarbonat de sodiu […]

Reteta zilei: Briose cu ciocolata, fara gluten

Briose cu ciocolata, fara gluten din: faina de ovaz, cacao, praf de copt, sare de mare, bicarbonat de sodiu, oua, ulei de cocos, sirop de artar, banana, vanilie, ciocolata.   Ingrediente:  1½ cană făină de ovaz fără gluten 1 ceasca cacao 1 linguriță praf de copt ½ linguriță sare de mare ¼ linguriță bicarbonat de […]

Reteta zilei: Fursecuri cu aroma de lavanda

Fursecuri cu aroma de lavanda din: unt, zahar, ou, faina, faina de migdale, praf de copt, sare, vanilie, lavanda.   Ingrediente:  ¾ cana unt, moale ¾ cana zahăr 1 ou 1 cana faina 1 cană făină de migdale 1 linguriță praf de copt ¼ lingurita sare 1 linguriță esenta de vanilie 2 lingurite frunze de […]

Reteta zilei: Sos de ardei copt cu migdale

Sos de ardei copt cu migdale din: migdale, ulei, parmezan, usturoi, fulgi de chili, rozmarin, busuioc, ardei.   Ingrediente:  1 cana migdale 1 ceasca ulei de măsline ½ cana parmezan 1 lingurita usturoi ½ linguriță fulgi de chili ⅛ ceasca frunze de rozmarin 5 frunze de busuioc 5 ardei     Mod de preparare: Tăiați […]

Reteta zilei: Salata creata marinata

Salata creata marinata din: salata creata, usturoi, ceapa, zahar, miere, otet, sos sriracha. Ingrediente:  1 salata creata 3 catei usturoi zdrobit 1 ceapa, feliata subțire ¼ ceasca zahăr 1 lingură de miere ½ ceasca oțet 5 linguri sos sriracha   Mod de preparare: Se spală și se separă frunzele de salata. Combinați toate ingredientele într-un […]

Reteta zilei: Sos pesto cu rucola si coriandru

Sos pesto cu rucola si coriandru din: rucola, coriandru, nuci, sare de mare, piper, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie.   Ingrediente:  4 pahare rucola 2 cesti de coriandru proaspat ½ ceasca de nuci ⅛ lingurita sare de mare ¼ linguriță de piper proaspăt macinat 2 catei usturoi ½ ceasca ulei de măsline 1 […]

Reteta zilei: Gem de mandarine cu ghimbir

Gem de mandarine cu ghimbir din: mandarine, zahar, apa, ghimbir. Ingrediente:  8 mandarine 4 cesti zahăr 1 cana apă ghimbir, tocat     Mod de preparare: Curatati fructele si maruntiti. Se adaugă apoi impreuna cu zahăr și apă într-o cratita și se amestecă la foc mare. Se taie ghimbirul în vas. Acoperiți și aduceți amestecul […]

Reteta zilei: Frisca de casa

Frisca de casa din: smantana, zahar, vanilie.   Ingrediente:  1 cana smantana 2 linguri zahăr pudra ½ linguriță esenta de vanilie       Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Bateti cu mixerul. Serviti sau dati la rece. Frisca de casa     Savurati!   Poate te intereseaza si: Desert: Spuma de ciocolata cu frisca   […]

Reteta zilei: Compot de afine

Compot de afine din: apa, zahar, afine, suc de lamaie, busuioc. Ingrediente:  ¼ cana apă 2 linguri de zahăr 1 pahar de afine 2 lingurite suc de lămâie 1 lingură de busuioc       Mod de preparare: Gatiti primele trei ingrediente intr-o cratita mica, acoperit, timp de aproximativ 5 minute pe foc mediu. Gatiti […]

Reteta zilei: Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi

Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi din: gulii, morcovi, sare de mare, ceapa verde, usturoi, ghimbir, chili, sos de peste, zahar.   Ingrediente:  3 gulii, taiate cuburi 2 morcovi, decojit, taiati fasii 1½ linguriță sare de mare 3 fire ceapa verde, tocata 2 catei usturoi, curățati și tocati 1 bucată (2 cm) ghimbir […]

Reteta zilei: Chec cu migdale

Chec cu migdale din: banane, ulei, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale. Ingrediente:  1 cana banane pasate ⅓ ceasca ulei ⅔ ceasca zahăr 2 pahare făină integrală 2 lingurițe praf de copt ¼ linguriță bicarbonat de sodiu ¼ ceasca migdale prăjite   Mod de preparare: Pasati bananele si pastrati deoparte. Se amestecă […]

Reteta zilei: Tarte cu ou, ciuperci si bacon

Tarte cu ou, ciuperci si bacon din: aluat de patiserie, ulei de masline, ciuperci, piper alb, sare, cheddar, bacon, oua, ceapa verde.   Ingrediente:  400gr aluat de patiserie 1 lingura ulei de măsline 1 ceasca ciuperci feliate ½ linguriță piper alb ¼ lingurita sare ½ ceasca brânză de cheddar rasă ¼ ceasca bacon tocat 8 […]

Reteta zilei: Prajituri cu seminte de chia

Prajituri cu seminte de chia din: faina integrala, praf de copt, zahar brun, unt, oua, lapte, unt de seminte de dovleac, seminte de chia.   Ingrediente:  2⅓ cani făină integrală 3 lingurițe praf de copt 2 linguri zahăr brun ¼ ceasca unt, topit 2 ouă ½ cana lapte ¼ cana unt de seminte de dovleac […]

Reteta zilei: Prajituri cu ovaz si merisoare uscate

Prajituri cu ovaz si merisoare uscate din: faina, fulgi de ovaz, bicarbonat, prafde copt, sare, unt, zahar, zahar brun, ou, vanilie, ciocolata alba, merisoare uscate. Beta-glucanii din ovăz pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul rău) în sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Consumul de ovăz poate ajuta la menținerea […]

Reteta zilei: Chec cu banane si vanilie

Chec cu banane si vanilie din: banane, zahar, oua, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, lapte, esenta de vanilie.   Ingrediente:  4 banane, pasate 1 cana zahăr 2 oua 2 cani făină 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurițe praf de copt 5 lingurițe lapte 2 lingurițe esență de vanilie   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Mere coapte cu sos de ciocolata si alune

Mere coapte cu sos de ciocolata si alune din: mere, scortisoara, ciocolata.   Ingrediente:  3 mere 1 lingurita scorțișoară ⅓ cana alune ⅓ ceasca chips-uri de ciocolata ⅓ ceasca chips-uri de ciocolată neagră     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Pregatiti o tava cu hartie de copt. Feliati merele foarte subtire si asezati […]

Reteta zilei: Conopida la cuptor pe pat de bulgur

Conopida la cuptor pe pat de bulgur din: conopida, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, sare, bulgur, apa, piper, iaurt. Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul. Bulgurul poate fi utilizat într-o varietate largă de […]

Reteta zilei: Placinta cu branza si lamaie

Placinta cu branza si lamaie din: lamai, ricotta, parmezan, mozzarella, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, piper, unt, sare. Ingrediente:  2 lamai 300gr aluat de placinta ¾ cana ricotta ½ ceasca de parmezan ¼ ceasca mozzarella mărunțită 1 catel usturoi, tocat 2 linguri ulei de măsline 1 lingura suc de lămâie 1 praf piper […]

Reteta zilei: Inghetata cu ceai verde si vanilie

Inghetata cu ceai verde si vanilie din: smantana, lapte, zahar, sare, ceai verde, vanilie, ou, fructe de padure, menta. Ingrediente:  2 pahare smantana 1 cana lapte integral ½ cana zahăr 1 lingurita sare de mare 3 linguri de ceai verde (la vrac) ½ linguriță esenta de vanilie 6 gălbenușuri de ou fructe de padure si […]

Reteta zilei: Fursecuri cu crema de ciocolata si menta

Fursecuri cu crema de ciocolata si menta din: faina, sare, unt, zahar, esenta de vanilie, ou, ciocolata, zahar pudra, esenta de menta, apa.   Ingrediente:  1¼ cani faina ½ linguriță sare ½ ceasca unt ⅔ ceasca zahăr 1 linguriță esenta de vanilie 1 ou 120gr ciocolata maruntita ¾ ceasca zahăr pudra ¼ linguriță esenta de […]

Reteta zilei: Placinta cu capsuni si fistic

Placinta cu capsuni si fistic din: faina, unt, ricotta, apa, zahar, coaja de portocala, capsuni, ou, fistic, zahar pudra.   Ingrediente aluat:  165gr de făină 90gr unt rece 1 lingurita ricotta 4 linguri apă rece 1 lingură de zahăr coaja de la 1 portocala Ingrediente umplutura: 500gr de căpșuni 1 ou 1 lingură fistic mărunțit […]

Reteta zilei: Tarta cu branza si smochine

Tarta cu branza si smochine din: aluat de patiserie, smochine, ceapa rosie, branza albastra, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, cimbru, rucola. Ingrediente:  300gr aluat de patiserie 3 smochine proaspete 2 cepe rosii 50gr brânză albastră 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oțet balsamic 1 lingurita zahar brun 1 praf cimbru […]

Reteta zilei: Tarta cu dovleac si branza

Tarta cu dovleac si branza din: aluat de patiserie, dovleac, smantana, oua, branza albastra, sare, piper. Ingrediente:  300gr aluat de patiserie 200gr dovleac 100 ml smantana 2 ouă 70gr brânză albastră sare si piper     Mod de preparare: Taiati cuburi dovleacul. Intindeti foaia de aluat si transferati intr-o tava, intepati cu o furculita. Bateti […]

Reteta zilei: Paine cu faina integrala

Paine cu faina integrala din: faina, faina integrala, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte acru, ulei.     Ingrediente:  1½ cana faina 2½ cana făină integrală 1 ½ lingurita de sare ½ linguriță praf copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 pahare lapte acru ½ lingura ulei   Mod de preparare: Se adaugă […]

Reteta zilei: Pui cu legume si orez

Pui cu legume si orez din: piept de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, zahar, pasta de fasole neagra, sos de soia, ulei, coriandru, orez.   Ingrediente:  1 piept de pui 1 ceapă mică 2 catei usturoi ardei gras si ardei iute 1 fir ceapa verde 1 lingurita zahar 1½ linguriță pastă […]

Reteta zilei: Legume sote cu orez brun

Legume sote cu orez brun din: sos de stridii, sos de soia, otet, apa, zahar brun, ulei de susan, tofu, salata, mazare, ardei iute, usturoi, ulei de masline, orez brun.   Ingrediente:  3 linguri sos de stridii 2 linguri sos de soia ½ lingura otet 1 lingură de apă 1 lingurita zahar brun 1 linguriță […]

Reteta zilei: Aripioare la cuptor cu sos barbeque

Aripioare la cuptor cu sos barbeque din: aripioare, condimente, sos barbeque, sos de mango.   Ingrediente:  2 kg aripioare de pui condimente, dupa preferinta sos barbeque, dupa preferinta sos de mango, pentru servire       Mod de preparare: Spalati aripioarele. Amestecati condimentele si sosul barbeque si adaugati aripioarele in marinata. Pastrati deoparte cel puțin […]