Reteta zilei: Carnati cu legume la cuptor

Carnati cu legume la cuptor din: ceapa, telina, dovlecel, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, carnati, cartofi.   Ingrediente:  1 ceapă 2 tulpini de telina 1 dovlecel 4 roșii 2 catei usturoi 2 tulpini rozmarin 1 lingură de ulei de măsline sare și piper, dupa gust 6 cârnați proaspeti cartofi, pentru garnitura   […]

Reteta zilei: Salata de castraveti cu seminte de susan

Salata de castraveti cu seminte de susan din: castravete, ceapa, seminte de susan,otte, marar, sare.   Ingrediente:  1 castravete, feliat ¼ ceapă 1 lingură semințe de susan prăjite ⅓ ceasca oțet 1 lingură mărar proaspăt ¾ lingurita sare   Mod de preparare: Se pregatesc ingredinetele, taiati castravetele si ceapa felii subtiri. Adăugați într-un castron impreuna […]

Reteta zilei: Legume marinate

Legume marinate din: castravete, morcov, varza, ridiche, sare, zahar, otet.   Ingrediente:  ½ castravete taiat fasii 1 morcov, feliat 3 frunze mari de varza, tocata 1 ridiche, taiata fasii ½ lingurita sare 1 lingurita zahar ½ lingura oțet   Mod de preparare: Pregatiti si taiati toate legumele. Într-un borcan, adaugati toate legumele, zahăr, oțet și […]

Cartofi copti cu capere

Reteta zilei: Cartofi copti cu usturoi si rozmarin

Cartofi copti cu usturoi si rozmarin din: cartofi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, rozmarin, usturoi, sare.   Ingrediente:  5 cartofi, tăiați cuburi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri patrunjel tocat 1 lingură frunze de cimbru 1 lingurita frunze de rozmarin 1 lingură praf usturoi ½ linguriță sare   Mod de preparare: Se înmoaie cartofii […]

Reteta zilei: Briose cu gutui

Briose cu gutui din: lapte, ovaz, ulei de cocos, suc de gutuie, sirop de artar, faina, praf de copt, sare, gutui posate.     Ingrediente:  ¼ l de lapte 80gr de ovăz 1 lingura ulei de cocos 3 linguri suc de gutuie 1 lingura sirop de arțar 125gr făină 2 lingurițe praf de copt ½ […]

Reteta zilei: Chifle cu rozmarin

Chifle cu rozmarin din: faina, drojdie, sare, apa calda, rozmarin.   Ingrediente:  4 pahare făină ½ linguriță drojdie 1½ lingurita sare 2 cani apa calda 1 lingurita rozmarin         Mod de preparare: Combinați toate ingredientele uscate, amestecați bine. Se adauga apă si se framanta bine. Dati la frigider și lăsați timp de […]

Reteta zilei: Pulpe de pui cu conopida la cuptor

Pulpe de pui cu conopida la cuptor din: pulpe de pui, conopida, unt, usturoi, busuioc, patrunjel, salvie, cimbru, sare, piper.   Ingrediente:  4 pulpe de pui ¼ conopidă rupta buchetele 4 linguri unt, topit 5 catei de usturoi, tocat 2 lingurițe busuioc uscat 1 lingurita de patrunjel uscat 1 lingurita de salvie uscata 1 lingurita […]

Reteta zilei: Compot de gutui

Compot de gutui din: gutui, apa, zahar, miere, condimente.   Ingrediente:  1 kg de gutui 1 l de apă ½ cana de zahăr ¼ ceasca miere condimente, dupa preferinta         Mod de preparare: Amestecați apă, zahăr, miere și mirodenii. Se încălzește usor într-o cratiță mare până când zahărul se dizolvă. Între timp, […]

Reteta zilei: Desert cu cirese

Desert cu cirese din: cirese, apa, suc de lamaie, amidon, ovaz, faina de hrisca, sirop de artar, ulei de cocos, migdale, scortisoara.   Ingrediente:  300gr cireșe 2 linguri de apă 1 lingura suc de lămâie 1 lingurita de amidon 2 linguri ovaz 1 lingura faina de hrișcă 1 lingura sirop de arțar 1 lingura ulei […]

Reteta zilei: Briose cu banana si cacao

Briose cu banana si cacao din: faina de ovaz, cacao, praf de copt, sare de mare, bicarbonat de sodiu, oua, ulei de cocos, sirop de artar, banana, vanilie.     Ingrediente:  1½ cană făină de ovaz fără gluten 1 ceasca cacao 1 linguriță praf de copt ½ lingurita sare de mare ¼ linguriță bicarbonat de […]

Reteta zilei: Salata de cruditati cu capere

Salata de cruditati cu capere din: iaurt, mustar dijon, suc de lamaie, sirop de artar, lamaie, ulei de masline, sare de mare, piper, varza rosie, sfecla, morcov, dovlecel, mar, avocado, capere, menta.   Ingrediente pentru dressing:  ¼ iaurt 1 lingurita de muștar dijon ½ linguriță suc de lămâie ⅛ lingura sirop de artar ½ linguriță […]

Reteta zilei: Smoothie cu lapte de migdale si susan

Smoothie cu lapte de migdale si susan din: banana, susan negru, migdale, lapte de migdale, gheata.   Ingrediente:  1 banana 2 linguri de susan negru macinat ⅓ cana migdale 1 cană lapte de migdale 6 cuburi de gheață           Mod de preparare: Pregatiti toate ingredientele. Adaugati la blender si omogenizati. Serviti […]

Reteta zilei: Supa crema picanta de conopida

Supa crema picanta de conopida din: ardei iute, conopida, unt, praz, ceapa, sare, piper, apa, otet, chili.   Ingrediente:  1 ardei iute jalapeño 1 conopidă 8 linguri unt 1 fir praz 1 ceapă mică sare și piper, după gust 4½ cani apă ½ linguriță de oțet fulgi de chili   Mod de preparare: Coaceti ardeiul […]

Reteta zilei: Gustari calde cu prosciutto

Gustari calde cu prosciutto din: kaki, prosciutto, branza proaspata, salvie, otet balsamic.   Ingrediente:  2 kaki felii de prosciutto branza proaspata 2 frunze salvie, tocata oțet balsamic         Mod de preparare: Pregatiti toate ingredientele. Maruntiti salvia si branza si amestecati sa se omogenizeze. Se feliaza kaki. In fiecare felie de prosciutto adaugati […]

Reteta zilei: Chiftele de cartofi dulci cu porumb

Chiftele de cartofi dulci cu porumb din: cartof dulce, ardei iute, parmezan, porumb, ceapa rosie, ou, faina, coriandru, sare de mare, ulei de masline.   Ingrediente:  1 cartof dulce 1 ardei iute mic, tocat ¼ cana parmezan ½ cana porumb ⅓ cana ceapa rosie, tocata 1 ou 4 linguri făină coriandru tocat ½ lingurita sare […]

Reteta zilei: Dovleac copt cu aroma de salvie

Dovleac copt cu aroma de salvie din: dovleac, unt, salvie, zahar brun, sare de mare, piper.     Ingrediente:  1/2 dovleac ¼ ceasca unt 6 frunze de salvie 2 linguri de zahăr brun ¼ linguriță sare de mare ⅛ linguriță piper negru     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie […]

Reteta zilei: Gustare cu pepene verde si branza de capra

Gustare cu pepene verde si branza de capra din: pepene verde, dovlecel, suc de lamaie, sare, ulei de masline, branza de capra, menta, coaja de lamaie.   Ingrediente:  pepene verde 1 dovlecel 1½ linguriță suc de lămâie ¼ linguriță sare 2 linguri ulei de măsline 120gr brânză de capră ¼ ceasca menta tocata coaja de […]

Reteta zilei: Salata rece de broccoli cu dressing de maioneza

Salata rece de broccoli cu dressing de maioneza din: broccoli, ceapa rosie, nuci, stafide, merisoare, bacon, maioneza, iaurt, miere, otet.   Ingrediente:  1 broccoli, rupt buchetele ¼ ceapă roșie ½ ceasca nuci tocate, prajite ⅓ ceasca stafide ⅓ ceasca merisoare uscate 2 felii bacon ⅓ cana maioneza ⅔ cana iaurt 1 lingură de miere 1 […]

Carne de miel cu vinete coapte

Reteta zilei: Vinete coapte cu vinegreta de otet balsamic

Vinete coapte cu vinegreta de otet balsamic din: vanata, ceapa, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, zahar.   Ingrediente pentru vinete:  1 vanata, feliata 2 cepe, feliate ¼ ceasca ulei de măsline ½ linguriță sare piper Ingrediente pentru vinaigrette: ⅓ ceasca ulei de măsline ¼ ceasca oțet balsamic 2 lingurițe zahăr ¼ linguriță sare […]

Reteta zilei: Focaccia pentru toate gusturile

Focaccia pentru toate gusturile: Focaccia, această pâine italiană tradițională, este mult mai mult decât un simplu produs de panificație. Cu origini adânc înrădăcinate în regiunile Liguria și Toscana, focaccia este cunoscută pentru textura sa pufoasă și crusta crocantă, aromată cu ierburi, ulei de măsline și diverse alte ingrediente. Versatilitatea sa o face perfectă pentru a […]

Reteta zilei: Pizza cu conopida si smochine

Pizza cu conopida si smochine din: conopida, branza, ulei de masline, condimente, sare, praf de ceapa, smochine, rucolla, prosciutto, ou.   Ingrediente:  1 conopidă ¾ cana brânză mărunțită ¼ ceasca ulei de măsline condimente si sare parf de ceapă 3 smochine rucolla prosciutto 1 ou     Mod de preparare: Maruntiti conopida la blender. Dati […]

Reteta zilei: Pizza cu blat fara gluten

Pizza cu blat fara gluten din: faina migdale, amidon, oregano, busuioc, usturoi, sare de mare, oua, lapte, topping.   Ingrediente:  2½ cani faina de migdale 2 linguri de amidon de tapioca 2 lingurițe de oregano 2 lingurițe busuioc uscat 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita sare de mare 2 oua 1 cana lapte topping, dupa […]

Reteta zilei: Macaroane cu sos de branza si carnati

Macaroane cu sos de branza si carnati din: carnati, macaroane, sare, ulei, sos de branza. Ingrediente:  240gr carnati 300gr macaroane sare 1 lingurita de ulei 1 cana sos de brânză         Mod de preparare: Incalziti uleiul si prajiti carnatii timp de aproximativ 5-6 minute. Gatiti pastele al dente in apa clocotita sarata. […]

Reteta zilei: Chiftele cu sos

Chiftele cu sos din: paine, crema de branza, maioneza, condimente, piper, mozzarella, chiftele, sos de rosii, apa.   Ingrediente:  1 pâine feliata 240gr crema de brânză ½ ceasca maioneza 1 lingurita de condimente italiene ¼ linguriță de piper negru 2 cesti mozzarella mărunțită 10-15 chiftele sos de rosii 1 cana apă     Mod de […]

Reteta zilei: Focaccia cu ulei aromat si masline

Focaccia cu ulei aromat si masline din: apa calda, drojdie, zahar, faina, sare, ulei de masline, ulei de masline, rozmarin, usturoi, patrunjel, masline, bacon, lamaie.     Ingrediente:  1¾ cani apă caldă 2¼ lingurițe de drojdie 1 lingură de zahăr 5 cani făină 1 lingura sare ½ ceasca ulei de măsline Ingrediente ulei cu ierburi: […]

Rosii coapte cu ricotta

Reteta zilei: Rosii coapte cu topping de ricotta

Rosii coapte cu topping de ricotta din: rosii, usturoi, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare, busuioc, ricotta, coaja de lamaie, busuioc, oregano, fulgi de chili, paine.     Ingrediente pentru roșiile coapte:  4 roșii, tăiate în lungime in jumătati 1 lingurita usturoi tocat 1 lingură de oțet balsamic 2 linguri ulei de măsline […]

Reteta zilei: Paste cu sos de smantana si pancetta

Paste cu sos de smantana si pancetta din: paste, smantana, spanac, pancetta, usturoi, ceapa, galbenus de ou, ulei de masline.   Ingrediente:  180gr paste 100 ml smantana de gătit 2 legaturi spanac proaspat 70 de grame pancetta, cubulete 3 catei usturoi, tocat 1 legatra ceapa, tocata marunt ½ ceasca brânză rasă gălbenușuri de ou ½ […]

Reteta zilei: Supa minestrone cu dafin

Supa minestrone cu dafin din: telina, patrunjel, cimbru, dafin, ulei de masline, ceapa, rosii, morcovi, cartof, varza, fasole, apa, sare, piper, fulgi de ardei, rozmarin. Ingrediente:  2 tije telină 1 radacina patrunjel cimbru 4 frunze de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, cuburi 400gr rosii decojite 2 morcovi, curățați și tocati 1 cartof, […]

Reteta zilei: Pizza cu branza de capra si legume

Pizza cu branza de capra si legume din: faina de naut, seminte de in, ou, apa, praf de usturoi, oregano, sare, piersica, branza de capra, ulei de masline, ceapa rosie, ardei, spanac, busuioc.     Ingrediente pentru aluat:  1¼ cani făină de naut 2 linguri semințe de in 1 ou ½ cana apă 1 linguriță […]

Reteta zilei: Cartof dulce umplut cu mozzarella

Cartof dulce umplut cu mozzarella din: cartof dulce, mozzarella, sos de pizza, sare, piper, unt. Ingrediente:  1 cartof dulce ½ ceasca de mozzarella proaspata ¼ ceasca sos de pizza 1 lingurita sare 1 lingurita piper 2 linguri unt topit         Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Intepati cartoful dulce și coaceți […]

Reteta zilei: Sos de rosii cu busuioc si oregano

Sos de rosii cu busuioc si oregano din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, dafin, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan.   Ingrediente:  ulei de măsline 1 ceapă 2 catei usturoi 1 cutie roșii decojite 2 frunze de dafin 1 lingură de busuioc 1 lingura oregano sare și piper, dupa gust 1 cană parmezan     […]

Muraturi pentru iarna (usor de preparat)

Muraturi pentru iarna: Murăturile pentru iarnă reprezintă o tradiție culinară profund înrădăcinată în multe culturi, având un rol esențial în pregătirea cămării pentru sezonul rece. Fie că vorbim de castraveți, gogoșari, varză sau mixuri de legume, murăturile aduc cu ele nu doar gusturi îndrăgite și arome pătrunzătoare, ci și o paletă de nutrienți necesari în […]