Reteta zilei: Paste cu creveti si sos de rosii

Paste cu creveti si sos de rosii din: paste, sos pesto, rosii cherry, feta, usturoi, busuioc, ulei de masline, creveti.   Ingrediente:  300gr paste spiralate 3 linguri sos pesto proaspăt rosii cherry ⅓ ceasca brânză feta 2 catei usturoi 1 lingurita busuioc uscat 1 lingură de ulei de măsline 1 cana creveți proaspeți     […]

Reteta zilei: Pizza cu mozzarella si parmezan

Pizza cu mozzarella si parmezan din: covrig, sos de pizza, mozzarella, parmezan, busuioc.   Ingrediente:  1 covrig, taiat pe jumatate, pe lungime sos de pizza mozzarella si parmezan busuioc uscat     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Ungeti covrigul cu sos de pizza. Adaugati mozzarella si parmezan. Presărați busuioc. Coaceți timp de 5-10 […]

Salata de rosii cu mozzarela si busuioc

Reteta zilei: Salata de rosii cu mozzarela si busuioc

Salata de rosii cu mozzarela si busuioc din: busuioc, rosie, mozzarella, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.   Ingrediente:  1 legatura busuioc 1 roșie galbena mozzarella 1 linguriță ulei de măsline oțet balsamic sare si piper, după gust       Mod de preparare: Spalati si feliati rosia. Feliati mozzarella. Pe o farfurie asezati […]

Reteta zilei: Focaccia cu aroma de lamaie

Focaccia cu aroma de lamaie din: faina integrala, apa, praf de copt, ulei de masline, usturoi, chili, laiame, busuioc, cimbru, rozmarin, sare de mare, piper, branza.     Ingrediente:  1½ cani faina integrala ⅔ cana apă 1 linguriță praf de copt 1½ linguriță ulei de măsline ½ linguriță usturoi tocat ⅓ linguriță fulgi de chili […]

Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi

Paine prajita cu usturoi din: paine, unt, usturoi, patrunjel.     Ingrediente:  4 felii de pâine ¾ ceasca unt 4 catei usturoi ½ ceasca de patrunjel proaspat tocat     Mod de preparare: Lasati untul sa se inmoaie si taiati usturoiul. Se amestecă untul, usturoiul si patrunjelul pana se omogenizeaza. Ungeti painea. Dati la cuptor […]

Reteta zilei: Penne cu sos pesto si mazare

Penne cu sos pesto si mazare din: patrunjel, menta, usturoi, parmezan, migdale, ulei de masline, lamaie, penne, sare, mazare. Ingrediente:  1 legatura patrunjel tocat 10 frunze de menta 4 catei usturoi, tocat ½ ceasca de parmezan, ras ½ ceasca de migdale ⅓ ceasca ulei de măsline 1 lămâie 200gr penne paste sare, dupa gust pastai […]

Linguini cu ton si marar

Reteta zilei: Linguini cu sos de lamaie

Linguini cu sos de lamaie din: lamai, linguini, ulei de masline, parmezan, frunze de telina, patrunjel, unt, fulgi de chili.   Ingrediente:  4 lămâi 300gr linguini 4 linguri ulei de masline 1 ceasca parmezan, ras 1 ceasca frunze de telina, tocate 1 ceasca pătrunjel, tocat 3 linguri unt 1 lingurita fulgi de chili     […]

Reteta zilei: Fetuccini carbonara

Fetuccini carbonara din: bacon, pancetta, scortisoara, smantana, parmezan, galbenus de ou, fettuccini, arpagic, sare, piper.   Ingrediente:  4 felii de bacon, tocat 4 felii de pancetta, tocata ¼ linguriță scorțișoară 2 cesti smantana 1½ ceasca parmezan ras 6 gălbenușuri de ou 400gr fettuccini 2 linguri de arpagic, tocat sare și piper, dupa gust     […]

Reteta zilei: Chec cu iaurt si lamaie

Chec cu iaurt si lamaie din: faina, praf de copt, sare, zahar, coaja de lamaie, iaurt, ulei de canola, oua, vanilie.   Ingrediente:  1½ cana faina integrala 2 lingurițe praf de copt ¾ linguriță sare ¾ ceasca zahăr 1 lingură coaja de lămâie ¾ ceasca iaurt ½ ceasca ulei de canola 2 ouă 1 linguriță […]

Reteta zilei: Risotto cu sos de spanac

Risotto cu sos de spanac din: orez arborio, supa, vin, ceapa, usturoi, unt, busuioc, parmezan, spanac, ulei de masline, migdale, ceapa verde, smantana.   Ingrediente:  300gr orez arborio 6 cani supa de pui sau legume 1 cană vin alb sec 1 ceapă tocată 3 catei usturoi tocat 4 linguri unt 3 catei usturoi 3 cesti […]

Reteta zilei: Clatite cu lichior de oua si scortisoara

Clatite cu lichior de oua si scortisoara din: faina, praf de copt, zahar, scortisoara, ou, lichior de oua, ulei, unt, sirop de artar.   Ingrediente:  1 cana făină 1 lingură praf de copt 3 linguri de zahăr 1 lingurita scortisoara 1 ou, ușor bătut 1 ceasca lichior de oua 1 lingură de ulei unt si […]

Reteta zilei: Friptura de vita cu piure de cartofi si legume

Friptura de vita cu piure de cartofi si legume din: muschi de vita, cartofi, patrunjel, pastarnac, morcovi, usturoi, lamaie, rozmarin, patrunjel, cimbru, unt, vin, smantana, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente:  1 bucata muschi de vita 1½ kg cartofi 1 radacina patrunjel, curatata 1 radacina pastarnac, curatata 2 morcovi, curățați 2 catei usturoi, tocat […]

Reteta zilei: Prajitura cu rodie

Prajitura cu rodie din: faina, faina de migdale, zahar brun, unt, praf de copt, otet, ou, lapte, sare, rodii. Rodia conține antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii, antocianinele și vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării. Consumul de rodii poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare prin reducerea tensiunii arteriale, […]

Reteta zilei: Minipateuri cu ciocolata

Minipateuri cu ciocolata din: crema de ciocolata cu alune, aluat, ou.     Ingrediente:  6¼ cesti crema de ciocolată cu alune 400gr aluat de patiserie 1 ou, bătut         Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Tăiați aluatul sub forma de dreptunghiuri. Întindeți cate o linguriță de ciocolata pe fiecare dreptunghi. Taiati […]

Reteta zilei: Sos pesto cu fenicul

Sos pesto cu fenicul din: fenicul, usturoi, branza, ulei de masline, migdale.     Ingrediente:  1 radacina fenicul 2 catei de usturoi ½ ceasca brânză rasă ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca migdale     Mod de preparare: Tăiați frunzele. Spalati foarte bine. Combinați toate ingredientele in blender si omogenizati. Dati la rece pana […]

Reteta zilei: Friganele

Friganele din: lapte, albus de ou, ou, esenta de vanilie, paine, sare, ulei de cocos, scortisoara, zahar pudra.   Ingrediente:  ¾ cana lapte degresat 2 albusuri de ou 1 ou ½ linguriță esenta de vanilie 8 felii paine ½ lingurita sare 2 lingurițe ulei de cocos 1 praf scorțișoară zahăr pudră, dupa gust     […]

Reteta zilei: Prajitura cu banane si migdale

Prajitura cu banane si migdale din: banane, ulei, zahar, faina integrala, praf de copt, bicarbonat, migdale.   Ingrediente:  4 banane ⅓ ceasca ulei ⅔ ceasca de zahăr 2 cesti făină integrală 2 lingurițe praf de copt ¼ linguriță bicarbonat de sodiu ¼ ceasca migdale prăjite     Mod de preparare: Pasati bananele. Se amestecă împreună […]

Reteta zilei: Desert cald cu ricotta si miere

Desert cald cu ricotta si miere din: paine, ricotta, mar, unt, zahar brun, vanilie, miere, scortisoara. Brânza ricotta este un produs lactat delicios și versatil, originar din Italia. Acesta este produs din zerul rezultat în urma procesului de fabricare a altor tipuri de brânzeturi, cum ar fi brânza mozzarella și brânza provolone. Numele “ricotta” provine […]

Reteta zilei: Sos pesto cu tahini

Sos pesto cu tahini din: coriandru, menta, usturoi, ulei de masline, seminte de susan, suc de lime, sare, piper.     Ingrediente:  1 legatura coriandru 1 legatura menta 2 catei usturoi 1 ceasca semințe de susan 1 ceasca ulei de măsline 1 lingura de suc de lime sare de mare și piper negru, dupa gust […]

Reteta zilei: Sos tahini de casa

Sos tahini de casa din: seminte de susan, ulei de masline. Cateva aspecte importante despre sosul tahini Ingrediente: Sosul tahini este realizat din semințe de susan măcinate fin și, în funcție de rețetă, poate conține și ulei de susan, sare, suc de lămâie și alte arome adăugate. Textură și gust: Tahini are o textură cremoasă […]

Reteta zilei: Negresa cu cacao

Negresa cu cacao din: faina, zahar, unt, oua, cacao.   Ingrediente:  ½ ceasca de făină 1 ceasca zahăr ½ ceasca unt sărat, topit 2 oua ⅓ ceasca pudră de cacao     Mod de preparare: Pregătiți ingredientele. Preîncălziți cuptorul la 180C. Ungeți tava de copt. Într-un castron mediu, combinați făină, zahăr și pudră de cacao. […]

Reteta zilei: Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata din: faina de ovaz, faina de alune, cacao, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu, oua, ulei de cocos, sirop de artar, banane, vanilie, chips-uri de ciocolata   Ingrediente:  ¾ făină de ovaz ¾ făină făină de alune ½ ceasca pudră de cacao 1 lingurita praf de copt ½ linguriță […]

Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu chili

Cartofi la cuptor cu chili din: cartofi, coriandru, usturoi, ulei de masline, chimen, curry, chili, sare, suc de lime, paprika, piper, branza. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina […]

Reteta zilei: Omleta cu cheddar si mar

Omleta cu cheddar si mar din: ou, albus de ou, lapte, mar, cheddar, piper, unt.   Ingrediente:  1 ou 2 albusuri de ou 1 lingură de lapte ⅛ mar 2 linguri brânză cheddar mărunțită piper, după gust unt fructe, pentru servire   Mod de preparare: Se feliaza mărul. Combinați oul cu albușurile de ou și […]

Reteta zilei: Tarta cu rosii si feta

Tarta cu rosii si feta din: aluat, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, sos pesto, feta, patrunjel. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și […]

Retete muraturi: Varza murata la borcan

Reteta zilei: Conserve si muraturi

Conserve si muraturi – Esența Tradiției și Aromelor Conservate – Conservele și murăturile ocupă un loc special în bucătăria tradițională și modernă, servind ca punți între sezoane și ca modalități esențiale de a prelungi durata de viață a alimentelor. Aceste metode de conservare nu sunt doar o modalitate de a economisi resurse și de a […]

Reteta zilei: Ou prajit in unt cu cheddar

Ou prajit in unt cu cheddar din: paine, unt, ou, sare, piper, branza cheddar.   Ingrediente:  1 felie de pâine 1 lingură unt sărat 1 ou ⅛ linguriță sare ⅛ linguriță piper negru 1 lingură brânză cheddar   Mod de preparare: Se topește untul într-o tigaie la foc mediu. Decupati mijlocul. Puneți pâinea în tigaie […]

Reteta zilei: Sandwich cu brie, avocado si ou

Sandwich cu brie, avocado si ou din: paine, avocado, ou, brie, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente:  2 felii paine ¼ avocado 1 ou branza brie ulei de măsline sare si piper, după gust   Mod de preparare: Prajiti painea. Feliati branza si avocado si adaugati pe paine. Dati la cuptor 2 minute. Intre […]

Crema de branza cu miere si mar

Reteta zilei: Crema de branza cu aroma de lamaie

Crema de branza cu aroma de lamaie din: branza de capra, iaurt, suc de lamaie, coaja de lamaie, sirop de artar, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente:  125 gr brânză de capră ¼ ceasca iaurt 2 lingurițe suc de lămâie 1 lingurita coaja de lamaie ½ linguriță de sirop de arțar 1 lingurita ulei […]

Reteta zilei: Salata de coriandru cu ghimbir

Salata de coriandru cu ghimbir din: ghimbir, coriandru, ulei, sare, piper. Coriandrul este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, vitamina A, și minerale precum fierul, calciul și magneziul. Semințele de coriandru conțin antioxidanți care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi. Coriandrul poate ajuta la ameliorarea […]

Reteta zilei: Desert rece cu mere si nuci

Desert rece cu mere si nuci din: mere, nuci, pudra de ghimbir, pudra de scortisoara, suc de lamaie,miere, vin dulce.   Ingrediente:  3 mere, decojite și taiate felii ⅔ ceasca nuci pecan maruntite ½ linguriță pudra de ghimbir ½ linguriță pudra de scorțișoară ½ lingurita suc de lămâie 1 lingurita de miere 3 linguri vin […]

Reteta zilei: Unt de nuci macadamia

Unt de nuci macadamia din: nuci macadamia, ulei de avocado, sare.   Ingrediente:  240 gr nuci de macadamia 1 lingura ulei de avocado sare, dupa gust       Mod de preparare: Adaugati nucile in procesor si tocati 4-6 minute. Se adaugă ulei și se proceseaza pana la omogenizare. Asezonati, dupa gust. Depoziati la rece […]