Reteta zilei: Sirop de rubarba cu aroma de ghimbir

Sirop de rubarba cu aroma de ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar, apa, coaja de portocale.   Ingrediente:  2 cești rubarba, tocata 3 bucăți rădăcină de ghimbir tăiat ½ ceasca de zahăr ½ ceasca apă coaja de la 2 portocale menta, pentru servire     Mod de preparare: Pregătiți toate ingredientele. Combinați ingredientele într-o tigaie și […]

Reteta zilei: Maioneza de casa

Maioneza de casa din: galbenus de ou, otet, mustar dijon, ulei, sare.   Ingrediente:  2 gălbenușuri de ou ¼ ceasca oțet 1 lingură de muștar Dijon 1/2 ceasca ulei 1 praf sare     Mod de preparare: Adăugați gălbenușurile de ou, mustar, oțet și sare într-un blender. Incorporati ulei putin cate putin si procesati. Dati […]

Reteta zilei: Usturoi murat

Usturoi murat din: usturoi, sos de soia, apa, otet, zahar, condimente.   Ingrediente:  8 capatani de usturoi, cateii curatati ¾ ceasca sos de soia 1 ceasca apă ¼ ceasca oțet ¼ ceasca zahăr condimente, dupa gust     Mod de preparare: Într-o cratiță medie, adaugati sos de soia, apă, oțet și zahăr si fierbeti aproximativ […]

Reteta zilei: Supa de rosii picanta

Supa de rosii picanta din: ardei iute, ceapa, usturoi, supa de pui, rosii, sare, piper. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu […]

Reteta zilei: Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese din: cirese, apa, suc de lamaie, amidon, ovaz, faina de hrisca, sirop de artar, ulei de cocos, migdale, scortisoara.   Ingrediente:  300 de cireșe 2 linguri de apă 1 lingura suc de lămâie 1 lingurita de amidon 2 linguri ovaz 1 lingura faina de hrișcă 1 lingura sirop de arțar 1 lingura […]

Reteta zilei: Salata de ton cu masline verzi

Salata de ton cu masline verzi din: ton, rosii uscate, masline verzi, naut, ceapa verde, busuioc, ulei de masline, otet, sare, piper.   Ingrediente:  1 cutie ton ½ ceasca rosii uscate, maruntite ⅓ ceasca măsline verzi, tocate 1 cutie naut ¼ ceasca ceapa verde, tocata 4 frunze busuioc, tocat 2 linguri ulei de măsline 2 […]

Reteta zilei: Naut copt cu aroma de scortisoara

Naut copt cu aroma de scortisoara din: naut, sirop de artar, scortisoara, esenta de migdale.   Ingrediente:  1 cutie naut ¼ ceasca sirop de arțar 1 lingurita scortisoara ½ linguriță esenta de migdale       Mod de preparare: Scurgeți și clătiți năutul. Uscati pe prosoape de hartie timp de 30 de minute. Preîncălziți cuptorul […]

Cartofi inabusiti cu rosii si cimbru

Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu patrunjel

Cartofi la cuptor cu patrunjel din: cartofi, unt, usturoi, patrunjel, sare. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi […]

Reteta zilei: Sos picant cu ardei si coriandru

Sos picant cu ardei si coriandru din: coriandru, gogonele, ardei iute, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente:  1 legatura coriandru proaspăt 8 gogonele mici, taiate bucati 2 ardei iuti verzi, fara seminte, taiati bucati 1 ardei iute jalapeno, fara seminte 3 cepe mici, tocate 3 catei usturoi ¼ linguriță sare   Mod de preparare: Pregătiți toate legumele. […]

Dovleac copt cu pesto şi mozzarella

Reteta zilei: Dovleac copt

Dovleac copt din: dovleac, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 1 dovleac sare si piper, dupa gust ulei         Mod de preparare: Tăiați dovleacul în jumătate și scoateți semințele. Curatati coaja si taiati cuburi. Stropiti cu ulei, apoi presarati sare și piper. Coaceți la 200C timp de 30 de minute. Lasati sa se […]

Reteta zilei: Salata cu rosii si branza feta

Salata cu rosii si branza feta din: salata verde, rosii, castravete, ceapa rosie, ardei gras, feta, ulei, otet. Ingrediente:  1 salată verde 3 roșii 1 castravete ½ ceapa rosie 1 ceasca ardei grași 120gr brânză feta ulei oțet   Mod de preparare: Se curata, se spala si se marunteste salata. Se taie rosiile si se […]

Reteta zilei: Sote de spanac

Sote de spanac din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare de mare, suc de lamaie. Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de […]

Reteta zilei: Salata de zucchini cu vinegreta de lamaie

Salata de zucchini cu vinegreta de lamaie din: zucchini, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, coaja de lamaie, sare, piper. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea […]

Salata cu pere si nuca

Reteta zilei: Salata de pere cu goji

Salata de pere cu goji din: pere, goji, sos de soia, otet balsamic, zahar brun, usturoi, condimente.   Ingrediente:  2 pere 1½ lingurițe goji 1 lingurita sos de soia 1 lingurita oțet balsamic 1 lingură de zahăr brun 1 praf usturoi condimente, dupa gust   Mod de preparare: Spalati si taiati perele felii subtiri. Adaugati […]

Reteta zilei: Piure de morcovi cu aroma de usturoi

Piure de morcovi cu aroma de usturoi din: morcovi, supa de pui, sare, piper, praf de usturoi.   Ingrediente:  4 morcovi 1 l supa de pui sare si piper 1 praf de usturoi     Mod de preparare: Curatati, spalati si taiati morcovii bucati potrivite. Se fierb 15-20 minute. Adăugați sare, piper, praf de usturoi […]

Sote de sparanghel cu parmezan

Reteta zilei: Sote de sparanghel cu ou si parmezan

Sote de sparanghel cu ou si parmezan din: sparanghel, oua, ulei de masline, suc de lamaie, capere, parmezan. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum […]

Cartofi de vară sotaţi

Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu aroma de cimbru

Cartofi la cuptor cu aroma de cimbru din: cartofi albi, cartofi mov, unt, sare, piper, cimbru, ulei de masline. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii […]

Broccoli la gratar cu usturoi

Reteta zilei: Sote de broccoli cu aroma de usturoi

Sote de broccoli cu aroma de usturoi din: ulei de masline, broccoli, usturoi, fulgi de ardei iute, sare. Broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina B6, acid folic, potasiu, calciu și fier. Acești nutrienți sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului.     Ingrediente:  1 […]

Guacamole

Reteta zilei: Guacamole picant

Guacamole picant din: avocado, rosie, ceapa, lamaie, sare, piper, sos tabasco.   Ingrediente:  1 avocado 1 rosie ¼ ceapă ½ lămâie sare si piper, dupa gust sos tabasco, după gust           Mod de preparare: Se opareste rosia, 40 de secunde și se decojeste. Scoateți semințele și păstrați pulpa. Tocati marunt rosie. […]

Ardei umpluti cu quinoa

Reteta zilei: Ardei umpluti cu quinoa si feta

Ardei umpluti cu quinoa si feta din: ardei, quinoa, apa, dovlecel, ceapa, feta, sare, piper. Quinoa este considerată una dintre puținele surse vegetariene care conțin proteine complete, adică toți cei nouă aminoacizi esențiali de care corpul uman are nevoie pentru a funcționa corespunzător.   Ingrediente:  4 ardei roșii 1 ceasca quinoa 2 cești de apă […]

Varză cu bacon, morcov şi telina

Reteta zilei: Sote de varza de bruxelles cu bacon

Sote de varza de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.   Ingrediente:  1 kg varza de bruxelles 1 ceapă roșie 3 felii bacon 2 linguri ulei de măsline 2 linguri oțet balsamic sare si piper, dupa gust     Mod de preparare: Se taie […]

Reteta zilei: Salata de morcovi cu stafide

Salata de morcovi cu stafide din: morcovi, migdale, mar, stafide, cocos, maioneza, otet, miere, iaurt. Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar.     Ingrediente:  4 cesti morcovi, ras ¼ ceasca migdale, maruntite […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles picanta

Varza de bruxelles picanta din: varza de bruxelles, sare, piper, fulgi de ardei, usturoi, ulei de masline. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, varza de Bruxelles poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor și gripei. Consumul regulat de varza de Bruxelles poate contribui la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii […]

Legume coapte la borcan

Reteta zilei: Legume aromate coapte

Legume aromate coapte din: sfecla rosie, morcovi, pastarnac, ulei de masline, sare, piper, condimente. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.   Ingrediente:  3 sfecle rosii 3 morcovi 2 radacini pastarnac 2 linguri ulei de măsline sare și piper, dupa gust condimente, dupa […]

Reteta zilei: Zucchini pane

Zucchini pane din: zucchini, pesmet, parmezan, sare, piper, ulei de masline. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate contribui la […]

Reteta zilei: Mix de muraturi

Mix de muraturi din: ridiche, ceapa, morcovi, otet, apa, usturoi, fulgi de ardei, seminte de coriandru, sare de mare, seminte de mustar, piper.   Ingrediente:  1 legatura ridichi 1 ceapă roșie 2 morcovi ⅓ ceasca oțet ½ ceasca apă 3 lingurițe de usturoi 3 lingurițe fulgi de ardei 1 linguriță semințe de coriandru 3 linguri […]

Reteta zilei: Bame pane cu aroma de usturoi

Bame pane cu aroma de usturoi din: bame, faina, malai, lapte, praf de usturoi, sare, condimente, oregano, piper, chimen, ceapa, piper cayenne, scortisoara. Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului. […]

Reteta zilei: Morcovi caramelizati

Morcovi caramelizati din: morcovi, mustar, miere, ulei de masline, otet balsamic, marar, rozmarin, cimbru, sare, piper. Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar.   Ingrediente:  1 kg morcovi 2 linguri muștar 1 lingură […]

Reteta zilei: Broccoli picant la cuptor

Broccoli picant la cuptor din: broccoli, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei, sare, piper.   Ingrediente:  1 broccoli 3 ½ linguri ulei de măsline 3 catei usturoi, zdrobit ½ linguriță fulgi de ardei roșii sare și piper, dupa gust     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200 C. Se rupe broccoli in bucati […]

Reteta zilei: Salata calda de varza de bruxelles si feta

Salata calda de varza de bruxelles si feta din: varza de bruxelles, ceapa, mar, nuci pecan, ulei de masline, sare, piper, feta.   Ingrediente:  1 kg varza de bruxelles 1 ceapă 1 măr ½ ceasca nuci pecan 3 linguri ulei de măsline sare și piper, dupa gust ¼ ceasca feta   Mod de preparare: Preîncălziți […]

Cartofi la grătar

Reteta zilei: Chips-uri de cartofi dulci

Chips-uri de cartofi dulci din: cartofi dulci, chili, sare, ulei de masline.   Ingrediente:  1 cartof dulce chili sare ulei de măsline         Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Taiati cartoful in felii. Pregătiți o tava in care puneti hartie de copt, asezati cartofii, presarati cu ulei de măsline și apoi […]

Varza de bruxelles cu coriandru

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu coriandru

Varza de bruxelles cu coriandru din: vazra de bruxelles, ardei iute, usturoi, zahar, sos de peste, coriandru. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza de Bruxelles este o plantă […]